Új védekezés, magasabb szerkezet: ez egy másik Pécs

Csirke Ferenc szerint olyan védekezést játszottak a KTE ellen, amit az ő csapatai még sosem - beszélt a Szedeák elleni szerdai meccsről is.

A Szolnok elleni vereséget követően kiváló játékkal aratott győzelmet hétvégén a PVSK, a remekül rajtoló Kecskemét otthonában nyert egylabdás meccset Csirke Ferenc alakulata. A szakember úgy látja, hogy idegenben győzni mindig bravúr, különösen idén. 

"Azt gondolom, hogy nekünk minden idegenbeli győzelem bravúr valamilyen szinten, mert ebben a bajnokságban vendégként borzasztóan nehéz nyerni, és nem vagyunk a Szolnok vagy az Alba szintjén, hogy mindenhova esélyesként mehessünk. Akkora óriási bravúrnak viszont mégsem nevezném, mert mi mindenhova úgy megyünk, hogy szeretnénk nyerni, úgy fogunk elutazni hétvégén Paksra és bárhova máshova is. Az biztos, hogy idegenben győzni egy feltehetően közvetlen rivális ellen mindig óriási fegyvertény" - nyilatkozta a Kezdő5.hu-nak Csirke Ferenc.

A siker egyik kulcsa egy újfajta védekezés volt a pécsiek részéről. "Nem találtam ki semmi újat, csak az én csapataim sosem játszották még ezt védekezésben. A lényeg annyi volt, hogy a kettő-kettőket erős kisegítéssel védtük, ami jóval fárasztóbb a magasemberek számára, de idén most először van két olyan játékosunk is, aki jól tud védekezni ötösben, így megpróbáltuk. A nyáron próbálgattuk már, de aztán elvetettem, most viszont ismét előhúztuk, és abban biztos lehettem, hogy a Kecskemét erre nem tud felkészülni, hiszen sosem láthatták az én csapataimtól. Meg is leptük ezzel őket, jól működött, és innentől a folytatásban ez is egy plusz opció lehet nálunk" - magyarázta a PVSK trénere. 

Az idei Pécs egy kicsit más, mint a tavalyi, két légiós magasember mellett egy amerikai irányító és Veljko Budimir alkotja a külföldi sort, így most a frontcourtban jóval masszívvabb a társaság, mint korábban. Mezőnyposztokon ezzel együtt előtérbe kerültek a fiatalok, akik az első két fordulóban éltek is a lehetőséggel. 

"Azért is állt össze ilyen csapat, mert mi mindig gondolunk a fiataljainkra, jelen esetben Demeter Attilának szavaztunk bizalmat azzal, hogy nem hoztunk a posztjára még egy légióst, inkább egy magasembert igazoltunk. Ezzel Budimir is tud hármas poszton szerepelni, de nem biztos, hogy mindig ez lesz az alapvető szerkezet."

"Simon Kristófra nem úgy tekintek, mint csereirányítóra, hiszen képes együtt játszani Durhammel, képes kettes poszton védekezni, egyelőre úgy néz ki, hogy bírja is a terhet, Ugyanez igaz Demeter Attilára, Antóni Csanádra és a többi fiatalunkra is."

A gárda szerdán hazai környezetben fogadja a 2-0-val rajtoló Szedeákot - a felek jól ismerik egymást, találkoztak is már szeptemberben. 

"Játszottunk velük a felkészülés során, illetve jól ismerjük a játékosaikat tavalyról is. A kulcs az, hogy a Boltics-Csirics-Sulovics trióval mit kezdünk, mindhárman nagyon okos és képzett játékosok, védekezésben mindenhova besegítenek, agresszíven védik a büntetőterületet, és minden el tudnak váltani, mert magasak, erősek. Nagyon fontos lesz, hogy hazai pályán hogyan támadunk, de természetesen győzelemre törünk" - tekintett előre Csirke Ferenc.

fotó: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus