Beharangozó: NBI/B – egy hely kiadó: Nyíregyháza vagy Vasas?

Nyíregyházán eldől az utolsó elődöntős hely sorsa, míg az Oroszlány elkezdi a TF elleni párharcot a döntőbe jutásért. 

Piros csoport

Elődöntő:

OSE Lions (1.) – Tehetséges Fiatalok Basketball Players (4.) (péntek, 19:00)

Több pihenője volt a pécsi fiatalokon két meccs alatt túljutó TF-nek, ami ismerve a szűk rotációval dolgozó, szigorú védekezéssel megspékelt, fegyelmezett stílusukat, kellett is az OSE elleni elődöntőre, hogy pihentebbek lehessenek a kulcsjátékosok. Novemberben csak szoros csatában maradt alul Oroszlányban a fővárosi együttes, de az utóbbi években rendre bizonyították, hogy nem illetődnek meg a Krajnyik ”Akác” Csarnok félelmetes szurkolótáborától, rendre megnehezítik vendéglátójuk dolgát, hazai pályán pedig el is tudták kapni a tartalékos (Kiss Kornél nem játszott, Spagnolo nyolc perc után megsérült) első kiemeltet. Akadozott az OSE játéka a MEAFC elleni párharc során, csak a mindent eldöntő harmadik meccsre állt össze a Vavra-legénység, ha viszont át tudják menteni azt a formát, akkor a pályaelőny elég lehet a továbbjutáshoz.

Negyeddöntő:

Nyíregyháza Blue Sharks (3.) – Vasas Akadémia (6.) (szerda, 19:00)

Két abszolút egyenlő fél küzdelme az utolsó kiadó helyért a legjobb négy között, újat már nehezen tudnak mutatni egymásnak a csapatok, de egy-egy taktikai húzás eldöntheti a továbbjutó sorsát. Az előző derbi roppant színvonalas csatát hozott, a döntő meccsen azonban várhatóan inkább a küzdés fog dominálni, a hazai pálya miatt viszont a Nyíregyháza továbbjutási esélyei jobbak, még ha nem is lesz sétagalopp az összecsapás.

A párharc állása: 1-1.

Rájátszás az 5-8. helyért:

MEAFC (8.) – PVSK-Kronosz Kiadó (5.) (péntek, 17:30)

Itt már csak kuparendszerben, oda-visszavágón döntik el a továbbjutás kérdését, de két nagyon nyílt találkozóra lehet kilátás, már ha mindenki bevethető a két oldalon. A MEAFC odahaza egyetlen ponttal múlta felül a tartalékos pécsieket, míg Baranya megyében, rögtön az első fordulóban távozott győzelemmel a borsodi együttes. A 2-0 bíztató, de nem elegendő most a továbblépéshez a miskolciaknak, pláne, hogy a visszavágó Pécsett lesz, de kérdés mennyire lesz motivált a minél jobb pozíció eléréséhez a leterhelt pécsi legénység. Egy egészséges Cole-Brinsonnal a fedélzeten a MEAFC-nak állhat a zászló, de láttunk már bravúrt ebben a szezonban is a PVSK-tól.

Rájátszás a 9-12. helyért:

Knipl Kft. Bonyhádi KSE (14.) – Budapesti Honvéd SE (10.) (kedd, 18:30)

Bántóan simára sikeredett, főleg bonyhádi szempontból az első mérkőzés, de hazai pályán azért nagyobb ellenállás várható Tömösváryéktól. A győzelemre azonban nem biztos, hogy elegendő lesz, a Honvéd sebességével láthatóan nem tudták felvenni a versenyt, a rotációjuk is jóval kisebb, egy jó dobóforma, valamint a fővárosiak lassítása kínálhat esélyt, de nagyobb sansz van a párharc gyors lezárására.  

A párharc állása: 1-0 a Honvéd javára.

3. mérkőzés: péntek, 19:00, Dózsa György út – ha szükséges

Calle Pubfood Békés (12.) – MTK Törökbálint (9.) (szerda, 19:30)

Rezgett a léc az MTK-nak az első összecsapáson is, csak egy remek negyedik negyed mentette meg őket attól, hogy hazai környezetben ne kerüljenek rögtön hátrányba. Békésen novemberben nem tudtak nyerni a törökbálintiak, most sem lesz könnyű dolguk a szűk, ám nagyon rutinos és hatékony rotációval dolgozó viharsarkiaknál, az első meccshez hasonló hullámvölgyek biztosan nem férnek most bele vendég részről. Ki-ki meccs lehet a javából, egy hajszállal esélyesebb házigazdákkal.

A párharc állása: 1-0 az MTK javára.

3. mérkőzés: péntek, 19:00, Törökbálint – ha szükséges

 

Zöld csoport

Elődöntő:

Ford Ivanics-Budafok (2.) – Salgótarjáni KSE (3.) (péntek, 19:00)

Bár 2-0 lett a Budafoknak a két csapat párharca az alapszakaszban, mégis ellentétes előjelekkel várják az egymás elleni elődöntőt a felek, mint ahogy azt vártuk. A Salgótarján a MAFC fiataljai ellen két meccsen lépett tovább, míg a Budafok pengeélen táncolt a SMAFC-al vívott párharcban, 1-0-s hátrányból, szoros soproni győzelem után tudott csak fordítani. Lehetséges, hogy a nógrádiak játéka pont a legjobbkor fog összeállni és még a pályahátrány sem jelent nekik akadályt, bár az utolsó, mindent eldöntő derbire azért már összekapta magát a budafoki együttes is. Mindkét gárda a feljutást tűzte ki célul, szoros meccsekre van kilátás, három találkozóig könnyen elmehetnek a felek, nagy taktikai csata várható a két vezetőedző között.

Rájátszás a 9-12. helyért:

DEAC U23 (9.) – Motax-Pápai KC (11.) (péntek, 18:00)

Nagy tétje nincs a párharcnak, a DEAC teljes csapattal állhat ki a bennmaradást könnyedén kiharcoló Pápa ellen, mivel mind a junior, mind a felnőtt gárda számára befejeződött már a bajnokság. Az alapszakaszban 2-0-re hozta az egymás elleni párharcot a debreceni együttes, de egyik összecsapáson sem szerepelt Cook, az ő szerepe pedig jelentősen befolyásolhatja a játék képét. Két nyert meccsig mennek a felek, a Pápa odahaza elég magabiztosnak tűnt az utóbbi hetekben, így az egyik debreceni mérkőzés döntheti el a továbbjutást.

EKE Eger KOK (10.) – Falco KC Szombathely U23 (12.) (péntek, 18:00)

Két ellentétes derbit vívtak egymással a csapatok, az Eger és a Falco is odahaza ütötte ki riválisát, megjósolhatatlan mi lesz a továbbjutás sorsa. A rájátszásban előreláthatólag a vasiak idegenbe is a legütőképesebb keretüket küldik pályára, ez az előző körben működött is a Fehérvár ellen, így akár Egerből is elhozhatják az első meccset. A hazai pálya megtartása kulcskérdés lesz a hevesieknek, a szezon végére javuló formájuk elég is lehet hozzá, abszolút két esélyes párharca van kilátás.

 

Fotó: oselions.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus