Tóth Ádám: Igyekszem élni a több játéklehetőséggel!

A DEAC kiválóságával beszélgettünk a Jászberény elleni sikerről és karrierje eddigi legjobb szezonjáról.

A Jászberény az elmúlt fordulóban komoly meglepetést szerezve nyerni tudott Kaposváron. Mennyire számítottatok nehéz mérkőzésre ellenük?
Tudtuk, hogy nem lesz könnyű meccsük a Berény ellen, hiszen Kaposváron nyerni azért nem egyszerű. Felkészültünk rendesen a mérkőzésre és szerencsére meg is tudtuk valósítani azokat a dolgokat, amiket gyakoroltunk edzéseken! 

Annak a sikernek kulcsszereplője volt Djordje Pantelic, akit most sikerült hat ponton és két lepattanón tartanotok. Külön készültetek rá?
Külön nem igazán készültünk rá, igyekeztünk főleg a saját dolgainkra fókuszálni, főleg azokra a területekre, melyekkel problémáink akadtak korábban.

A Debrecen komoly célokkal kezdte az idei szezont, de néha mintha kicsit döcögne a szekér. Hogy látod magatokat most, illetve mire lehet képes az idén a DEAC?
Sajnos nem volt zavartalan az elmúlt pár hónap, az egyik legfontosabb poszton játékoscsere is történt, illetve főleg Armwood sérülése miatt nagyon sokszor nem tudtunk teljes csapattal készülni. Úgy érzem, sokkal több van a csapatban, azonban még nem álltunk össze teljesen! Jelenleg elsődleges célunk az, hogy a kupaszereplés jogát kivívjuk! Emellett természetesen szeretnénk bejutni a rájátszásba, aztán a többit majd meglátjuk, igazán úgy is akkor kezdődik a bajnokság!

Ami téged illet, egészen kiváló szezont futsz, karriercsúcsot hozol szinte minden statisztikai mutatóban. Minek tudható be ez a remek teljesítmény?
Más szerepben játszom, mint az elmúlt években. Egyrészt jóval több játékperc jut nekem, majdnem dupla annyi időt töltök a parketten, mint Szolnokon, másrészt ugye itt nincs mellettem egy Euroligát megjárt, rutinos, klasszis center. Mindenesetre örülök a több játékidőnek és próbálok élni a lehetőséggel!

Kép, borítókép: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus