Beharangozó: NBI/B – Rájátszás 3.

A harmadik elődöntős biztosan meglesz a hétvégéig a Piros csoportban, csak úgy, mint az egyik kieső is.

Piros csoport

Negyeddöntők:

BKG-Príma SE – Nyíregyháza Blue Sharks (péntek, 19:00)

Előreláthatólag az első mérkőzésen megsérülő Tanács Attilára nem számíthatnak a hazaiak, ami jelentős növelheti a Nyíregyháza esélyeit, de így sem szabad leírnunk Nagy Ágoston tanítványait, saját pályájukon mindenképp csak a győzelem lesz elfogadható számukra. Már az ”odavágón” is partiban tudtak lenni rutinos centerük nélkül is a Kosok, odahaza miért lenne másképp, egy roppant kiegyenlített derbire van kilátás, abszolút kétesélyes ütközet. (BKG siker esetén is már a hétvégén pont kerül a továbbjutás kérdésére, ugyanis vasárnap Nyíregyházának rendezik akkor a mindent eldöntő harmadik mérkőzést.)

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Nyíregyházának.  

Budapesti Honvéd SE – OSE Lions (szombat, 16:00)

Nem volt sétagalopp már a párharc első felvonása sem az OSE-nek, kellett egy klasszis Abell, hogy végleg le tudják rázni magukról a szívósan tapadó fővárosiakat, és a Dózsa György úton sem számíthatnak másfajta fogadtatásra. Pláne, hogy az alapszakasz hajrájában el is kapta odahaza feljutásra pályázó riválisát a Honvéd, ami mindenképp erőt adhat nekik, hogy kitolják a döntést a jövő hét közepéig. Sokat hullámzott az oroszlányiak teljesítménye a szezonban, ha viszont koncentrált játékkal tudnak előrukkolni, akkor eldönthetik a továbbjutást, minden más esetben a házigazdák meg fogják ragadni a kínálkozó alkalmat az egyenlítésre.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 az OSE-nek.  

 

Keresztjáték a 9-14. helyért:

MEAFC-Miskolc – Knipl Kft. Bonyhádi KSE (péntek, 17:30)

Az első meccs zakója után már az egyenlítés is bravúr volt a Bonyhádtól, de ha meg tudja lovagolni a hazai teljesítményét a tolnai alakulat, akkor akár még meglepetést is okozhat a Miskolcnak. Újfent koncentrált játék fog kelleni Takácséktól, hogy érvényesítsék a papírformát, egy ki-ki meccs csak kapkodást szülhet a végjátékban ekkora tétnél, meglátjuk, hogy melyik csapat tudja érvényre juttatni hamarabb a saját elképzeléseit.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

Zöld csoport

Negyeddöntők:

Salgótarjáni KSE – Újpest-MT (szombat, 18:00)

Eddig a hazai pálya nagy előnynek számított a Zöld csoport egyetlen, még nyitott negyeddöntőjében, de kezdik egyre jobban kiismerni egymást a felek, így inkább az egyéni villanások, illetve egy-egy váratlan, és jól elsülő taktikai húzás lehet a továbbjutás kulcsa. Ismét egy parázs meccsre van kilátás, odahaza rendre összekapja magát a Salgótarján, emiatt inkább feléjük billen a mérleg nyelve, de a rutinos újpesti játékosokat sem szabad lebecsülni, bármikor képesek előhózni egy meccsnyerő teljesítményt a tarsolyukból.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

Fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus