Elismert szaktekintély Veszprémben

Mindent feladott és Veszprémbe költözött, hogy az első csapat másodedzői szerepkörét és a klub utánpótlás-szakágvezetői feladatait is ellássa.

A bakonyi megyeszékhelyen javában zajlik a csapatépítés, az alapok lerakása, az eddig eltelt bő két hét hasznos felkészülési időszaknak tekinthető. Mérész Csaba vezetőedző az erőgyűjtő gyakorlások után már taktikai elemeket vesz át a tanítványaival, s jóllehet Simon Lászlóék munkához való viszonyával nincs baj, azért akad még tennivaló. A szakmai főnök tenni akarását, az együttes előrejutását Kertész Zsolt is segíti.

Kertész Zsolt egyébiránt negyedszázada edzősködik, előtte, illetve közben a nevelőegyletében, a Videotonban, majd a Fehérvár KC – inkább B-csoportban indult – alakulatában játszott. A hírek szerint az egyestől az ötösig, szinte mindegyik poszton megfordult. A kilencvenes évek elején már játékosedző volt, de tevékenykedett Tatán és beugróként, két hónapig szerepet vállalt az élvonalbeli Alba Fehérvárnál is. A Dávid Kornél KA-nál több mint másfél évtizedet szorgoskodott. A Fejér megyei műhelynél megértették a szándékait, hogy felénk összetettebb teendőkkel bízták meg, s arról pedig ne is beszéljünk, hogy a legtöbb edző álma, hogy felnőttcsapat mellett bizonyíthasson. Végül mindent feladott – a várpalotai pedagógusi állását is – és Veszprémbe költözött.

A teljes cikk ide kattintva olvasható!

Forrás és fotó: veszpremkosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus