Takács: Nagy élmény volt a szerbek ellen játszani

Takács Milán előbb lett felnőtt válogatott, mint hogy pályára lépett volna egyetlen NBI-es bajnokin. 

A soron következő, Hollandia és Olaszország elleni, világbajnoki selejtezőkre készülő férfi kosárlabda-válogatottban két fehérvári is szerepet kapott a szerb fővárosban. Filipovics Márkó játékára számítani lehetett, ugyanis a két utóbbi, Koszovó és Litvánia elleni derbin is parkettre lépett, ám Takács Milán bemutatkozása a meglepetés erejével hatott. Az Alba Fehérvár fiatalja mozgalmas napokat él, pénteken töltötte be a 18. szülinapját, felnőttként pedig első dolga volt, hogy másnap pályára lépjen a nemzeti együttesben. Közel negyedórát kapott a bizonyításra Ivkovic Stojan szövetségi kapitánytól, pontot nem szerzett, Filipovics 7/3 ponttal jelentkezett az Eb-ezüstérmes elleni, 99-43-ra elvesztett összecsapáson.

Takács Milán olyan tettet hajtott végre, ami nem igazán jellemző a sport világára, semmilyen sportágban. Előbb lett válogatott, mint hogy bemutatkozott az élvonalban. Tétmeccsen még nem viselte az Alba kék-fehér dresszét, hazai bajnokin és FIBA Europe Cup-derbin többször ült a kispadon a legutóbbi idényben. De nem küldte pályára a szakmai stáb, eddig csak felkészülési találkozókon bizonyíthatott.

- Miután NBI-es bajnokim sincs, különösen nagy örömmel tölt el, hogy ilyen kvalitású játékosok ellen debütálhattam a felnőtt válogatottban. A szerb nemzeti együttest két NBA-s és számos, Euroligában szereplő kosaras alkotta, ezért is volt hatalmas élmény, hogy pályára léphettem ellenük. A mérkőzés előtt volt bennem egy kis izgatottság, amit természetesnek gondolok, de úgy voltam vele, ha pályára kerülök, ez ne hasson ez negatívan a játékomra. Az izgalmat sikerült átalakítanom motivációra. Kosarat nem sikerült szereznem, pedig többször is próbálkoztam. Ezzel együtt is hihetetlenül boldog vagyok, ez a meccs olyan élményt adott, amit már senki nem vehet el tőlem. Hatalmas ajándék volt ez, a születésnapom után egy nappal – mondta Takács Milán az albakosar.hu-nak.

fotó: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus