A DEAC, a Pécs és az ASE megy a felsőházért

Egy forduló és egy elhalasztott mérkőzés van még hátra a férfi A csoportos alapszakaszból - az ötödik, felsőházat érő helyre még három csapat pályázik.

Ezen a héten zárul a magyar férfi A csoport alapszakasza - egy teljes forduló mellett egy hétközi Atomerőmű SE - Alba Fehérvár mérkőzés van még hátra a bajnokság első részéből. Mint ismert, a tabella első öt helyezettje a felsőházba jut: a Szolnoki Olaj KK, az Egis Körmend, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely és a JP Auto - JKSE már biztosította helyét a legjobbak között, az ötödik pozíció azonban még kiadó.
 

A jelenlegi állás az 5-10. helyig:

5. DEAC 13-12


6. Pécsi VSK-VEOLIA 13-12
7. Zalakerámia ZTE KK 12-13
8. KTE-Duna Aszfalt 12-13
9. Atomerőmű SE 11-13
10. Alba Fehérvár 11-13
 

Az érintett csapatok programja:

Atomerőmű SE - Alba Fehérvár  április 3., 18:00
Alba Fehérvár - DEAC  április 6., 18:00
KTE-Duna Aszfalt - Kaposvári KK  április 6., 18:00
Zalakerámia ZTE KK - Pécsi VSK-VEOLIA  április 6., 18:00
Atomerőmű SE - Egis Körmend  április 6., 18:00


Miután a DEAC és a Pécs egymás ellen 1-1-et játszott, de a hajdúságiak 12 ponttal többel győzték le Csirke Ferencéket, mint fordítva, így Berényi Sándor csapatának a saját kezében a sorsa: ha győz, egészen biztosan az ötödik helyen végez.

Ha kikap a DEAC, és a Pécs nyer, akkor is egyértelmű a helyzet, hiszen a mecsekaljai gárda mérleggel megelőzi a többi csapatot, így a PVSK-VEOLIA jut be a felsőházba.

Ha azonban a DEAC is kikap és a Pécs is (ez pedig magával hozza, hogy a ZTE győzni tud), akkor még lehet hármas, négyes vagy ötös holtverseny is az ötödik helyért. Ezekben a forgatókönyvekben azonban az egymás ellen elért eredmények miatt csak az ASE-tól kell tartania a DEAC-nak.

A Paks akkor juthat be a felsőházba, ha mindkét hátralévő mérkőzését megnyeri, a DEAC és a Pécs pedig kikap. Ekkor vagy négyes holtverseny alakul ki a DEAC-Pécs-ZTE-ASE négyes között (KTE vereség esetén), amelyet Dzuncs Braniszlav együttese 4 győzelemmel hoz, vagy ötös holtverseny lesz a DEAC-Pécs-ZTE-KTE-ASE között, ezt a minitabellát pedig 5 győzelemmel húzza be a Tolna megyei alakulat.

Minden más esetben a DEAC ér be az ötödik helyre.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus