Hírmorzsák - 2011-10-05

Kasib Powell megkedvelte Körmendet

Budapesten tartott sajtótájékoztatót a MJUS Fortress Körmend együttese, amelyen a vezetőség mellett a csapat két kiváló játékosa, Németh István, valamint a korábban az NBA-ban is szereplő Kasib Powell is jelen volt. Az újságírókat – talán nem meglepő módon – az amerikai profi ligában is megfordult tengerentúli bedobó érdekelte leginkább.

A Körmend új amerikai légiósa az NBA-ben 2008 tavaszán 11 meccsen lépett pályára a Miami Heat együttesében. Ahhoz képest, hogy – bár azt megelőzően azért játszott Boszniában, Görögországban és Oroszországban – újoncnak számított az NBA-ben, igencsak figyelemre méltó statisztikákat produkált. A 11 összecsapás közül, amelyeken pályára lépett 4 alkalommal is helyet kapott a kezdő ötösben. Meccsenként átlagban csaknem 28 percet töltött a pályán, dobott 7,6 pontot, s leszedett 4 lepattanót.

Powell készségesen állta az újságírók rohamát.

- 11 mérkőzésen játszottál az NBA-ben, és ezeken a statisztikáid alapján kifejezetten jól játszottál. Nem voltál csalódott, hogy nem játszhattál ott többet?

- Mindennek megvan a maga oka. Így három és fél év távlatából úgy gondolom, nagyon szerencsés vagyok, és örülhetek, hogy egyáltalán játszhattam az NBA-ben. Igaz, hogy nem volt hosszú idő, amit ott töltöttem, és túl sok meccs, amelyeken játszhattam, mégis rengeteget adott nekem. Nagyon sok tapasztalatot szereztem, amelyeket azóta is hasznosítok. Jóval több lettem annak köszönhetően, hogy játszhattam az NBA-ben, azóta például sokkal jobban figyelek magamra, a viselkedésemre, úgy a pályán, edzéseken és mérkőzéseken, mint a pályán kívül.

- Gondolom, a Heat csapatának szurkolsz...

- Nem. New Jersey-ben születtem, és nőttem fel, így bár a Heat csapatában játszottam, nekem a Nets a legkedvesebb.

- Te hogy láttad, mért veszítette el a Heat a döntőt a Dallas ellen?

- Bár nem voltak olyan egyéniségek a Mavericks-ben, mint a Miami csapatában, a Dallas jobban akarta a sikert. A két Jason, Kidd és Terry nagyon sokat tett a Dallas sikeréért, Nowitzki pedig igazi vezér volt, győzelemre vezette a csapatát.

- Mit gondolsz, lesz NBA-szezon, vagy marad a lockout?

- Tudni még senki nem tud semmit, bízom benne, hogy megegyeznek a felek, de jósolni nem szeretnék. Szeretem az NBA-t, figyelemmel kísérem, az eseményeket, s szinte napról napra változik a helyzet. Sokakkal együtt csak reménykedni tudok abban, hogy elindul az NBA-szezon, de nekem most a Körmend jó szereplése a legfontosabb.

- Mennyire ismered új csapatodban a másik két amerikai játékost?

- Darian Townes-szal az Orlando nyári táborában már játszottam egy csapatban, ami pedig Rashad Bell-t illeti, vele ellenfelek voltunk, tehát ismerősök a fiúk.

- És hogy tetszik Körmend, a társaság?


Körmend egy kellemes kis város, felismerik az embert az utcán, teljesen más jellegű hely, mint mondjuk Oroszországban Szentpétervár, ahol korábban szintén játszottam. Minden rendben, kellemes volt a fogadtatás, magyar csapattársaim nagyon jó játékosok, rendes srácok. Úgy érzem, felkészült szakmai stáb irányítja a munkát, szerintem minden adott ahhoz, hogy egy nagyon szép, sikeres szezonunk legyen.


Hanga és Puskás rádióinterjúja

A Magyar Rádió a spanyol bajnokság kezdetére való tekintettel interjút készített Hanga Ádámmal, aki az idén nyáron igazolt a Manresa csapatához.

Honlapunk munkatársa, s egyben a BSE alakulatának vezetőedzője, Puskás Artúr is vendége volt a műsornak, ő pedig a nehéz idénykezdetről beszélt.

A hanganyagot itt hallgathatják meg.

Fotó: www.sportmenu.net

Walker nem kell a Sopronnak

A Sopron háza táján pár nappal ezelőtt már úgy tűnt, hogy a lehetőségekhez mérten sikerül kihozni az idei holtszezonból a maximumot és egy stabil masszív kerettel futhat neki a szombati bajnoki rajtnak Horváth Imre legénysége. Ez még most is megtörténhet, de a mai hírek alapján nem sok ideje maradt a lyukak foltozására Pojbics Szabolcséknak. A próbajátékon lévő, kiváló pedigrével érkező amerikai nagyember, Kenneth Walker végül nem győzte meg a gárda vezetőségét arról, hogy érdemes őt szerződtetni, így a mai napon szélnek eresztette őt a Sopron. A cél az, hogy már a hétvégi derbire meglegyen az új centere a csapatnak.

További rossz hír a Hűség Városából, hogy a fiatal, saját nevelésű Ugaros Mátéra sem számíthatnak legalább két hónapig, az Universiade válogatott hátvéd-bedobó súlyos térdsérülést szenvedett az SKC legutóbbi edzésén, elszakadt az oldalsó térdszalagja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus