Győzött és versenyben maradt a Békés

Lényegében az első negyed második felében eldöntötte a férfi NB II négyes döntőjének keleti összecsapását Sopronban a maga javára a Békés a DEAC ellen. A viharsarkiak ezzel a sikerükkel versenyben maradtak a feljutásért zajló harcban, amely holnap, a torna utolsó összecsapásán, a Békés-Oroszlány meccsen dől el.

Békési SzSK - DEAC 89-75 (29-18, 17-14, 25-19,18-25)

Ld: Szoljevics 25/9, Csorba 18, Kiss G. 9/9 ill. Ambrusz 26, Helgasson 16/3, Lakatos B. 13/3.

Ők is ötödször találkoztak a szezon során. Az eddigi négy mecset megnyerő békési gárdából az előző meccsen részleges bokaszalag szakadást szenvedő szerb center, Risimics hiányzott, a DEAC-ból pedig - amint arról már beszámoltunk -, több kulcsember is a csapat egyik játékosának esküvőjére hivatalos.

Szoljevics az 5. perc elején 8-nál járt, vezérletével 11-4-gyel nyitott a Békés. A debreceniek azonban rendezték soraikat, Lakatos Bence triplája egy 7-0-s DEAC sorozat kezdete volt. 11-11 után Szoljevics és Kiss is beemelt egy hármast, egy 12-0-s rohamot mutattak be a viharsarkiak, s ennek köszönhetően 10 pont fölötti előnnyel zárták a nyitó 10 percet.

Sűrűn potyogtak a kosarak a második negyed elején, nem nagyon törődtek a védekezéssel a csapatok. Tartotta 10 és 15 pont közötti előnyét a békési csapat. A viharsarkiak pihentetni kezdték kulcsjátékosaikat, a hét emberrel játszó DEAC kosarasai érthetően fáradtabbak voltak, a negyed közepén nagyot esett a színvonal. A DEAC-ot Ambrusz próbálta versenyben tartani, ám a debreceniek nagyon rosszul dobták a büntetőket, így szünetig, két erőteljes játékosa, Bere és Csorba palánk alatti eredményessége révén 15 pontra nőtt a Békés előnye.

A második félidő Ambrusz remek megmozdulásaival és 9-0-s DEAC rohammal kezdődött, a hajdúságiak további zárkózását Kiss állította meg egy triplával, ami egy 14-0-s viharos viharsarki futás kezdetét jelentette - 20 pontra nőtt a Békés előnye, s ez gyakorlatilag a nagy dobópárbaj közepette meg is maradt.

A záró szakaszban a békésieknél szinte végig a cseresor játszott, amely ellen kicsit "kozmetikázott"" veresége mértékén a DEAC, de nyerni pillanatnyi esélye sem volt. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus