Hepp-kupa: DEAC-Salgótarján a négy közé jutásért

Már csak nyolc csapat maradt állva a férfiak Hepp-kupa küzdelmeiben, a negyeddöntőben négy keleti és négy nyugati gárda folytathatja a versengést.

A tavalyi ezüstérmes Vásárhely könnyedén vette a Baja elleni találkozót, hazai pályán majd 30 pontot vert a bácskaiakra, de hasonlóan sima meccsen ment tovább a TF is a csoport rivális Győr ellen. Elvérzett mindkét NB II-es együttes, az eggyel alacsonyabb osztály címvédőjének számító MAFC Martosnak a Vasas jelentette a végállomást, míg az utóbbi pár évben a feljutással kacérkodó szigetszentmiklósi BKG DSE 0-20 arányban volt kénytelen lemondani a továbbjutásról, megfelelő orvosi személyzet híján a Honvéddal szemben.

A két keleti nagyágyú sem izzadt meg túlságosan, a DEAC Egerben harcolta ki a negyeddöntőbe jutást, 28 pontot verve vendéglátójára, míg a Salgótarján odahaza nyert eggyel több ponttal (29) a Kaszások ellen. Oroszlányban elmaradt a várt nagy csata, a Törökbálint viszonylag könnyedén adta meg magát, kérdés, mekkora szerepet játszott ebben, hogy a két gárda a mostani fordulóban is egymással mérkőzik! Békésen volt egyedül kupahangulat, az oda látogató Bonyhád udvariatlan vendégnek bizonyult, a tolnaiak egy pontgazdag mérkőzésen, hosszabbítás után vívták ki a továbbjutást.

Érdekesség, hogy a tavalyi negyeddöntő mezőnyéből hét együttes most is talpon van még, csak a Honvéd ”újonc” a mezőnyben, a fővárosiak történetük során először jutottak ilyen messzire a Hepp-kupában, a következő ellenfelük pedig az OSE lesz, melyet tavasszal nagy csatában győztek le a bajnokság rájátszásában. Az előző kiírás négyesdöntője azonban biztosan nem ismétlődik meg, mert az akkor az elődöntőben összecsapó DEAC és Salgótarján ezúttal már a nyolc között megküzd egymással a címvédő debreceniek pályáján. A TF és a Vásárhely azonban még ott lehetnek idén is, a Mehmedovics legénység a nyitóforduló után újra a Vasas gárdájával mérkőzik, míg a csongrádiakra a Bonyhád vár.
 

Nyolcaddöntő – eredmények

MAFC Martos – Vasas Akadémia 72-104

Tehetséges Fiatalok-Budapest – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 89-65

Vásárhelyi Kosársuli – Bajai Bácska FKE 103-76

BKG DSE – Budapesti Honvéd SE 0-20

OSE Lions – MTK Törökbálint 74-56

Békési SzSK – Metal-Work Bonyhádi KSE 103-109 – hosszabbítás után

Konecranes-Salgótarjáni KSE – Óbudai Kaszások 89-60

EKF-Eger-KOK SE – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 61-99
 

Negyeddöntő párosítása

DEAC Kamilla Gyógyfürdő – Konecranes-Salgótrajáni KSE

Metal-Work Bonyhádi KSE – Vásárhelyi Kosársuli

OSE Lions – Budapesti Honvéd SE

Tehetséges Fiatalok-Budapest – Vasas Akadémia

A mérkőzéseken az elől álló csapat a pályaválasztó. A mérkőzéseket legkésőbb december 14-ig kell lejátszani.
 

Fotó: vasarhelyikosarsuli.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus