Paprikás edzőmeccs a keleti végen

A debreceni Factum Sport látogatott a szomszéd Nyíregyházához, viszonozva a legutóbbi találkát, amikor is a szabolcsiak vendégeskedtek a hajdúságiaknál és arattak szoros győzelmet. A mostani derbi nem úgy kezdődött, mint amelyik bármiféle izgalommal végződhetne, mivel 31 - 14-re mentek már a második negyed elején Ferenczi Tamás tanítványai, ám ekkor egy érdekes közjáték paprikázta fel a feleket. Történt, hogy Kaluha Csaba a vendégek részéről valamint a külföldi Miskovics a hazaiak oldaláról összekapott egymással, aminek a végén a Factum hátvédjét ki is állították. Mika Turunen legénysége ezt egy 18 - 0-ás rohanással reagálta le, onnantól pedig ők kerültek fölénybe, a harmadik játékrészben is tanácstalan volt az NYKK. Ám a lendület a záró periódusban hirtelen elfogyott Takács Dánieléknél, a rutinosabb vendéglátók pedig a 21-et szóró, sérülés után felépülő Djogo vezetésével lehajrázták a Debrecent. A második negyed béli kakaskodást leszámítva mindenképp azt lehet mondani, hogy a felkészülési időszak végén minkét alakulat számára hasznos volt ez az összecsapás. A nyíregyháziak egyébként bevetették az utóbbi hetekben sérüléssel küszködő Sitku Ernőt is, aki csereként ért el négy pontot. A továbbra is egy "fix" és egy "vendég" légióssal felálló Factum nagy csatát vívhat a bajnokság során mai riválisával, teljes fegyverzetben hasonló játékerőt képviselő klub lehet idén a Factum és az NYKK.

Marso-Vagép NYKK - Factum Sport Debrecen 77-73 (30-14, 8-20, 14-22, 25-17)

Nyíregyháza: Fekete 16/6, Mohácsi 9, Nagy K. 4, Miskovics 16, Djogo 21/9. Csere: Siska 7/3, Sitku 4, Polyák. Vezetőedző: Ferenczi Tamás.

Factum: Ingram 21/3, Boros 8, Kovács I. 9, Takács D. 10, Szabó M. 11. Csere: Pék, Kaluha, Mondzinger 10/6, Timkó, Papp T., Tóth G. 4. Vezetőedző: Mika Turunen.

Fotó: szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus