Milos Pesics a Kaposvár új centerjelöltje

Tegnap este megérkezett Kaposvárra a csapat új légiósjelöltje center posztra, a szerb Milos Pesics, aki a delfinek.hu tájékoztatása alapján 10 napos próbajátékra érkezik a somogyiakhoz - ma, a Göcsej-kupán, a Körmend ellen már be is mutatkozhat majd a középjátékos. A delfinek.hu az alábbiakat írta róla:

"Milos Pesic Belgrádból jön a szintén belgrádi Spica helyére. Az 1984-es születésű játékos 205 cm, 4-es és 5-ös poszton játszik. Előző szezonjaiban Romániában játszott sokat, utoljára az Oradea csapatában, ahol 30 perc alatt 14,9 pontot dobott és 5,2 lepattanót szedett. Megjegyzendő adat még, hogy 2,8 asszisztot is adott meccsenként.

Csapata a 3. helyen zárta a román bajnokságot. Elnyerte az Év hátvédje címet a tavalyi eredményeiért.

2010-ben a román Timisorával kupagyőztes lett."

Kiegészítésképpen annyit érdemes megjegyezni, hogy az előző 5 szezon mindegyikét Romániában töltötte Pesics. 2008-09-ben, és 2009-10-ben a Temesvárnál játszott, majd egy hónapig próbálkozott az ezt követő szezonban a kolozsvári CS U-Mobitelco Cluj Napoca együttesénél, de utána visszatért a BC Timisoarához.

Nem csak tavaly, de az azt megelőző idényben is a nagyváradi CSM Oradea együttesét erősítette. Szó szerint, hiszen 2011-12-ben még jobb statisztikákat hozott össze, mint tavaly - 34 percet töltött a parketten találkozónként, és ezalatt 16.4 pontot szorgoskodott össze, ráadásul tette mindezt 55.5%-os mezőny-, illetve 35.8%-os triplamutatóval - több mint négyszer próbálkozott kintről átlagosan, úgyhogy számottevő adat ez utóbbi is. Pontjai mellett 5.5 pattanót és 3.6 gólpasszt is átlagolt, de volt fellépésenként 3.7 eladott labdája is - ebből egyébként tavaly is sok volt neki, átlagban 3.1.

Bár a kaposváriakhoz center posztra (is) érkezik, sokoldalú kosaras, és kifejezetten sokat vállal kintről és bentről is - tavaly nagyjából 11.5, előtte pedig 12 mezőnykísérletnél is többje volt meccsenként. Intelligens kosarasnak tartják, de érdekes lesz, hogy az ötös posztot mennyire tudja ellátni majd, pattanózásban nagyot kellene javulnia ahhoz, hogy a KKK hasznosan tudja használni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus