Eric Paschall több szempontból is GSW-történelmet írt ma hajnalban

A Warriors újonca már a sérüléscunami előtt is nagyszerűen kezdte profikarrierjét, a Portland ellen a 23. születésnapján pedig Curry nyomdokaiba lépett.

A kiscsatár bőrbe bújt erőcsatárról júniusban, a draft előtt írtuk, hogy azonnali segítség lehet egy playoff-csapatnak, mert NBA-ready az izomzata, remekül dob, jól védekezik, nagyon kiegyensúlyozott és már az egyetemen több nagy csatát megélt (bajnok a Villanovával 2018-ban) - a Warriors ki is húzta a második körben. Első meccsén 14 pontot dobott, utána volt 20 pontos és 25 pontos estéje is, eközben pedig az élet átírta a fenti forgatókönyvet, a GSW hirtelen újoncok és tapasztalatlan játékosok "felhozó csapatává" vált, amiben a 23 éves Paschall korban és tapasztalatban is legelőre került. 

Már a 25 pontos meccse után szó volt róla, hogy szokjunk hozzá, hogy jó ideig róla fog szólni a Warriors támadójátéka, a születésnapját éppen november 4-én ünneplő Paschall (aki egyébként azt mondta a meccs után, hogy teljesen elfelejtette az ünnepnapot, nem is nagyon szokta tartani) pedig rögtön a gárda élére állt, 34 pontot és 13 lepattanót jegyzett a Portland elleni, csodaszámba menő győzelem alkalmával (eredetileg 36 pont szerepelt a statisztikai lapon, később módosították 34-re). 

Warriors-mezben utoljára Steph Curry hozott 30-10-es pont-lepattanó meccset újoncként 2010 februárjában, és ha már GSW: Paschall meccse azért is történelmi, mert a ma hajnali volt a franchise első győzelme az új csarnokban, a Chase Centerben. Egy mini-történelem: ő volt az első játékos a csarnokban, akinek szólt az MVP-rigmus... 

Steve Kerr a maga humoros módján intézte el Paschall parádéját, szerinte egyetlen ember volt eddig képes 20 pont alatt tartani játékosát, mégpedig Jay Wright - ő a Villanova kétszeres NCAA-bajnok vezetőedzője...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus