Egy magabiztos körmendi győzelem!

A vendégeknél Spencer Perrin sérülés, míg a hazaiaknál a frissen igazolt Mike English egy hivatalos dokumentum hiánya miatt nem vállalhatta a játékot.

Ingram és Szabó kosaraival a második perc elején vezetett is a Debrecen. Azonban rövid idő alatt eljutott tíz pontig a hazai együttes. A 3. percben Fodor Gergely a második körmendi triplát jegyezte. Két számjegyűre növelhette volna előnyét a piros-fekete gárda, de két gyorsan elszórt labda ezt megakadályozta. Szabót a Bell, Townes páros teljesen kivette a játékból a támadó palánk alatt. A magasember és Ingram szabták a vendég támadások fazonját. Ferencz korán beütötte második faltját, helyére Sonyák érkezett. A körmendi offenzívák továbbra is kosár nélkül értek véget, egy indítás után pedig 12:10-re jöttek fel a debreceniek. Zoran Martics kikérte első idejét. Bell egy emberes középtávolival törte meg a közel három perces kosárcsendet, de Schachtner rögtön ziccer formájában válaszolt is rá. A negyed végéhez közeledve Fodor szerzete meg a támadólepattanót saját kihagyott dobása után, közben pedig faltot ütött rajta Szabó Miklós, ezzel 3 személyi hibánál járt a center, le is cserélte Raúl Jimenez. Ingram első triplájával hamar megfelezte a hat pontos hátrányt, majd Schachtner két büntetőjével 1 pontra jött fel a Debrecen. Mladenovicsé volt a játékrész  utolsó sikeres kosara, így 20:17-es állással mehettek rövid pihenőre a csapatok.

Alig telt el két perc a második tíz percből, már 5 csapatszemélyinél jártak a vendégek. A Körmend letámadásos védekezése láthatóan nehézséget okozott a Factum játékosainak, a hazai palánkok alatt pedig záporoztak a blokkok Townestól és Cseh Györgytől. Mladenovics triplát, majd két jó büntetőt tett be a közösben, 7:0-ás rohanásban volt a Körmend és először vezetett 10 ponttal. Az első debreceni kosarat az 5. perc elején szerezte Vas Viktor, de ezt leszámítva továbbra is tehetetlen volt a vendéglátók védekezése ellen a Factum. Mladenovics középtávolija és Fodor belépés utáni ziccere már 15 pontos hazai vezetést jelentett. Mivel Szabó a padon ült, ezért Schachtner és Ingram próbálták hátukon vinni együttesüket, de nagyon gyengén dobtak, mindketten 2/7-es mezőnymutatóval álltak. Fodor Gergely második hármasa volt a félidő slusszpoénja, még úgy is, hogy Vas Viktornak volt lehetősége időntúli büntetőket dobni. A körmendiek mindössze 3 mezőnykosarat engedélyeztek a vendégeknek a második negyedben, így komoly előnyt alapoztak meg a fennmaradó 20 percre nézve.

A harmadik tíz percet Ferencz kezdte meg egy hármassal, ezzel ő is feliratkozott a pontszerzők közé, valamint 20 pontosra duzzasztotta a hazai fórt. Justin Ingramtől érkezett a válasz, szintén triplával. Szabó dobott egy szép horgot Townes mellett, Ferencz második távoli kosarára Ingram dobott szintén egyet, de a harmadik is jött a körmendi hátvédtől, melyre már nem érkezett kosár vendég részről. Mladenovics középtávoliját követően Bell dobott ziccert Townes passzából. 22 pontos Körmend vezetésnél Raúl Jimenez kért időt. Ismételten hosszabb pauza után talált be Kovács Imre révén a vendég együttes. A vendéglátók nem csak a szerzett labdákból próbáltak indulni, hanem a védőlepattanók után is, döntő többségében sikerrel. Ez idő tájt Igram és Kovács tudott csak sikeres dobásokat elengedni. Ferencz hintette be negyedik tripláját, rögtön utána le is kellett ülnie, mert beütötte 4. személyi hibáját.

Hosszú időn után volt újra eredményes Szabó, az ő kosarával indult a záró negyed. A gyengén dobó Schachtner a 2. negyed után szerzett újra mezőnykosarat, tripla formájában. Mladenovicsot követően Ruják is hármasból volt eredményes, utóbbi a csapat 10. tripláját jegyezte. A záró 5 percre fordulva Szabó egy szép lefordulás után egy táblázós kettessel próbálta 20 pontos hátrány közelébe hozni övéit. Előbb azonban Ruják triplából, majd Townes ziccerből volt eredményes. Így inkább a harminc pontos különbség sejlett fel, melyet fél perccel később Ferencz Csaba ötödik triplája állított be. Sonyák is feliratkozott a pontszerzők közé, majd egy triplát is a gyűrűbe juttatott, ziccerrel faragta a hátrányt Ingram, ami a végére 33 pontos lett.

Végig uralta a mérkőzést a helyenként nagyon szervezetten védekező és kintről jól dobó Körmend. Egy negyeden át tudta tartani magát a Perrin nélkül felálló Debrecen. Magabiztos hazai győzelem született!

Fortess Lami-Véd Körmend 92 – 59 Factum Sport Debrecen (20:17; 23:9; 24:18; 25:15)

Körmend, 1700 néző, Vezette: Pálla Z., Kapitány G., Németh Cs.

Körmend: Ruják 13/9, Ferencz 15/15, Fodor G. 12/6, Bell 14, Townes 19

Cserék: Mladenovics 14/6, Sonyák 5/3, Cseh 0

Factum Sport: Ingram 22/12, Boros 4, Papp T. 2, Schachtner 13/3, Szabó M. 12

Cserék: Vas V. 2, Kovács I. 4, Takács D. 0, Tóth G.0, Izzo 0, Pék 0

Zoran Martics: "Sok problémánk volt a sérülések miatt, ma csak nyolc játékos tudott a rendelkezésemre állni. Sajnos ezért nem tudtuk azt a játékot játszani, amit mára elterveztem. Azt gondolom, egy újabb lépést tettünk, az elmúlt napok után ismételten látszott a javulás a csapaton."

Raúl Jiménez Martín: "Gratulálok a Körmendek, a hárompontosaikkal kivégeztek minket. A vereség ellenére élvezet volt a körmendi pályán játszani. A hazai közönség és ez egész atmoszféra egy újabb gratulációt érdemel."

Fotó - vaskarika.hu

Fotó (Slide) - vaskarika.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus