Megizzadt a TF, megszerezte első győzelmét a MAFC

Változatos hetet tudhattak maguk mögött a Női Amatőr Nemzeti Bajnokságban az elmúlt napokban pályára lépő fővárosi együttesek. A TF a vártnál jóval nehezebben "gyűrte le" a diósgyőri fiatalokat, a BEAC fiataljai egyszer nyertek, egyszer pedig - igaz, erősen tartalékos összetételben - kikaptak. A MAFC lányai először érezhették az évad során a győzelem ízét.

Piros csoport

TFSE - Aluinvent DVTK U23 71-65

Bár korábban több meccset is az első negyedben döntött el a TF, ezúttal nehezen pörögtek föl Boros Zoltán tanítványai, 7-0-lal kezdtek a vendégek. Ezt követően produkált ugyan egy 15-2-t a Németh Alma (16/3 pont, 7 lepattanó), Miháczi Diána (13/3 pont, 8 szerzett labda, 6 gólpassz), Fuisz Viktória (9/3 pont, 4 lepattanó, 5-5 szerzett labda és gólpassz) trió vezette TF, ám a negyed végén visszavették a vezetést a miskolciak. A második negyedet 10-2-vel indította a TF, de a vendégek ismét magukra találtak. s feljöttek. A félidő végén 6 ponttal ellépett a vendéglátó.

Az üldözőverseny folytatódott, a második félidő elején 10 pontosra nőtt, de a harmadik negyed végére 2 pontosra apadt a TFSE előnye. Izgalmasan alakult a záró etap, amelyben ha szűken is, de sokáig a vezetett a hazai együttes, ám a 37. percben átvették a vezetést a diósgyőri fiatalok. A végjátékban jól jött a TF játékosainak nagyobb tapasztalata, egy 9-2-vel végül megnyerték a meccset a hazaiak, de ezért a sikerért a vártnál sokkal jobban meg kellett küzdeniük.

Kecskeméti KC - ELTE-Fortis 100-55

Nem tudott felnőni a feladathoz az ELTE-Fortis csapata, amely csupán a záró etapban tudott egyenrangú ellenfele lenni a kecskeméti együttesnek - csakhogy addigra már eldőlt az összecsapás. Kapornai Dóra (18/6 pont, 5 lepattanó) volt a fővárosi együttes messze legeredményesebb játékosa, druszája, Hizsnyik 10 ponttal zárt.  

 

Fehér csoport

ELTE-BEAC Újbuda - ZTE NKK II. 74-58

A Pusztai Petra (28/9 pont, 4-4 lepattanó és gólpassz), Kovács Vanessza (10 pont, 17 lepattanó) duó vezérletével a BEAC fiataljai végig kézben tartva a zalai fiatalok elleni összecsapást biztosan nyertek, éppen annyit kiadva magukból, amennyi egy gond nélküli diadalhoz kell.

MAFC - ZTE NKK II. 78-68

Az első negyed közepén egy 6-0-lal ellépett a MAFC a zalai fiataloktól, ám a vendégek a második szakasz elején fordítani tudtak. Ekkor ismét "futott" egy 6-0-t a MAFC, ám a jól küzdő vendégek ismét ledolgozták háátrnyukat. A meccs kiementele szempontjából döntő volt, hogy a Hercze Szandra (18/12 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz), Abaházy Anna (15 pont, 8 lepattanó, 4 blokk) és Tarnai Kata (12/6 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) vezette MAFC egy 9-2-vel 7 pontos előnyt szerzett szünetre. A találkozó végképp a harmadik negyed második felében dőlt el, ekkor egy 12-2-vel 15 pontosra növelte előnyét a MAFC. A záró etap közepén a jól küzdő zalaiak feljöttek 6 pontra, de a fővárosiak újtani tudtak, s megszerezték első győzelmüket.

Szombathelyi ESE - ELTE-BEAC Újbuda 64-52

Talán a hétközi meccs miatt a BEAC a 17 pontos, 17 lepattanós "izmos" dupla-duplát elérő Angyal Nikolett mellett második csapatának második sorával utazott el Szombathelyre. Bár a fővárosiak jól tartották magukat, ha szűken is, de minden negyedet elveszítettek, így alulmaradtak. Angyal mellett még Juhász Angéla (11 pont) "termelt" két számjegyű pontot a fővárosiaktól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus