A ráadásban robbantott a Berény

A bajnokság harmadik fordulójában az eddig hibátlan Jászberény a nyeretlen Szombathelyt fogadta. A végig kiegyenlített játékot hozó találkozót megnyerhették volna a rendes játékidőben a vendégek, ám Markovics válaszolni tudott Will triplájára, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban aztán már egyértelműen a hazai csapat akarata érvényesült, Timberlake minden erőfeszítése ellenére.

NB1, 3. forduló

Fortress Jászberény - Falco KC Szombathely 101-92 (21-27, 25-16, 20-22, 18-19, 17-8)

Jászberény, Bercsényi úti sportcsarnok

V.: Györffy P. A., Gorka Sz., Pozsonyi L., (Bukta)

Jászberény: Savic 17/9, Raivio 24/6, Soós 5/3, Dukics 8/6, Lazar 18.

Csere: Markovic 18/3, Szögi -, Horti 11. Vezetőedző: Földi Sándor

Szombathely: Tomic 10, Timberlake 25/6, Will 11/9, Zagorac 24/9, Szabó 9.

Csere: Harazin 12, Bazsó -, Perl -, Simon L. -, Bognár 1. Vezetőedző: Bencze Tamás

Kipontozódott: Dukics (44.) ill. Szabó (25.), Zagorac (44.)

Nem kezdődött kis iramban a találkozó főleg szombathelyi részről, ugyanis négy perccel a feldobás után már 11 pontot rámolt be Bencze Tamás csapata a berényiek gyűrűjébe míg a hazaiaknak ennyi idő alatt "csak" négy pontra futotta. Az első öt perc után kicsit felébredtek a berényi játékosok és Raivio valamint Lazar révén elkezdték a pontgyártást. A Falconál viszont szép csapatjáték folyt, megosztoztak a pontokon bár a védekezésben akadtak hibák három pontos előny még mindig volt a vendégeknél. Horti rázta meg magát Harazinnal egyetemben és már az első negyed végén egy nagyon hajós, küzdelmes mérkőzést könyvelhetett el a jászsági közönség. Zagorac egymás után szerzett öt pontja viszont lehűtötte volna a vasi kedélyeket, de Raivio ponterős játéka nem hagyta elszakadni a feleket. Az utolsó másodpercekben Harazin két pontja tett arról, hogy nem maradt izgalommentes az összecsapás (21-27).


A második tíz perc sem kezdődött kisebb vehemenciával, mint ahogy az első befejeződött, Harazin nagyon élt támadó oldalon. A JKSE játékosai sokszor faultoltak, ezért gyakran tört a játék büntetődobások miatt. Büntetőztek a hazaiak is főleg Raivio révén, aki igen jó százalékkel értékesítette dobásait. A játékrész közepénél aztán percekig nem estek kosarak. Sok volt a kihagyott dobás, az edzők folyamatosan rotáltak, próbálták frissen tartani a játékosokat, majd a 17. percben Horti egymás után négy pontot szerzett, így először vezettek a jászságiak. Pechjükre az ellenfélnél volt egy Szabó Miklós, aki Horti mozdulatait lemásolva visszavette csapata számára a vezetést. Az utolsó momentumok itt is a fordulatokról szóltak, hol az egyik hol a másik csapat vezetett minimálisan. A végszó Savic szájából pontosabban kezéből hangzott el egy három pontos formájában, így pont egy triplányi jászberényi előnnyel kezdődött a nagyszünet (46-43).

Szabó Miklós ziccerével indult a harmadik etap, amire percekig nem érkezett válasz hazai oldalról, igaz a Falco sem növelte ez időtájt egységeinek számát. A 23. percben Raivio unta meg csapata pontszegénységét és a körtéből szerzett két pontot, amit Soós zsákolása követett. Will Tamás sikeres hármasa után ismét zárkóztak a szombathelyiek, de egy ponttal még mindig ment a JKSE. Zagorac és Tomic villanásai előnyhöz juttatták Bencze Tamás tanítványait, amelyet Timberlake büntetőivel öt pontra növeltek, ami ezen az estén egész soknak volt mondható. Végül az eddig látszólag alvó Dukic eresztett el egy tisztességes három pontost, ami célba is ért ezzel egy pontos hazai vezetéssel zárult a harmadik játékrész (66-65).

Az utolsó tízpercben is hatalmas izgalmak következtek. A nagyon jó napot kifogó Zagorac büntetőivel lépett meg kicsit a vasi gárda, majd Dukic ismét a 6,75 vonal mögül jelentkezett egy triplával, amivel egyenlő lett az állás. Ez után még inkább fokozódott az iram, felváltva estek a kosarak kintről bentről egyaránt. Hihetetlen izgalmak jutottak még a végére, 45 másodperccel a végső lefújás előtt Will volt eredményes a három pontos vonalon túlról, ám röviddel utána a berényi Markovic is ugyanígy tett. A negyed letelt, mindkét csapat egyaránt 84 pontot szerzett, következett az öt perc hosszabbítás (84-84).

Két vendég védekezésbeli figyelmetlenség után Dukic majd Raivio pontjaival kezdődött a túlóra, rögtön négy egységgel húzott el a Jászberény. Timberlake is aktivizálta magát, de az idő vészesen fogyott és társa sem akadt igazán, aki lendítette volna csapata szekerét. A hazai csapat átmentette jó formáját az utolsó öt percre így simán megnyerte a hosszabbítást, és egyben az egész mérkőzést, ami izgalmaktól és fordulatoktól egyáltalán nem volt mentes (101-92).

Földi Sándor: - Igaz csak hosszabbításban, de egy nagyon jó Falcót sikerült legyőznünk, aminek nagyon örülök. Jobban játszottunk, mint a Nyíregyháza ellen, de így is sok hibát követtünk el. Ezeket kell javítanunk a következő fordulókban.

Bencze Tamás: - Nem tudom, hogy egy mérkőzést hányszor kell még megnyernünk. Amik taktikailag fegyelmezetlenek vagyunk, addig az ilyen mérkőzéseket csak szerencsével nyerhetjük meg. Az meg ma is elpártolt tőlünk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus