Gilbert Arenas parádésan debütált a BIG3-ben

Agent Zero is visszatért a BIG3-ben, az Enemies-nél csapattársa lett Lamar Odom és Royce White is.

Arenas 2001-ben került az NBA-be, első szezonjában nem sok sót evett meg a Warriorsnál, a másodikban viszont rögtön megkapta a Legtöbbet Fejlődött Játékosnak járó díjat, majd 2003 nyarán igazolt Washingtonba. A fővárosban 2005 és 2007 között abszolút a liga elitjéhez tartozott, hiszen ekkor zsinórban háromszor hívták meg az All-Starra, egyszer az All-NBA második, kétszer pedig a harmadik ötösébe is beválasztották, akadt 60 pontos meccse, ráadásul egyszer még a playoffban is kört ment a Wizards, ami akkor már több, mint 20 éve nem fordult elő a franchise-zal. 

2007 tavaszán szenvedett térdsérülést (Gerald Wallace esett rá a lábára, a diagnózus oldalszalag-szakadás), ez volt Arenas karrierjének fordulópontja, éles lejtmenetbe váltott, soha meg sem tudta már közelíteni korábbi szintjét - ez nem akadályozta meg a Washingtont, hogy elé tegyen egy hatéves, 111 milliós dealt 2008 nyarán. Arenas természetesen aláírta a később a ligatörténet egyik legrosszabb szerződésének bizonyuló kontraktust, de alig játszott, majd 2009 karácsonyán történt az emlékezetes lőfegyveres incidens, amikor üres lőfegyvereket vitt az öltözőbe egy Javaris Crittentonnal történt összetűzés miatt - a liga a teljes hátralévő szezonra eltiltotta. Az akkori botrányt egyébként utólag árnyalja, hogy Crittenton 2015-ben 23 éves börtönbüntetését kezdte meg szándékos emberölésért...

Arenast 2010 decemberében elboltolták Orlandóba, 2012-ben volt még egy rövid időre Memphisben, majd 2012-13-ban Shanghajban fejezte be "egészpályás" karrierjét. Arenas arról is ismert, hogy külön szabályt hoztak rá: 2003-ban a Warriors meg akarta tartani fiatal sztárját, amit gond nélkül megtehetett volna, ha Arenas elsőkörös draftolt - azonban második körös volt, akikre akkor még nem vonatkoztak azok a szabályok, mint az elsőkörösökre, a csapatoknek nem volt sok mozgásterük, így a Warriors kénytelen volt enegedni. Az NBA később Arenas esete miatt eltörölte ezt a megkülönböztetést, ez a Gilbert Arenas Rule.

Íme Arenas debütálása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus