Beharangozó: NBI/B – három hétközi meccs

Folytatódik a másodosztály rájátszása, a Honvéd az MTK-t fogadja a kilencedik helyért vívott csatározás során, míg a Zöld csoportban az 5-8. helyekért rendeznek két találkozót.

Piros csoport

Rájátszás a 9. helyért

Budapesti Honvéd SE – MTK Törökbálint (szerda, 19:00)

Jelentős formajavulás kell a Honvédtól hazai pályán a széria megmentésére, Bódi Ferenc irányítása alatt ugyanis eddig kettőből kétszer ütötte ki riválisát a törökbálintit együttes, igaz, a Dózsa György úton még nem találkoztak a felek (a Honvéd hazai meccse még Óbudán került megrendezésre). A rutinos játékosok és a fiatalok szépen összeálltak a kék-fehéreknél, úgy tűnik jól is működik a rendszer, idegenben sem esélytelenek a párharc lezárására, de rengeteg csapat izzadt már meg Puskás Artúr legénységének otthonában, akik az előzményeket is figyelembe véve biztosan motiváltak lesznek a döntő meccs kiharcolásában.

A párharc állása: 1-0 az MTK-nak.

 

Zöld csoport

Rájátszás az 5-8. helyért:

Bajai Bácska FKE – Sopron KC-Sportiskola (kedd, 18:00)

A 20 pontos fórral célba is érhet akár Váradi Kornél fiatal együttese, az alapszakaszban is csupán héttel maradtak alul a bácskaiak pályáján. A szezon egyik legjobb játéka kell a Bajától, hogy megfordítsa a párharcot, 53 pontnál biztosan nem fognak megállni (ahogy az első meccsen), erről Vukicevic és Pongó gondoskodni fognak, kérdés, hátul hogyan muzsikálnak az újra teljes kerettel operáló Sopronnal szemben.

Az első mérkőzés eredménye: 73-53 a Sopron javára.

SMAFC – MAFC II. (kedd, 19:30)

18 (SMAFC) illetve 23 (MAFC) nap után lépnek ismét pályára a csapatok, ami biztosan nem tesz jót a játék színvonalának, de ettől még egy izgalmas párharcra van kilátás, 1-1-re végeztek egymással az alapszakaszban a felek. Sopronban még a Katona-Peringer duó nem állt a fővárosiak rendelkezésére, az a meccs sima hazai sikert is (19 pont) hozott, míg a Hauszmannban hullámzó mérkőzésen, a 36-ik percnél is még egál volt a találkozó, csak a végjátékban robbantottak a házigazdák. Ki-ki meccsekre van kilátás, nagy különbség nem várható egyik összecsapáson sem, a jobb idegenbeli teljesítmény lesz a döntő a továbbjutásnál.

 

Fotó: facebook.com/honvedkosar

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus