NBI/B - Beharangozó 8. forduló

Salgótarján-DEAC slágermeccsel folytatódik a B-csoport alapszakasza, melyben több hétközi mérkőzést is rendeznek. Az egyaránt az első négyben helyet foglaló TF és Oroszlány egymással randevúzik, míg a Veszprém a Baját fogadja.

Keleti csoport

EKF-Eger-KOK SE (10., 2-5) – Microsec-BUDAFOK (11., 2-5) (szerda, 17:45)

Két rossz szériában lévő alsóházi csapat randevúzik Egerben, de közülük is inkább a hevesieknek van bizonyítanivalójuk, a Budafok szorosabb meccseket veszített el ebben a szezonban, míg Máté Balázsék már több nagy pofonba is beleszaladtak. Egyik csapat padja sem túl hosszú, az irányító poszt mindkét oldalon kulcskérdés, a palánk alatt viszont egy hajszállal erősebb a budafoki együttes, ez akár döntő faktor is lehet a számukra. Abszolút nyílt találkozó, de hazai környezetben az Egernek hoznia kell ezt a derbit.

MEAFC (7., 3-4) – MAFC II. (12.,1-6) (szerda, 18:00)

Nagy küzdéssel és bravúrral szerezte meg első sikerét a MAFC fiatal serege, de Miskolcon már nem fog folytatódni a rövidke tündérmese, túlságosan kiegyensúlyozott a borsodi együttes a körcsarnokban. Ismét belefuthat egy nagyobb arányú vereségbe a fővárosi gárda, Drahosék rutinja aranyat érhet a tapasztalatlan vendégekkel szemben.

Konecranes-Salgótarjáni KSE (1., 6-1) – DEAC Kamilla Gyógyfürdő (3., 5-2) (szerda, 19:00)

A forduló legjobban várt derbije a két, nyíltan bajnoki címre törő együttes tarjáni találkozója. Miskolci botlását leszámítva nem ingott meg Czigler László alakulata, Tiszaújvárosból is kevesen távoznak olyan fölényes győzelemmel, mint amilyennel Madárék tették a hétvégén, ellenben a DEAC alatt rezeg a léc otthoni fiaskója után. Mindössze két idegenbeli meccset játszottak eddig Nagy Ágoston tanítványai, Vásárhelyen meg is égtek a hosszabbításba torkolló derbin, míg Óbudán a vártnál kevesebb ellenállásba ütközve hozták a kötelezőnek mondható ütközetet. Sérült játékosról egyik oldalon sem tudunk, így legjobb összeállításában feszülhet egymásnak a két keleti nagyágyú, hasonló stílusban pattogtat mindkét gárda, de talán a nógrádiak kerete tapasztaltabb, viszont a csapat magja hosszabb ideje játszik együtt a hajdúságiaknál. Hogy a rutin vagy az összeszokottság ér-e többet, az csak szerda este derül ki!

Budapesti Honvéd SE (5., 4-3) – Mircosec-BUDAFOK (11., 2-5) (szombat, 16:00)

Ne lepődjünk meg, hogy a Budafok nevével ismét találkozunk, a Honvéd elleni összecsapásuk a 10. fordulóból előrehozott párharc lesz, Puskás Artúrék is dupláznak egyébként ezen a héten. Bár acélosabb arcát mutatja az idei kiírásban a budafoki együttes, a Dózsa György útra kevés győzelmi eséllyel érkezhetnek Drevenkáék, odahaza nagyon magabiztos és egységes csapat képét mutatja eddig a rekordbajnok fiatal alakulata. A Békés és a MEAFC legyőzését követően mostani ellenfelük jóval könnyebb falatnak ígérkezik, az általuk diktált tempósabb kosárlabdához nincs elég mély kerete a vendégeknek, a fáradtságnak és vele együtt a hibázás lehetőségének előbb-utóbb ki kell ütköznie ezen a derbin.

Békési SzSK (2., 6-1) – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK (4., 4-3) (szombat, 17:00)

Akár még rangadó is lehet a tabella második és negyedik helyezettjének csatájából, ám ehhez inkább a borsodiak extra napja szükséges, mivel a békésiek gyengébb formájára nem sok esély mutatkozik. A kezdőötös nagyon egyben idén, Koma, Kertész, Kovács és Krstic egyaránt remek szezont fut, nem véletlen a békésiek előkelő pozíciója. Ha ebből a négyesből két embert is ki tudna venni a Tiszaújváros, akkor lehet keresnivalójuk idegenben is, amúgy a házigazdák magabiztosan söpörhetik be újabb sikerüket.

Óbudai Kaszások (6., 4-3) – Vásárhelyi Kosársuli (8., 3-4) (szombat, 18:00)

Rangadó vár Óbudán is a Kaszások együttesére, a Vásárhellyel hagyományosan nagy presztízsű meccseket vívtak az elmúlt években, ezúttal sem lesz másként. Papíron több bevethető játékossal rendelkezik a hazai alakulat, rutinosabbak és jobb szerkezettel rendelkeznek, de a csapategység inkább a vendégek malmára hajthatja a vizet, egy szoros találka mindenképp kinéz a szombat esti ütközetben. Itt is nehéz jósolni, de hazai pályán már több jó teljesítménnyel előrukkolt a Kaszások gárdája, ezért nagyobb a sansz az ő sikerükre.

KTE-Duna Aszfalt (9., 2-5) – Budapesti Honvéd SE (5., 4-3) (vasárnap, 17:00)

Az ígért Honvédos duplázás, ráadásul egymás utáni napokon lép pályára a fővárosi együttes. Két nagyon fiatal gárda csatájában a pillanatnyi dobóformán kívül döntő lehet, hogy melyik fél tud egy kicsit érettebb, taktikusabb játékot nyújtani, ebben pedig a vendégeket erősebbnek érzem. Hazai pályán persze remek játékra képes a kecskeméti alakulat, ezt már bizonyították a szezonban, így kiélezett összecsapásra van kilátás, a Honvédnak az idegenbeli nyeretlenségét kellene megtörnie, de ezen a találkozón képes lehet rá.

 

Nyugati csoport

Tehetséges Fiatalok-Budapest (2., 5-2) – OSE Lions (4., 5-2) (szerda, 19:30)

Nagy meccsre számíthatunk, az OSE-t feltüzelhette a Veszprém legyőzése és amúgy sem gyenge keretükkel már Törökbálinton is közel jártak a sikerhez, ezúttal egy újabb rivális otthonából kell elhozniuk a két pontot. Az oroszlányiak játéka mostanra kezd összeállni, míg a TF a kiegyensúlyozottság mintapéldánya volt eddig is, de ők egy roppant fájó, hosszabbításos bajai vereséggel készülnek megőrizni otthoni hibátlan mérlegüket. Egylabdás meccs lehet ebből is könnyedén, az OSE-t egyelőre nem érzem annyira magabiztosnak minden fellépésén, mint mondjuk a Veszprémet, ezért nagyobb sanszot látok egy fővárosi győzelemre.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (7., 3-4) – Concordia Motax KC Pápa (8., 3-4) (csütörtök, 18:00)

Bár azonos mérleggel állnak, mégis teljesen más képet mutat mindkét együttes az elmúlt hetek teljesítménye alapján. Míg a Pápa játékát továbbra sem érzem elég kiforrottnak ahhoz, hogy versenyben legyen a legjobb négy közé igyekvő együttesekkel (bár erre rácáfoltak a Törökbálint legyőzésével), addig a Győr meccsről meccsre javult az eddigi fordulókban, egyre jobban összeáll a védekezésük és a húzóemberek is kezdik elkapni a fonalat támadóoldalon. Egyértelmű esélyesnek tartom Márkusékat, ha ezt a formát tartani tudják, akkor Pusztáékra izzasztó percek várnak csütörtöki túrájukon.

Metal-Work Bonyhádi KSE (9., 2-4) – Alba Fehérvár-DKKA (12., 1-6) (csütörtök, 18:00)

Továbbra sem számolhatunk az esélyesek között a kétszeres címvédővel, de hazai pályán a fehérvári U23-as gárda nem jelenthet akadályt Hegedűsék számára. Kérdés, milyen kerettel érkeznek a vendégek, legerősebb összeállításukban ugyanis képesek felvenni a versenyt bármelyik együttessel, és ha ez megvalósul, akkor a tolnaiaknak is küzdeniük kell, hogy otthoni mérlegüket pozitívra javítsák (jelenleg 1-1).

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (1., 6-1) – Bajai Bácska FKE (6., 4-3) (péntek, 17:00)

Mindenki egészséges a bácskai fedélzeten, pechükre azonban a hazai pályán még szoros meccset sem játszó Veszprémhez kell látogatniuk. Az oroszlányi fiaskó után motiváltak lesznek Kámánék, hogy bizonyítsanak, csak egy apró kisiklás volt a legutóbbi forduló, ennek pedig a Baja ihatja meg a levét. Ágfalvi ugyan bombaformában kosarazik és Mándity is egyre jobban belelendül sérülését követően a játékba, de Délity nagyon hullámzó teljesítményt nyújt az utóbbi időben, pedig hármójuk együttes jó meccsére lenne szükség a bakonyiak megszorításához.

MTK Törökbálint (5., 4-3) – PVSK-Kronosz Kiadó (11., 1-5) (szombat, 17:00)

Sima egyes, nem lehet kérdés a Törökbálint győzelme a bukdácsoló pécsiek ellen, akiknek maximum egy-két jó negyedre futhatja az erejükből, veszélyeztetni nem fogják Bihariék sikerét. Hoznia is kell ezt a meccset Szarvas Gábor legénységének, mivel kezd sűrűsödni az élmezőny, és bár messze még az alapszakasz vége, de az ilyen ”kötelező” győzelmeken múlhat később egy jobb pozíció vagy akár a felsőház is.

Vasas Akadémia (3., 5-2) – SMAFC-NYME (10., 2-5) (szombat, 17:30)            

Továbbra is kalaplengetés jár a soproni együttesnek még a negatív mérleg és a 10. hely ellenére is, de az egyik legjobb formában lévő együttes vendégeként nem lesz sok keresnivalójuk a fővárosban. A pasarétiek nagyobb megerőltetés nélkül, bő rotációval, a kulcsembereket pihentetve szállítják futószalagon a győzelmeket, jelenleg ötnél járnak, és kisebb csodára van szükség, hogy szombat estére ne legyen meg a hatodik is…
 

Fotó: facebook.com/DEAC

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus