Tripla-dupla podcast 24. rész: Déri Csaba az őrült hét(végé)ről & Eric Washington

Déri Csaba értékeli az őrült hétvégét, Tóth Norbert és Keller Ákos új kihívásait, az MKOSZ döntését Ivkovics Sztojannal kapcsolatban, illetve megszólal Eric Washington, a Falco ellen győztes triplát vágó OSE-légiós is.

fotó: hunbasket.hu

A tartalomból:

Déri Csaba értékeli a 18. forduló eredményeit, a Tóth Norberttel és Keller Ákossal kapcsolatos híreket (13:58) illetve az MKOSZ döntését, mely szerint elfogadják Ivkovics Sztojan lemondását. (19:39) Kit tud helyette elképzelni Déri Csaba? Ez is kiderül ebből az epizódból.

Ha az újonc legyőzi a címvédőt, aki egy vereséggel áll a tabella élén az mindig kuriózum. Főleg ha teszi ezt egy dudaszós triplával. Eric Washington mennybe ment szombat délután Oroszlányban, amikor beverte e győztes trojkát. Mit érzett abban a pillanatban? Hallgassátok meg hogyan élte meg ezt a pillanatot. (28:40)

PBTdP: Először is gratulálok a listavezető Falco legyőzéséhez. Elég jó meccsed volt és te dobtad a győztes kosarat a dudaszó pillanatában. Mit éreztél, mikor beesett a labda és nyertetek a saját közönségetek előtt?

EW: Nagyon jó érzés volt, hogy bement az a dobás. Nagyon boldog voltam főleg a csapat és Oroszlány városa miatt. Tudom, hogy ez egy nagy győzelem volt ez a város és a csapat életében, főleg a történelmét is figyelembe véve. Természetesen örülök, hogy én dobtam az utolsó kosarat. Sokat dolgozok ezen a mozdulaton, és nagyon örülök, hogy egy ilyen pillanatban sikerült ezt végre megcsinálnom, amikor nagy szükség volt rá. Jó érzés volt, úgy éreztem, hogy végre beérett a munka, amit ebbe fektettem.

PBTdP: Csak néhány másodperc volt az órán a Falco egyenlítése után. Ez volt a felrajzolt figura, vagy észrevetted, hogy laza a védekezés veled szemben és így el tudod vállalni a döntő dobást?

EW: Az edző felrajzolt egy fogurát a büntetők előtti időkérés során arra az esetre, ha bedobják a két büntetőt. Persze bement mindkettő, így próbáltuk a lehető legjobban megvalósítani ezt. Nem vett fel a védőm félpályánál és látszott, hogy nem tudják, kinél van a labda és kinél nincs, innen már csak megcsináltam a játékot, volt egy váltás, amit jól olvastam és innen a képességek átvették az irányítást.

PBTdP: Tavaly a MAFC színeiben a másodosztály legjobb pontszerzője voltál. Most az első osztályban játszol és szintén a csapatod egyik legjobb pontszerzője vagy. Mik a legszembetűnőbb különbségek a két osztály között?

EW: Az legnagyobb különbség számomra a két osztály között, hogy két különböző szituációban voltam. Tavaly én voltam az egyetlen amerikai a csapatban, többet volt nálam a labda, több mindent megtehettem a pályán. Most nem én vagyok az egyetlen külföldi, egyszerűen erősebb a csapat. Tavaly a csapattársaim nagy része fiatal játékos volt, most sokkal érettebb, gyorsabb, tapasztaltabb, erősebb, okosabb társaim vannak. Ez egy teljesen más helyzet. Minden arról szól, hogy ehhez alkalmazkodjak. Nem lehet annyi mezőnykísérletem, mint a másodosztályban volt tavaly. A mezőnymutatóm talán ugyanaz lenne, mint tavaly, mert ugyanaz a játékos vagyok, bár a triplamutatómmal egyelőre nem vagyok elégedett. De több gyakorlással ez is menni fog. Szóval ez a legnagyobb különbség, hogy két különböző helyzetben vagyok. Ez a mostani csapat máshogy épül fel, itt sokkal inkább irányítóként kell játszanom, mert több olyan játékos is van aki meg tudja oldani a pontszerzést. Itt nem a pontszerzésre kell csak koncentrálnom, sokkal inkább lehetek irányító, de amikor kell persze én is szerezhetek pontokat. Ez számomra is jó helyzet.

PBTdP: Eric Washington, köszönöm, hogy a vendégem voltál és további sok sikert kívánok neked és az Oroszlánynak a szezon hátralevő részében.

EW: Én is köszönöm, hogy itt lehettem.  

A ProBasket Tripla-dupla Podcast 24. adása:

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus