Védekezésben javult fel az ASE

A nagyszerű szezont futó Kovács Ákos szerint fontos, hogy megvan felé a bizalom és úgy érzi, hogy jól sikerült a visszatérése.

A Paksra nyáron visszatérő Kovács Ákos eddig nagyszerű szezont produkál, hiszen egyrészt stabil kezdő irányítója a csapatának, bőven kap lehetőséget, másrészt a számok is rendben vannak: a kilenc átlagolt pont is szépen mutat, az 5,5 gólpasszal pedig az egész bajnokság öt legjobbja között áll.

"Úgy érzem, hogy jó döntés volt visszaigazolni és örülök neki, hogy eddig egészen jól alakul a visszatérésem. Fontos, hogy megvan a bizalom a vezetőség, az edző és persze a csapattársak részéről is. Próbálom ezt meghálálni és a lehető legtöbbet kihozni magamból és a csapatból is" - nyilatkozta erről a Kezdő5.hu-nak az irányító.

Az ASE várakozáson alul kezdte a szezont, Szrecsko Szekulovics vezetőedző le is mondott, a helyét Schmidt Béla vette át és összességében azóta elindultak felfelé, jelenleg 8-7-es mérleggel ott billegnek a felsőház vonalán.   

"A szezon elején főleg a védekezésünkkel voltak nagy problémák, nem volt meg az összhang, olykor az alapszabályok is hiányoztak. A váltás után rögtön ezzel kellett foglalkozni, egészen elölről kezdve, fontos volt, hogy legyen egy rendszer, hogy mindenki tudja, mikor hol a helye. Ez kezd szépen összeállni, ami az eredményességben is megmutatkozik" - mondta az előrelépésről Kovács.

A keret pedig nemrég kissé megváltozott: Shannon Evans sérülése miatt érkezett Szombathelyről Julian Norfleet, ráadásul egy komoly minőséget képviselő ötödik légióst is sikerült szerződtetniük LaDontae Henton személyében.

"Jelenleg is van két új játékosunk, akiket be kell építeni, Norfleet jól ismeri a hazai viszonyokat, neki nem okoz nehézséget a beilleszkedés. Henton pedig már megfordult Európában, úgyhogy bízunk benne, hogy ő is hamar felveszi a ritmust, megtalálja a helyét a csapatban és vele együtt még előrébb tudunk majd lépni."

A csapat a TF elleni kötelező győzelem után egy újabb kötelezőnek tűnő meccsre készül, hiszen a Szeged elleni hazai találkozót nyerniük kell, ha tovább akarnak kapaszkodni az élcsapatok felé.

"Az a célunk, hogy minél közelebb kerüljünk a tabella elején álló csapatokhoz, ehhez pedig az első lépés, hogy hazai pályán legyőzzük a szegedieket. Boltics nagyon jól mozgatja a csapatát és hozza helyzetbe a társait, ezért fontos lesz, hogy ne hagyjuk könnyen szervezni, próbáljuk meg minél jobban kivenni a játékból. Emellett pedig támadásban minél inkább csapatjátékra kell törekednünk, gyors labdajáratásokkal megbontani a védelmüket" - tekintett előre Kovács.

Az együttes a Magyar Kupában a Falcóval kezd majd. "Az utóbbi évek egyik legkiegyenlítettebb mezőnye az idei, talán a Szolnok egy kicsit kiemelkedik, de főleg semleges helyszínen bármi megtörténhet. Szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni magunkból és háromszor pályára lépni."

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus