Beharangozó: NBI/B – 17. forduló

Nincs megállás a másodosztályban, szinte szünet nélkül jön az újabb forduló, lássuk milyen párosításokkal!

Piros csoport

OMNIA Pub & Food Békés (14., 2-13) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (1., 16-0) (szombat, 17:00)

Egyik csapat sem brillírozik mostanság, a Békés kulcsjátékosát (Boinitzer) veszítette el a téli szünet alatt, így még jobban függnek a három rutinos húzóember teljesítményétől, míg a Veszprém esete teljesen más, nekik maximum a játék képével kapcsolatban lehetnek aggodalmaik, az eredmények így is jönnek folyamatosan. Békésre is győzni utaznak a rájátszást már matematikailag is bebiztosító Szabó Péterék, lehet, hogy nem lesz sétagalopp, de hozni fogják a kötelezőt várhatóan.

Vasas Akadémia (7., 9-7) – Nyíregyháza Blue Sharks (5., 10-6) (vasárnap, 16:00)

Kevésbé meghatározó csapat idén a Vasas együttese, sok sérüléssel is küzdöttek a bajnokság során, nem is volt mindig meggyőző a játékuk és az igazi bravúrok hiányoznak a csapatból, de odahaza nem szabad őket lebecsülni, még egy papíron esélyesebb gárda ellen sem, nem tudni mikor jöhet ki belőlük egy tavalyihoz hasonló ”feltámadás”. A lehetőség mindenesetre bennük van, fiatal, hajtós keretük okozott már azért kellemetlen perceket az ellenfeleknek, de a mostani Nyíregyháza remek formában várhatja a fővárosi utazást, új légiósuk beépítésével egészen markáns csapat benyomását keltik, amely a negatív idegenbeli mérleg ellenére is bízhat a jó szereplésben.

Budapesti Honvéd SE (6., 10-6) – Knipl Kft. Bonyhádi KSE (13., 2-13) (vasárnap, 16:00)

Sokkal kiegyensúlyozottabb a mostani szezonban a Honvéd gárdája, a kötelezőket mind hozni tudja, és bár úgy látszik a Bonyhád szépen lassan összekapja magát, idegenben, a miskolci bravúr ellenére sem ők az esélyesek. Hiába sújtja sérüléshullám a Puskás legénységet, még így is sokkal bővebb rotációval operálhat a házigazdák mestere, ami 40 perc alatt ki kell, hogy jöjjön a főleg kezdőire támaszkodó tolnaiak ellen.

MAFC (2., 15-1) – MEAFC-Miskolc (10., 4-11) (vasárnap, 17:30)

A MAFC továbbra sem lassít, talán a mezőny legjobb formában lévő csapata jelenleg a piros-fekete mezeseké, nem lebecsülve a veretlen éllovast, de Hencsey Tamás fiai sokkal kevesebbszer inognak meg a közép-, vagy az alsóház gárdáival szemben. A Miskolc ráadásul előreláthatóan nem fog tudni teljes kerettel kiállni, így a fiataloktól kell ismét bravúros performansz egy szorosabb derbihez, bennük van az extra, de a Gabányiban még keveseknek jött eddig ki a lépést a MAFC szigorú védekezésével szemben.

BUDAFOK (9., 5-11) – Nagykőrösi Sólymok KE (11., 4-12) (vasárnap, 18:00)

Bármennyire is máshova taksáltuk szezon előtt a két együttest, jelenleg rangadónak beillő derbit vívnak egymással a felek, a tabellán is közel állnak egymáshoz és elnézve a Budafok nyeretlenségi szériáját, illetve a Nagykőrös bármire képes csapatkohézióját, ez akár egy ki-ki meccs is lehet. Persze a palánk alatt továbbra is erősebb kellene, hogy legyen a Horváth-Varga páros, a mezőnyben pedig bőven van emberük a Sólymok hátvédsorára, de ez mit sem számíthat, ha lélektanilag nem lesz toppon a hazai együttes, Molnárék pedig megérzik a lehetőséget a mérkőzésben.

MTK Törökbálint (8., 5-11) – BKG-Príma SE (4., 12-4) (vasárnap, 19:15)

Az első hét, rájátszást érő helyen lévő csapat sorsa már most körvonalazódni látszik, négy meccses szakadék van a hetedik pozícióban lévő Vasas és a nyolcadik MTK között. Az utolsó kiadó helyért viszont nagy csata lesz, és az MTK joggal pályázhat erre a lehetőségre. Érdekes lesz azonban látni, hogy az előszeretettel alkalmazott terület védekezésük hogyan fog elsülni a zóna elleni elsőszámú fegyverrel (na jó, második, a gyorsindítás után), a triplákkal bátran operáló BKG-val szemben. Ha besülnek a kinti próbálkozások, még akkor is van persze opciója az újoncnak, papíron ők a találkozó esélyesei, de nagyon kellemetlen házigazdája volt már a MAFC-nak is az MTK, lehet meglepetés a mérkőzésen.

OSE Lions (3., 13-2) – PVSK-Kronosz Kiadó (12., 3-13) (kedd, 19:00)

Észnél kell lennie az OSE gárdájának, bár mostanság kiegyensúlyozottak Mohácsiék, mert a PVSK egyre veszélyesebb ellenféllé vált a bajnokságban. Ha mindenki bevethető náluk, akkor lehet egyáltalán keresnivalójuk, mert teljes haddal is elég mély az OSE kerete, hogy időben tudjon reagálni az esetleges hullámvölgyekre. Még egy szoros derbi egy bajnokesélyes otthonában bravúr lenne a pécsiektől, hoznia kell a két pontot az Oroszlánynak.

 

Zöld csoport

Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (12., 4-11) – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (6., 8-6) (péntek, 18:00)

A nagy feltámadás egyelőre várat magára a borsodiaknál, de ismét hazai pályán bizonyíthatnak Szendrey Zsombor fiai. A Győr sem lesz könnyebb ellenfél azonban a Salgótarjánnál, minden posztra van játékosuk, kintről és bentről is tudnak veszélyeztetni, és a korábbi évek idegenbeli hullámzásai is a múlté már. A hazai pálya mindenképp a Tiszaújváros felé billenti kicsit az esélyeket, de koncentrált játék kell Gáspáréktól, hogy elmozduljanak a tabella aljáról.

Salgótarjáni KSE (5., 8-6) – Óbudai Kaszások (3., 10-4) (péntek, 19:00)

Ha mindenki egészséges lesz a nógrádiaknál, akkor az eddig harci kedvel megfűszerezve pikáns kis derbit játszhatnak az idén szépen menetelő óbudai fiatalokkal, akiktől egyelőre bravúros az eddig mutatott teljesítmény. Nagy iramú meccsre van kilátás, ha bevethetőek az eddigi hiányzók hazai oldalon, akkor le is fogják tudni reagálni a Kaszások ritmusváltásait, ellenkező esetben igencsak nehéz percek elé néz a Salgótarján.

Bajai Bácska FKE (2., 11-4) – Concordia Motax KC Pápa (7., 8-7) (szombat, 17:00)

Írhatnánk a szokásos frázist a Baja kapcsán, de odahaza nekik hozniuk kell a Pápa elleni meccset, hiába teljesít jobban idén a Veszprém megyei alakulat. Leginkább Cook és Sonyák őrzését kell elsősorban megoldaniuk, ha ők nem tudnak fazont szabni a gárdának, akkor nehéz dolguk lesz a vendégeknek, ha viszont elemükben lesznek, még akár meg is lephetik házigazdájukat, de a győzelemre kevesebb esélyt látok.

Vásárhelyi Kosársuli (1., 11-3) – SMAFC (13., 3-12) (szombat, 18:30)

Országos egyes. A sereghajtó pozíció ellenére vannak bíztató jelei a SMAFC szereplésének, de az éllovas otthonában korántsem számítanak favoritnak, egy tisztes helytállás kijöhet a gárdából.

Újpest-MT (11., 5-8) – KTE-Duna Aszfalt (10., 6-9) (vasárnap, 17:00)

Továbbra is hoznia kell a hazai mérkőzéseit az Újpestnek, ha fel akar kúszni a rájátszásig, a KTE verhető is távol az otthonától (csak Sopronban tudtak győzni), de figyelmesnek kell lennie az újoncnak. A kecskeméti fiatalok ugyanis szépen felvették a bajnokság ritmusát, többször tudtak már partiban lenni esélyesebb csapatokkal szemben is, ha ki tudják használni az Újpest megingásait, akkor okozhatnak meglepetést a fővárosban.

DEAC U23 (9., 6-9) – Alba Fehérvár (8., 6-9) (vasárnap, 18:00)

Újabb utánpótlás rangadó a hétvégére, két remek műhellyel rendelkező klub feszül egymásnak, ha a meccs presztízsét komolyan veszik, akkor mindketten teljes kerettel vághatnak bele a csatába, az pedig egy remek derbit szülhet. A tavalyi junior bajnokság döntőjét ez a két gárda vívta, a csapatok gerincét az a korosztály adja, minden adott egy színvonalas találkozóhoz.

 

Fotó: vasasbasketball.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus