NBI/B: Indul a 15. forduló

Ma rajtol a forduló a B csoportban, mutatjuk, hogy mi vár ránk a hétvégén.

fotó: hunbasket.hu

 

Piros csoport

A Piros csoportban mind a hét meccset lebonyolítják ezen a hétvégén, kettő jut szombatra és öt vasárnapra, aznap este lesz igazán nagy a "forgalom". Szombaton a remek formában lévő, a TF-et is legyőző Veszprém fogadja a Honvéd ellen nagyobb pofonba beleszaladó Nagykőröst, meglátjuk, hogy a hazaiak lendülete most is kitart, ahogy azt is, hogy a hárommeccses vereségszériában lévő Vasas tud-e javítani a MAFC-cal szemben - hét közben még nem nézett ki jól a gárda, de itt az újabb lehetőség a győzelemből érkező műegyetemistákk ellen.

Vasárnap aztán az éllovas Nyíregyháza a PVSK-hoz látogat, ahol természetesen masszív favorit, míg a második helyre fellépő azt az NKA-t fogadja, amely éppen most győzte le a Vasast - oda kell figyelniük Nagy Botondéknak, de otthon természetesen nekik áll a zászló a 7-0-s hazai mérlegükkel. A MEAFC és a TF révén két csalódott csapat találkozik egymással, , végül pedig a szerdán jelentős verést kapó Salgótarján fogadja a sereghajtó MTK-t.

A Baja - Honvédot nem rendezik meg, a hazaiak összes januári mérkőzése elmarad.

A csoport programja:

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Nagykőrösi Sólymok KE szombat 17:00
Vasas Akadémia - MAFC szombat 18:30
Bajai Bácska FKE - Budapesti Honvéd SE ELMARAD
PVSK-CARGATE - HÜBNER-Nyíregyháza BS vasárnap 17:00
BKG Príma Akadémia - NKA Pécs vasárnap 17:00
MEAFC-Miskolc - TF-BP vasárnap 17:30
Salgótarján KSE - MTK-Elite Basket vasárnap 18:00

 

Zöld csoport

A Zöldben éppen a forduló kiemelt rangadója marad későbbre, így öt találkozót rendeznek meg. Ebből egy jut péntekre, ahol a hatos vereségszéria után otthon szeretne javítani a Tiszaújváros az ellen a Békés ellen, amely hét közben egyetlen játék híján elkapta az Óbudát és amely idegenben is nyert már három mérkőzést.

A Pénzügyőr az Eger legyőzése után ismét otthon játszhat, most a 2021-ben még nem játszó Győrt fogadja, míg az említett Eger az újabb hazai pofonból érkező Bonyhádot látja vendégül. A hét közben nem játszó Vásárhely a zsinórban hatszor kikapó DEAC ellen tér vissza, végül pedig majd jövő kedden zárul a csoport programja, amikor is a zsinórban három győzelemmel feltámadó SMAFC próbálja megállítani a bajnoki címre is esélyes Újpestet.

A csoport programja:

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK - Békési SzSK péntek 18:30
Pénzügyőr Sportegyesület - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC szombat 18:30
EKE Eger KOK - Atomerőmű KSE Bonyhád vasárnap 17:00
DEAC U23 - Vásárhelyi Kosársuli vasárnap 18:00
SMAFC - Újpest-MT kedd 19:00

A Cegléd - Óbuda rangadót majd csak január 19-én rendezik meg.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus