Magabiztos Alba siker a JKSE ellen

A mérkőzést megelőzően sem a Jász-Nagykun-Szolnok megyeiek voltak a találkozó esélyesei, ráadásul a tabella 12. helyén tanyázó vendégek helyzetét sérülések is nehezítették. Sormaz és Hodges nélkül csak a tisztes helytállásban bízhatott Horváth Balázs vezetőedző. A túloldalon Dzunics mester abban bízott, hogy az eredmény kedvező alakulása esetén minden játékosának lehetőséget adhat majd.  

Dramicanin, majd Medve kosaraival 4-2-re még a Jászberény vezetett, de ennél több sikerélményben nem volt része a kék mezeseknek. A fehérvári gyorsindításokat nem tudták levédeni Hortiék. Az Albacomp pedig villámgyors akciókkal szórakoztatta közönségét. Keller, Hollis, majd ismét Keller zsákolt és máris 10 pont volt a különbség a felek között. A fehérvári henger nem állt le, így hamar pályára kerülhettek a cserejátékosok is. Juhos szinte azonnal egy duplával jelentkezett, Bódi Feri pedig két perc elteltével már 8 pontnál - közte két triplánál - tartott.

A második negyedben, a mérkőzésen először, Chism is pályára került. Az amerikai két gyors duplával kezdett, amivel először kúszott 20 pont fölé a különbség. A lényegi kérdések még a félidő vége előtt eldőltek. A fehér mezes hazaiaknál Hendlein vitte ekkor a prímet, a fehérvári hetes bátran és ponterősen játszott, szemmel láthatóan jót tett neki, hogy ismét a kezdőcsapatba nevezte őt Dzunics mester. A Jászberény csapata Dramicanin és Austin kosaraival tartotta magát, de közelebb nem tudott kerülni a vendégalakulat. A meccs legszebb jelenete is ekkor történt: az Albacomp a saját palánkja alól, labdavezetés nélkül, csak passzokkal jutott el a jászberényi gyűrűig, Hollis pedig falrengető zsákolással fejezte be a támadást.

A félidő nem tett jót a hazaiaknak, az öltözőben ragadtak Simonék, Jászberény pedig élt a lehetőséggel. Zónára váltottak Hortiék és ez megzavarta a lassan és körülményesen játszó Albacompot. Előrejátékban is javultak a kékek, Medve magasívű dobása a felugró Chism kezét kikerülve hullott a hálóba. Állandósult a húsz pontos különbség, nem tudta növelni előnyét a hazai alakulat. Hendlein továbbra is igyekezett, ám hiába a dudaszóra behintett hármasa, a túloldalon Borszéki is betalált, így a lelkesen kosárlabdázó jászberényiek megnyerték a harmadik játékrészt.   

A záró tíz percre sem tudott felpörögni az Albacomp. 16 pontra zárkóztak Medvéék, erre egy időkéréssel reagált Dzunics edző. Az Albacomp sikere egy pillanatig sem forgott veszélyben, de az első negyed jó játékát már meg sem tudta közelíteni a hazai csapat. Simon újbóli csatasorba állításával javult valamelyest a helyzet. A csapatkapitány kiosztásából Hollis rögtön egy triplával jelentkezett. Austin azonban nem hagyta leszakítani az övéit, továbbra is szállította a jászberényi kosarakat. Sok hiba csúszott mindkét csapat játékába, de a különbség számottevően már nem változott, 89-71-re nyertek El-Aminék.  

Albacomp Fehérvár - Falco-Jászberényi KSE 89-71
(32-13, 21-19, 19-21, 17-18)

Vodafone Sportcentrum, 1700 néző, vezette: Györffy P. A., Szabó G., Söjtöry T.

Albacomp Fehérvár: Simon 6/3, El-Amin 15/6, Hollis 13/3, Hendlein 15/3, Keller 13. Cserék: Supola -, Gorzsás -, Bódi 15/9, Juhos 4, Chism 8.

Jászberényi KSE: Szögi 6, Medve 14, Austin 28/6, Dramicsanin 14, Horti 6. Cserék: Helmeczi -, Antal -, Kovács 1, Borszéki 2, Fülöp -.

Fotó: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus