NB I/B: Pikáns derbikkel kezdődik a "visszavágó-kör"

A honi második és harmadik ligában már az alapszakasz második fele startol - a MAFC-Veszprém rangadóval a fókuszban.

Piros csoport:

TF-BP - MTK-Elite Basket (péntek, 17:00)
A két gárda az eddigi időszakban óriási hullámzást mutatott be, s hiába nem tudta eddig megelőzni Takács Andrásékat a TF-BP, az Ivosevvel megerősített és azóta 3-ból 3-at nyerő tavalyi élvonalbeli sereghajtó lényegesen komolyabb terveket szövögethet jelenlegi felállásával, mint a gyengébb utóbbi 6 meccset produkáló, de még így is egyértelműen felül teljesítő MTK. A kulcs egyértelműen a 3x3-as világsztár formája, illetve a túloldalon az ő védése lesz. Kérdés, hogy összeért-e már annyira az új taktikai repertoárral is készülő Vlaszki-legénység, hogy akár egy domináns produkció is kijöhessen a hazaiaknál vagy nagyon meg kell szenvednie a győzelemért az amúgy favoritnak tekinthető TF-BP-nek.

Budapesti Honvéd SE - Budafoki KK (péntek, 19:30)
Ahogy az a programból is kiderül, kettős rangadó lesz a Ludovikában, ahol a "második felvonás" egy igazi fővárosi rangadó két szintén közvetlenül egymás mögött álló gárda közt, ahol ráadásul a nyitófordulóban még Halász Ákos, Gáspár Balázs és Kármán Domonkos nélkül felálló Honvéd az utóbbi évek legegyértelműbb vereségét szenvedte el. A Károly-had már a MAFC-ot és a Veszprémet is legyőzte, de egyelőre keresi a kiegyensúlyozottságot, míg Puskás Artúr, teljes fegyverzetben a topcsapatok ellen is potensnek látszó csapata újabb szintet léphet, hogy nyolcasra növeli sikerszériáját és még egy közvetlen riválist meg tud verni. A forduló egyik kiemelt mérkőzése várható tehát ebben a párosításban.

BKG-Prima SE - MEAFC-Miskolc (szombat, 17:00)
Van miért visszavágnia a BKG-nak is, de óriási lendületben van a hazai pályán a szigetszentmiklósiakat idén már legyőző Thorntonéknak is. Nagyon nehéz belőni a Miskolc reális erejét is egyelőre, hiszen a légióssal a soraikban csak háromszor kaptak ki és négyes bajnoki sikerszériában vannak, idegenben pedig már Nyíregyházán, a kupában is győzni tudtak. Nagy Botondék borzasztó nehéz periódus után kezdhetik 2020-at, ráadásul egyik ki-ki meccsüket sem tudták megnyerni az előző esztendő végén, így ugyanolyan mérleggel állnak, mint vendégeik. Ennek a meccsnek az eredményei is nagyon komolyan kihathat mindkét alakulat további szereplésére.

MAFC - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (szombat, 17:30)
A MAFC otthoni szériája ugyanúgy szép hosszú lesz, mint volt a szezon eleji idegenbeli, de a Veszprém ellen szinte mindegy, hogy épp hol kell helytállniuk, a nagyon sok sérülés után a sorait rendezni igyekvő listavezető saját közönsége előtt már legyőzte az akkor sokáig győzelemre álló Csapaiékat. A hazaiaknál váratóan mindenki lesz, míg a vendégeknél Szabó Péter biztosan nem, Mucza Tamás játéka pedig kérdéses. Ennek ellenére a vendégek sem kevésbé esélyesek, teljesen 50-50-es derbi ez papíron előzetesen, ráadásul a MAFC egy sikerrel egy meccsesre szűkítheti a távolságot az első helyezetthez képest, ami rendkívül fontos tényező lehet a teljes pályaelőny megszerzéséért folytatott harcban.

PVSK-CARGATE - Nagykőrösi Sólymok KE (vasárnap, 18:00)
A pécsi fiatalok nagy küzdelem után kikaptak Nagykőrösön, ahol még mindig nem komplett a csapat. A kiesést elkerülni igyekvő alakulatok harcának eredménye szintén hatványozottan fontos. Ami még érdekesség, hogy az alapszakaszban otthon még nyeretlen PVSK számára ez az egyetlen olyan párosítás, ahol elvárás lehet velük szemben a győzelem - jó kérdés, hogy ez mennyire motiválja vagy rettenti meg a rutintalanabb húzóembereket.

HÜBNER-Nyíregyháza BS - Bajai Bácska FKE (vasárnap, 19:00)
Az első két fellépése után a MAFC elleni otthoni vereséget leszámítva csak nyerő nyíregyháziak számára eljött a visszavágás lehetősége, nagyon hiányzik ugyanis Tóth Gergőéknek az a győzelem, amit Baján szalasztottak el a szezont kiválóan kezdő, de végül a nagy hatos holtversenybe becsúszó, ám azért így is a rájátszásba jutásért küzdő Cservék-csapat ellen. Otthon teljesen egyértelmű favorit a szabolcsi had, de azért leírni nem szabad a teher nélkül küzdő és már eleget bizonyító Jakab Péteréket sem.

A Piros csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!


Zöld csoport:

KTE-Duna Aszfalt U23 - Óbudai Kaszások (szombat, 18:00)
A kecskeméti fiatalok akkor még Lewis Chester nélkül kaptak ki Óbudán a nyitókörben, azóta viszont jobban szerepeltek teljes felállásban, mint a belső posztokon egyelőre gyengébb produkciót nyújtó Kaszások. Ezzel együtt kifejezett rangadónak minősül ez a párosítás, mindkét gárda egyértelműen esélyesnek látszik a legjobb nyolcba jutásra, de kérdés, hogy az A-csoportos mérkőzés után az ott vélhetően bevetésre kerülő Lewis, Kucsera, Molnár hármasból kik és mennyi lehetőséget kapnak az elvileg kiegészülő fővárosiak ellen.

EKE Eger KOK - SMAFC (vasárnap, 16:00)
Az egriek nagyon sok gonddal küzdenek és a riválisok feljavulása miatt lassan eléggé le is szakadnak a kiesés ellen folytatott küzdelemben, így minden győzelem sokat ér náluk ezen az úton. A SMAFC idegenben is esélyesebb, ráadásul egyre nagyobb a tömörülés a PO-ért folytatott harcban, ahol ők se nagyon hibázhatnak már. Sok volt a sérülés és a hiányzás Csaplár-Nagy Arnold legénységénél is, kérdés, hogy mennyire komplett csapattal tudnak megjelenni a hevesieknél, de azért minden körülmények közt ők a favoritok - bár az oroszlánszívvel harcoló sereghajtót butaság lenne leírni.

Újpest-MT - DEAC U23 (vasárnap, 17:30)
A debreceni fiataloknál természetesen kérdés az utazó keret most is, de csak Omenakával és Tóth Bencével együtt lehet reális esélyük a feljutásra pályázó Megyeri Tigrisek otthonában. Az "odavágót" is meg tudta nyerni az akkor még Surmann Gábort is bevető Újpest, így pláne elvárás vele szemben a diadal ezen a meccsen.

Concordia Motax KC Pápa - Szolnoki Olajbányász U23 (vasárnap, 18:00)
A pápai az egyik, ha nem a legjobb formában lévő gárda zsinórban szerzett öt diadallal, és Sonyákék is igyekeznek visszavágni az akkor még Rudnerrel felálló Szolnoknak az ottani vereségért. A Jakab Máté által edzett Olajbányász U23 egy kifejezetten jól küzdő, harcos és a szoros meccseinek zömét is megnyerő gárda, de itt azért Kálmán László alakulata az esélyesebb és nyernie is kell, ha még nem tett le arról, hogy befogja az élen álló hármast a tabellán.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - Pécsi NKA U21 (vasárnap, 19:00)
A győriek nagyon nagy vereségbe futottak bele anno Pécsett, az időközben az U20-as EYBL-ben tornán szereplő és ott kiválóan produkáló baranyaiak viszont általában idegenben sem kegyelmeznek meg senkinek sem. Most úgy fest, hogy Meleg Gergőt is újra bevethetik, sőt, az előző másfél évet Győrben "lehúzó" Rátvay Balázs is volt társai, valamint édesapja és testvére ellen veheti fel a kesztyűt, így igen pikáns meccs lesz ez is, ahol arra talán van némi reménye a Győrnek, hogy szoros derbit tud csinálni.

A Zöld csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!

Fotó - hunbasket.hu

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus