Óriási izgalmak után újabb JKSE siker

Nagy várakozással tekintet ezen találkozó elé a két légióssal és igen fiatal kerettel versenyző zalaegerszegi gárda, csak úgy, mint a hazai pályán szereplő újonc JKSE. Kis Attila fiai az első sikerük megszerzését tűzték ki egyértelmű célként a derbi előtt, az egy diadallal álló Jászberény pedig értelemszerűen meg akarta duplázni győzelmei számát. A vendéglátók nem kezdtek rosszul, de Horti Bálint megint hamar összeszedett két faultot és Horváth Balázs kénytelen volt ültetni fiatal centerét. Ám a másik hazai magasember, Jones, feltartóztathatatlan volt támadásban, bármin próbált tenni ellene tenni a zalaegerszegi centersor, teljesen hasztalan volt - legalábbis a nagyszünetig. Az amerikai 23 pontjával 4 egységnyi előnyhöz juttatta övéig 20 perc alatt, de érezhető volt, hogy nem lesz könnyű dolga a folytatásban Dawson-éknak, akkor sem, ha az ellenfél a bokasérüléssel küzdő Baki Gergely hiányában nagyon szűk rotációval kellett, hogy felvegye a küzdelmet.

A fordulás után elsősorban Perine-nek és Tóth Gergőnek köszönhetően ritmust tudott váltani a vendég alakulat, Jones pedig vesztett a lendületéből - ez elég is volt ahhoz, hogy Gáspár és társai átvegyék a vezetést és a mérkőzés irányítását is. A zalaiaknál a másik amerikai, Hines tudott lendületet adni a padról, a zóna meghozta a hatását és 14 ponton tudta tartani ellenfelét Kis Attila legénysége. Az utolsó negyedben egy nem várt szereplő is letette a névjegyét a találkozón, az utóbbi hetekben sérüléssel küzdő Fülöp Gábor szerzett 6 nagyon fontos pontot és azzal el is tudta indítani felfelé az övéit. Ám ekkor sem vált egyértelművé a végjáték, a válogatott kerettag Tóth egy hatalmas triplát süllyesztett el, amikor már 2 perc sem volt a lefújásig, úgy festett, hogy meglepetést okozhat a ZTE. Ám a játékot sérülten, edzések kihagyása után is vállaló Dawson előbb egy duplát értékesített, majd büntetőket harcolt ki, kettővel ment a JKSE! A potenciális egyenlítő akciónál a vendégek amerikai kisembere tört ziccerre, de hihetetlen módon kiperdült a kísérlete a gyűrűből, a jászberényiek pedig kontrából leindították az ellent és a fiatal Helmeczi megpecsételte a vendégek sorsát, egyúttal bebiztosította az újonc idei második diadalát.


Jászberényi KSE – ZTE 81 - 77  (24-22, 22-20,14-20, 21-15)

Jászberény, vezette: Földházi T. Pozsonyi L. Gál J.

Jászberény: Dawson 17, Hodges 9/6, Medve 4, Horti 10/3, Jones 30. Csere: Borszéki 3/3, Wehner -, Sormaz -, Helmeczi 2, Fülöp 6.

ZTE: Vertetics 12/6, Perine 23/9, Gáspár 12/3, Tóth G. 11/9, Kinter 6. Csere: Bödör -, Hines 12, Kertész 1, Délity -.

Kipontozódott: Hines (39. perc)

Fotó: jkse.hu


Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus