Kettős sikerrel négy között az Alba

Az első mérkőzésen hazai pályán kiütéses, 106 - 75-ös sikert aratott a fehérvári alakulat, így mondhatni formalitás volt a visszavágó, hiszen a két gárda közt jelentős erősségbeli különbség van, s még akkor sem volt igazán félnivalója Dzunics mester legénységének, ha tudjuk, hogy az Alba az utóbbi években számtalanszor távozott lógó orral Somogy megyéből. A vendéglátók ezen az estén alaposan átalakult társasággal vethették bele magukat a küzdelembe, mivel Michael Fey távozott a klubtól, Nick Raivio pedig műtét után lábadozik, továbbá érkezője is volt a gárdának Charles Gosa személyében, s Dávid Gergely és az amerikai-ghánai Ahelegbe sem régen érkezett Kaposvárra.

A találkozó több szempontból is pikáns volt, hiszen jó páran megfordultak már a másik gárdában: Dávid az Albacomp nevelése, Hendein és Simon pedig a Kaposváré, de Dzunics mester is eltöltött egy szép időszakot a KKK-nál, s a fiatal Juhos Levente is Somogy megyéből indult.

A hazaiak eleinte felvették a kesztyűt a Wayne Chism nélkül kezdővendégekkel, de a harmadik negyedben nagyon kijött, hogy sokkal kisebb érdemi rotációja van a KKK-nak, mint az Albának, ráadásul érthető módon a csapatjáték is akadozott, amit a csapatszinten kiosztott 7 gólpassz remekül jelez. Nyilvánvalóan nem volt elvárás a somogyiakkal szemben sem a továbbjutás, sem pedig a győzelem, de végül a gyengébbre sikeredett harmadik etapnak köszönhetően nagy különbséggel diadalmaskodott a 14 pontos Keller Ákos vezette Alba.

A fehérváriak jól elosztották egymásközt a terheket, az pedig ilyen körülmények közt is dicséretes, hogy 57 ponton tartották idegenben Fekete Ádám legénységét, mely már a második negyed elején kétszámjegyű hátrányba került, s már csak egyszer tudott felállni és visszajönni a mérkőzésbe, a fordulás után egyértelmű vendégfölényt mutatott a játék. Az utolsó etapot becsületből még megnyerték a hazaiak, ezzel emelt fővel búcsúztatva az idei Magyar Kupa szereplést, mely az ő esetükben a nyolc közé jutás miatt így is dicséretesnek tekinthető. A Szolnok, a Paks és a Körmend után az Albacomp csapatával lett teljes az idei Final Four mezőnye.


Kaposvári KK - Albacomp Fehérvár 57 - 77 (19-25, 15-19, 8-19, 25-24)

Magyar Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Kaposvár, 400 néző, Vezette: Valovics, Márton, Jakab

Kaposvár: Kiss K. 11/9, Ahelegbe 12, Szőke 9/3, Dávid 14, Lekli 2. Csere: Koma 2, Kovács S. 2, Kutasi 3/3, Gosa 2.

Albacomp: Simon 7/3, El-Amin 5/3, Hollis 13/6, Hendlein 7, Keller Á 14. Csere: Juhos 5/3, Bódi 8, Supola 8, Chism 10, Gorzsás -, Keller V -.

Fotó: sport365.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus