Beharangozó: NBI/B – 4. forduló

A három veretlen listavezető közül kettő, a MAFC és az OSE idegenben, míg a Veszprém hazai környezetben őrizheti meg makulátlan mérlegét.

Piros csoport

Knipl Kft. Bonyhádi KSE (0-3) – Budapesti Honvéd SE (1-1) (csütörtök, 19:00)

Bár már mutatott arra utaló jeleket a Bonyhád együttese, hogy képes lehet felvenni a kesztyűt az előrébb rangsorolt csapatok ellen is, egyelőre ez csak egy-egy rövidebb szakasz erejéig valósult meg. A Honvéd is hosszabb kispaddal bír náluk, emiatt a bevethető kulcsjátékosoktól kellene extra teljesítmény, hogy partiban legyenek velük. Papírforma szerint a tavaly Bonyhádon kétszer is nyerő, azóta tovább erősödő fővárosiak a meccs esélyesei.

MEAFC-Miskolc (2-1) – MAFC (3-0) (péntek, 17:30)

Nagy kihívás vár a fiatal miskolci együttesre, eddigi legnehezebb 40 perce elé néz a borsodi gárda a MAFC elleni ütközetben. Bombaformában pattogtatott múlt héten Hencsey Tamás alakulata, ha nem veszik félvállról ezt a derbit, akkor könnyed sikerrel nyújthatják tovább győzelmi szériájukat, mind szerkezetben, mind a rotációs lehetőségekben jobbak a lehetőségeik házigazdájuknál, aminek érvényre is kell jutnia.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (3-0) – OMNIA Pub & Food Békés (1-2) (péntek, 18:00)

Idegenben korántsem volt olyan diadalmenet a győzelmek gyűjtögetése a Veszprém számára, mint hazai pályán a Nagykőrös ellen, de visszatérve szurkolótáborukhoz várható egy összeszedettebb produkció a pálya mindkét végén Körtélyesiéktől. Ennek a Békés ihatja meg a levét, amely eddig nem is tudta megszorongatni az éremesélyes gárdákat (MAFC, BKG), ezúttal is bravúr lenne egy szorosabb összecsapás tőlük.

BKG-Príma SE (2-1) – MTK Törökbálint (0-3) (szombat, 18:00)

Az idegenbeli veretlenségi sorozat megszakadt ugyan, de hazai pályán még tart a szériája a BKG-nak, az MTK-val szemben reális esélyekkel növelhetik tovább ezt. A törökbálintiak egyelőre a ”szerethető vesztes” kategória első számú jelöltjei, három meccsüket összesen 12 ponttal bukták el, megszorongatták a tavaly még A-csoportos MAFC-ot, az elmúlt szezon döntősét, a Vasast, és az újoncként legjobb nyolcba várt Budafokot, utóbbi kettő ellen ráadásul egylabdás találkozón maradtak alul. Ezúttal sem ők az esélyesek, de egy jól felépített taktikával a BKG-nak is okozhatnak nehéz perceket, bár nekik nehezebb dolguk lesz saját pályáján elvenni a hazaiak külső dobásait és lefogni az ellenfél két gyorslábú mindenesét.

Nagykőrösi Sólymok KE (0-2) – BUDAFOK (2-1) (vasárnap, 17:00)

Idén továbbra sem szeretném leírni a Nagykőröst hazai pályán, de – csak úgy, mint tavaly jópárszor – nem ők a találkozó favoritjai, a Budafok eddig ”meggyőzően” hozza a meccseit egy csoporttal feljebb is. Palánk alatt a Horváth-Varga-Tóth tengelyre nincs nagyon válasza a vendéglátó gárdának, még mezőnyben fel is tudják venni a versenyt velük, elég kellően gyors emberrel rendelkeznek, de a lepattanóknál eldőlhet a csata.

PVSK-Kronosz Kiadó (0-3) – OSE Lions (3-0) (vasárnap, 18:30)

A piszok nehéz sorsolás enyhe kifejezés a PVSK szezon kezdetére, a BKG, a Veszprém és remekül rajtoló MEAFC után ezúttal a legstabilabbnak tűnő OSE vár Juhász Olivér fiatal együttesére. Hiába volt már bíztató a bakonyiak elleni produkció, az Oroszlánnyal szemben ez is kevés lehet, annyira mély és jól szervezett a tavalyi bronzérmes kerete. Nagy arányú vendég győzelmen kívül minden más eredmény meglepetés lenne.

Nyíregyháza Blue Sharks (1-2) – Vasas Akadémia (2-1) (kedd, 16:30)

Új légiós érkezett Nyíregyházára, az amerikai Kayel Locket a bedobó poszt megerősítésére szerződtették és a Vasas ellen debütálhat a Kék Cápáknál. Odahaza az új szerzemény ellenére hoznia kellene a rangadókat is Siska János alakulatának, még ha egy mindenkire veszélyes, ám jelenleg sérülésekkel küzdő pasaréti gárda látogat hozzájuk. Tavasszal pályahátrányból jutott tovább a Continental Arénában Faragó Péter együttese, emiatt nem szabad lebecsülni az idén is szépen összerakott fővárosiakat, de a visszavágás biztosan fűteni fogja Busékat, a légióssal pedig elég bő rotációjuk lehet riválisuk két vállra fektetéséhez.

 

Zöld csoport

Alba Fehérvár (3-0) – DEAC U23 (0-3) (szerda, 15:30)

Ki lassítja le a Fehérvár együttesét? Nem csak, hogy a győzelmeket szállítják eddig sorozatban, de mindegyik ellenfelüket imponáló magabiztossággal (és átlag több, mint 20 ponttal) fektették két vállra. A DEAC nem hozza a várt szintet, bár Omeneka szereplésével is számolunk velük kapcsolatban, ami komoly szerkezetbeli gondokat okoz jelenleg náluk, és bizony Fehérváron is bajban lesznek a palánk környékén, hiába tudnának mezőnyben egyenrangú ellenfelek lenni.

Concordia Motax KC Pápa (2-1) – Bajai Bácska FKE (3-0) (péntek, 18:00)

Most kiderülhet hova pozícionálhatjuk be a Pápát, a Baja elleni derbi az első erőfelmérő lesz a gárda számára. A jó eredmények ellenére vékonyabbnak tűnik a házigazdák kerete a vendégekénél, sokkal stabilabb volt a bácskaiak teljesítménye, papíron hozniuk kell ezt a mérkőzést is.

SMAFC (1-3) – Vásárhelyi Kosársuli (3-0) (péntek, 19:00)

Otthon 1/1 a SMAFC mérlege, de az egy igencsak hektikus, a sírból visszahozott, szerkezet nélküli DEAC ellen megnyert hosszabbításos derbi volt, amely jelenleg nem egy kategória a kiegyensúlyozott Vásárhellyel. A csongrádiak rutinja és eddigi jó szereplése a garancia lehet az újabb győzelemre, bravúr kellene a soproni együttestől, hogy ne vendég diadalmenet legyen a vége.

Óbudai Kaszások (1-1) – Salgótarjáni KSE (1-1) (szombat, 17:00)

Pikáns kis derbi kerekedhet a két ellentétes stílusú rivális találkozójából. A Kaszások inkább építenek a hajtós fiatalokra a terhek elosztása mellett, míg az újjászületett Salgótarján leginkább a két horvát származású ászában bízhat. Ha Herendic és Cubela hatékonyságát minimalizálni tudják az óbudaiak, akkor átrohanhatnak a vendégeken, ellenkező estben a nógrádiak el fogják hozni a két pontot a fővárosból.

KTE-Duna Aszfalt (1-2) – Újpest-MT (0-2) (vasárnap, 18:00)

Lassan össze kell állnia ennek a rutinos Újpestnek, mert ha a Kecskemét elleni meccset is kiengedik a kezükből, akkor nagyon gyorsan hátrányba kerülnek még a rájátszásért folyó versenyfutásban is. Már pedig egyelőre van mit csiszolnia az újoncnak, a házigazdák fiatal kerete nem fogja könnyen adni magát, ha a lendület kitart hazai oldalon és tovább döcög a vendégek játéka, akkor begyűjtheti második sikerét is Váradi Kornél együttese. 

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (1-2) – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (1-3) (vasárnap, 18:30)

Reméljük nem csak abban lesz különleges ez az összecsapás, hogy a két leghosszabb nevű együttes néz farkasszemet egymással, hanem, hogy egy igazi rangadót láthatunk a zárómeccsen, még ha ez a mérlegeket elnézve eléggé elhamarkodott kijelentésnek is tűnik. Azonban a két csapat együttesen elszenvedett öt verségéből négyért a két bajnokesélyes, a Baja és a Vásárhely a felelős, az ötödikért pedig a megerősödött Salgótarján. A Tiszaújváros kerete továbbra sem tűnik kiugróan jónak, ám idén mégis újra kapargatják azt a felszínt, amit tavaly elértek, egy igazi vezéregyéniség, húzóember kellene még nekik, hogy szintet tudjanak lépni. A Győr is stabil gárdának tűnik, új nyerőemberek léptek elő náluk (Domsitz), hazai pályán pedig kötelező a riválisok elleni meccseket hozniuk.

 

Fotó: veszpremkosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus