NBI/B: Csúcsrangadó a Piros csoportban

Érdekes hétvége elé néz a másodosztály mezőnye, mutatjuk a programot. 

fotó: hunbasket.hu

Piros csoport

Csúcsrangadót terveznek erre a hétvégére a csoportban, hiszen a Nyíregyháza az üldöző BKG-hez látogat - a felek nemrég találkoztak a Hepp-kupa döntőjében, akkor a bajnoki éllovas győzött, de most óriási harcra van kilátás. A BKG biztosan nagyon szívja magát otthon, hét közben nem játszott, nagyon visszavágna már a korábbiakért és jelezné, hogy nincs lefutva a bajnokság - ha nyer a Nyíregy, akkor azért már szétnyílik az olló az alapszakaszt tekintve.

A Vasas-Honvéd is kiemelt rangadó lesz két fővárosi élcsapat között, a Vasas kikapott hét közben, a Honvéd nyert, ősszel is szoros meccset vívtak egymással, most is ilyesmire számíthatunk.

A Veszprémnek nem lesz könnyű dolga a feljavuló Miskolc otthonában, a legutóbb NBI-es légióst is bevető PVSK a MAFC-ot próbálja megállítani, a sorozatban hármat nyerő NKA az MTK-t is legyőzné, míg a Baja és a TF úgy találkozik, hogy mindkét gárda hat-hat vereségből érkezik - a fordulót végül a Salgótarján nagykőrösi vendégjátéka zárja, ahol abszolút favoritok a remek formában lévő, dobogón álló vendégek. 

MTK-Elite Basket - NKA Pécs szombat 17:00
Vasas Akadémia - Budapesti Honvéd SE szombat 18:30
PVSK-CARGATE - MAFC vasárnap 17.00
MEAFC-Miskolc - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém vasárnap 17:30
BKG Príma Akadémia - HÜBNER-Nyíregyháza BS vasárnap 18.00
TF-BP - Bajai Bácska FKE vasárnap 18.30
Nagykőrösi Sólymok KE - Salgótarjáni KSE vasárnap 19:00

 

Zöld csoport

Az élcsapatok közül a Cegléd nem játszik, az Óbudának otthon, a Vásárhelynek pedig idegenben kellene nyernie a program szerint - mindketten masszív favoritok, bár jobb napjain az Eger és a SMAFC is tud meglepetést okozni. Az Újpestnek nehezebb dolga lehet a Pénzügyőr vendégeként, hiszen bár a hazaiak elvesztették az előző két meccsüket, de így erős középcsapatnak számítanak - a Tiszaújváros-Pápán a pályaelőny súlya lesz majd kérdés (a hazaiak csak otthon tudtak eddig alkotni, a vendégek pedig idegenben jóval gyengébbek), a Bonyhád-Győrön óriási csatára van kilátás (közvetlen riválisok, mindketten nyertek hét közben), míg a Békés próbál feliratkozni a többiek közé és behúzni a debreceni meccsét.

Atomerőmű KSE Bonyhád - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC péntek 18:00
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK - Conoil Motax KC Pápa péntek 18:30
SMAFC - Vásárhelyi Kosársuli péntek 19:00
Óbudai Kaszások KA - EKE Eger KOK szombat 17:00
Pénzügyőr Sportegyesület - Újpest-MT szombat 18:30
DEAC U23 - Békési SzSK vasárnap 18:00

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus