NBI/B - Beharangozó: elég lesz-e ezúttal hazai pálya?

Hazai pályán zárhatja le az OSE és a Vasas is az elődöntőket, de ehhez még lesz egy-két szava a Veszprém és a Salgótarján együttesének is. Az alsóházban három csapatra szűkült a kiesőjelöltek köre, már csak a SMAFC, a Fehérvár és a sereghajtó MAFC II. van veszélyben.

Elődöntő:

OSE Lions – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (péntek, 19:00)

A két csapat decemberi mérkőzésén a kezdés pecsételte meg a Veszprém sorsát, az első negyedben összeszedett kilencpontos hátrány után már csak szépíteni sikerült a lefújásig, és végül egy négypontos vereség lett a vége. Az Oroszlán(y)barlangban eddig csupán egyetlen csapatnak, a hazai pályák bevehetetlenségét rendre cáfoló Vasasnak sikerült győznie, rajtuk kívül még nem akadt odahaza legyőzője Vavra András legénységének. Ezt a bravúrt kellene most Kámánéknak végrehajtaniuk, hogy a nyugati csoportgyőztes reményei még megmaradjanak a döntőbe jutásra. A hosszabb kispad és a hazai pálya egyértelműen az OSE javát szolgálja, de nem valószínű, hogy a bakonyi spílerek még egyszer olyan tompán játszanak, mint az első mérkőzésen, akkor pedig bármi elképzelhető az elődöntő második felvonásán.

A párharc állása: 1-0 az OSE javára.

Vasas Akadémia – Konecranes-Salgótarjáni KSE (szombat, 19:00)

Legutóbb is hazai pályán kellett lezárnia a DEAC elleni párharcot a Vasasnak, és akkor bizony kétséget sem hagytak afelől Sárosi Bulcsú legényei, hogy kit illet meg a továbbjutás. Ezúttal azonban korántsem várható olyan sima ütközet, mint ahogy végül a debreceniek elleni alakult, a Salgótarján ugyanis az életben maradásért fog küzdeni. A kimondottan a bajnoki címet és ezzel együtt a feljutást kitűző nógrádi együttes saját dolgát nehezítette meg azzal, hogy egy héttel korábban elveszítette hazai veretlenségét, így a kiesés széléra sodródott a pasaréti derbi előtt. A két fél remekül felkészült egymásból, ez látszódott az elődöntő első felvonásán, a nagy kérdés, hogy melyik szakvezető tud újítani a szombati összecsapásra, amivel meglepheti riválisát.  

A párharc állása: 1-0 a Vasas javára.

 

Rájátszás az 5-8. helyért:

Óbudai Kaszások – Békési SzSK (péntek, 19:00)

Kováts nélkül, és egy még nem 100%-os Szeleczkyvel továbbra is esélytelenebb keleti riválisánál a Kaszások gárdája, de a hazai környezet segíthet a csapatnak kivívni a harmadik találkozót, különben Koma megnyerheti az övéinek a palánk alatt a párharcot. Az előző meccs dobóformájánál csak jobbra számíthatnak az óbudaiak, márpedig ez elég lehet, hogy partiban legyenek a békésiekkel, ráadásul lendületes játékuk a vendégek szűk rotációja ellen pont jó fegyver lehet.

A párharc állása: 1-0 a Békés javára.

MTK Törökbálint – DEAC (péntek, 19:30)

Ha el tudja felejteni a hajdúsági túra gyötrelmeit (30 pontos vereség) az MTK, akkor bizony itt jó eséllyel nézhetünk mindent eldöntő, harmadik mérkőzést. A belső pozícióban játszóknak kell elsősorban feljavulniuk, a mezőnyöknek pedig hozniuk a tőlük megszokott eredményes játékot, ellenkező esetben Patkovicéknak ezúttal sem lesz izgulnivalójuk.

A párharc állása: 1-0 a DEAC javára.

 

Rájátszás a 9-12. helyért:

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Tehetséges Fiatalok-Budapest (péntek, 18:00)

Elég-e a 11 pontos előny a Tiszaújvárosnak? Legutóbb a Baja ellen a négy kevésnek bizonyult, majdnem rá is faragtak Brunyánszky István tanítványai, de a hosszabbításban végül sikerült megmenteniük a továbbjutást. A TF ellen továbbra is kulcs lehet, hogy a magasaikat milyen hatékonysággal tudják használni, ha ez sínen lesz, akkor a meccs is zsebben van, ha viszont a fővárosiak agresszív védekezése tud érvényesülni, akkor izzasztó percek várnak még a borsodiakra.

Metal-Work Bonyhádi KSE – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (péntek, 19:00)

Jóval simább visszavágó ígérkezik, mint azt előzetesen vártuk, habár a Bonyhádot sosem szabad leírni, Jillingék egészen biztosan mindent meg fognak tenni a továbbjutás eléréséért, de a 31 pont ledolgozása még a kétszeres címvédőnek is embert próbáló feladat. Ez a győri csapat jóval erősebb, mint azt a jelenlegi pozíciója mutatja, ha jövőre is sikerül egyben tartani őket, akkor egy abszolút felsőházi rájátszás esélyes gárdáról beszélhetünk majd.

 

Rájátszás a 13-16. helyért:

MEAFC – Bajai Bácska FKE (péntek, 18:00)

Tíz pont nem a világ vége, győzött már le a Bajánál előrébb taksált csapatokat is nagyobb különbséggel a MEAFC odahaza. Bíztató lehet számukra, hogy iránytóik nélkül ért el ilyen jó eredményt a bácskai odavágón a gárda, ha most is meg tudják ismételni azt a teljesítményüket, akkor könnyen fordulhat a párharc állása. Mándity semlegesítése ezúttal is kulcskérdés lesz, ha sikerül a borsodiaknak elérniük, hogy ne hozzon űrszámokat, akkor akár a továbblépés is meglehet számukra.

 

Rájátszás a 17-24. helyért:

Concordia Motax KC Pápa (20., 11-16) – EKF-Eger-KOK SE (17., 10-15) (péntek, 17:45)

Helyezés alapján ugyan nem (a Pápa büntetőpontjai miatt), de formájukat tekintve az alsóház két legjobb csapata találkozik Pápán. Mindkét gárdának már csak presztízskérdés a találkozó, a házigazdák eddig magabiztosak az alsóházi rájátszásban, Keresztes és Puszta szárnyalnak eddig, odahaza most is ők az esélyesebbek.

Alba-Fehérvár DKKA (23., 6-20) – KTE-Duna Aszfalt (19., 8-18) (szombat, 15:00)

A fehérváriaknak még van miért izgulniuk a hátralévő fordulókban, a biztos bennmaradáshoz legalább egy győzelem kellene, hogy ne kelljen már hátrafelé tekintgetniük. Ha legyőzik a Kecskemétet, és a MAFC elveszíti mindkét mérkőzését szerdáig, akkor már fellélegezhetnek, ha viszont bárhol borul a papírforma, abban az esetben körömrágós hajrá vár a csapatokra. Apró szépséghiba a fehérváriak részéről, hogy a MAFC négyből három meccsét odahaza vívja.

SMAFC-NYME (22., 6-20) – Microsec-BUDAFOK (21., 8-19) (szombat, 17:00)

Ugyanaz a képlet Sopronban, mint Fehérváron. Egy győzelem még legalább kell, ami a Budafok ellen meg is lehet, még ha nem is esélytelenül utazik a Hűség városába Károly Máté legénysége. Az egész idényt szimpatikusan végigküzdő, a junior korú fiatalokat bátran csatasorba állító SMAFC sorsolása kedvező a hátralévő körökben, hiszen már csak odahaza lépnek pályára.

MAFC II. (24., 3-23) – PVSK-Kronosz Kiadó (18., 9-16) (szombat, 19:00)

Élet-halál mindkét meccs a MAFC fiókcsapatának, ennek tudatában pedig megeshet, hogy több A-csoportos fiataljukat is bevetik a hátralevő fordulókban, megadva az esélyt a bennmaradásra. Hazai pályán lehet is esélyük, az utóbbi időben már korántsem azt a lebecsült gárda benyomását keltették, mint az alapszakasz során, de a sikerek így is elmaradtak. A PVSK nem könnyű falat, több nyugati élcsapatot is megszorongattak korábban, de a bennmardás nagyobb motiváció lehet a házigazdák számára, ez pedig akár el is döntheti az összecsapást.

MAFC II. (24., 3-23) – Concordia Motax KC Pápa (20., 11-16) (szerda, 17:00)

Ugyanaz a képlet, mint korábban, annyi különbséggel, hogy a hétvégi forduló után szerdára már okosabbak lesznek a felek, hogy mennyi esélye maradt még a MAFC-nak a kiesés elkerülésére.

Fotó: oselions.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus