NBI/B: Ma kezdődik a forduló

Pénteken, szombaton és vasárnap is rendeznek mérkőzéseket a Piros, illetve a Zöld csoportban, nézzük a programot. 

fotó: hunbasket.hu

Piros csoport

A listavezető Nyíregyháza kezdi meg a fordulót az NKA Pécs elleni hazai mérkőzéssel, ahol a vendégek kifejezetten jó formát futnak mostanság és zsinórban négy meccset nyertek - ennek ellenére nyilván a Nyíregy az esélyes és elképesztően nagy bravúr lenne, ha megszorítaná ellenfelét a baranyai alakulat.

Szombaton az utóbbi mérkőzéseken gyengébb eredményeket hozó Honvéd szeretné kihasználni a koronavírus-sújtotta BKG helyzetét, a szintén lefelé tartó Veszprém a dobogós Vasassal játszik kiemelt rangadót, a sorozatban kettőt nyerő Nagykőrös szeretné leszakítani magáról a közvetlen riválisának számító Baját, a remek formában lévő MAFC egyértelmű esélyesként lép pályára a sereghajtó MTK-val szemben, míg a felfelé ívelő, de idegenben eddig cska két meccset nyerő Miskolc a negyedik helyezett Salgótarján otthonában okozna meglepetést. 

Vasárnapra végül csak egy meccs marad, az A csoportos légióssal erősödő PVSK szeretné tovább nyújtani a most már zsinórban hét vereségnél tartó TF negatív szériáját.

HÜBNER-Nyíregyháza BS - NKA Pécs péntek 17:00
Budapesti Honvéd SE - BKG Príma Akadémia péntek 18:00
Nagykőrösi Sólymok KE - Bajai Bácska FKE szombat 17:00
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Vasas Akadémia szombat 17.00
MAFC - MTK-Elite Basket szombat 17:30
Salgótarjáni KSE - MEAFC-Miskolc szombat 18:00
TF-BP - PVSK-CARGATE vasárnap 18:30

 

Zöld csoport

A Zöldben a listavezető Cegléd a sorozatban 16 mérkőzést elveszíatő DEAC U23 ellen lép pályára, ez az országos egyesnek tűnő mérkőzés nyitja meg a fordulót. Pénteken még két meccset rendeznek, a hétközi nagy győzelem után a SMAFC ellen is mindenképpen nyerni, az otthon még veretlen, zsinórban hatot nyerő, második helyen álló Vásárhely pedig a Bonyhád ellen szeretné folytatni remek szériáját.

A pápai vereség után a Tiszaújváros elleni hazai meccsen javíthat szombaton az Óbuda, a Békés-Pénzügyőr pedig kifejezetten jó meccs lehet, ha a vendégek kicsit össze tudják magukat szedni a sorozatban három vereség után. Végül vasárnapra egy mérkőzés marad, ott természetesen abszolút favorit az otthon eddig 100%-os Újpest, hiába nyerte meg az előző két mérkőzését a Győr. 

Ceglédi KE - DEAC U23 péntek 17:00
Conoil Motax KC Pápa - SMAFC péntek 18:00
Vásárhelyi Kosársuli - Atomerőmű KSE Bonyhád péntek 18:30
Óbudai Kaszások KA - Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK szombat 17:00
Békési SzSK - Pénzügyőr Sportegyesület szombat 17:00
Újpest-MT - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC vasárnap 18:00

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus