A forduló válogatottja - 13. forduló

Féltávjához érkezett a Férfi NBI/A-csoport alapszakasza, a 13. forduló válogatottjába pedig három magyar játékos került.

Irányító:
Goran Martinics
– Falco-Trend Optika KC Szombathely (3)

Nagyon fontos sikert aratott hazai pályán a Falco az Alba ellen, a győzelemből nagyon fontos részt vállalt a montenegrói játékmester. Doyne, Perl és Martinics sok dobást vállaltak a magasemberek minimalizált kísérletszámai miatt. Igaz, hogy 40%-os mezőnymutatóval zárt, de a mezőny legeredményesebb játékosként vezette a Falcót, és 3 eladott labdája ellenére aligha érheti kritika, megérdemelten került be a forduló legjobbjai közé. 37 játékperce alatt 22/12 pontot (20-ból 8 mezőnyből, 9-ből 4 hárompontos, 3-ból 2 büntető), 8 lepattanót (7 védő, 1 támadó), 4 szerzett labdát, 6 kiharcolt faltot, és 3 gólpasszt tett a közösbe.


Dobóhátvéd:
Horváth Ákos – Jászberényi KSE

Lélektani és a tabellán elfoglalt helyezések szempontjából duplán fontos találkozót tudott behúzni a jászsági együttes a korábbi válogatott bedobó hathatós segítségével. A támadójátékban nem elsősorban a dobásaival tűnt ki, hanem azzal, hogy sok faltot harcolt ki, és posztjához képest sok, összesen 7 alkalommal hozta olyan helyzetbe társait, melyek pontokat eredményeztek. Az utolsó negyedben egy triplát jegyzett, de három gólpasszt osztott ki a végjátékban, továbbá négy büntetőjéből hármat értékesített, melyekkel biztossá tette csapata győzelmét. 33 játékperce alatt a statisztikusok 21/12 pontot (10-ből 5 mezőnyből, 6-ból 4 hárompontos, 8-ból 7 büntető), 4 védőlepattanót, 1 eladott labdát, 9 kiharcolt faltot és 7 gólpasszt jegyeztek fel a lőlapjára, ami 34-es VAL mutatót jelent.


Alacsony-bedobó:
Veljko Budimir
– Pécsi VSK – PANNONPOWER (2)

A szezon – VAL érték szempontjából – leghasznosabb mérkőzését tudhatja maga mögött a pécsi húzóember. Megtalálta a triplázás ritmusát is, ugyanis az elmúlt három fordulóban rendre 50%-os precizitással váltotta pontokra hárompontosait. Utoljára a 7. fordulóban, a Körmend ellen hozott ilyen pazar mezőnymutatót, bár akkor hattal kevesebb kísérletből ért el 72%-os hatékonyságot, a Szeged ellen 64,7%-os pontossággal dobott mezőnyből. Ő végzett a forduló legértékesebb játékosaként (MVP), statisztikájában 27/12 ponttal (17-ből 11 mezőnyből, 8-ból 4 hárompontos, 1-ből 1 büntető), 4 lepattanóval (3 védő, 1 támadó), 4 szerzett, 1 eladott labdával, 2 kiharcolt falttal, 2 gólpasszal, és 1 blokkolt dobással.


Magas-bedobó:
Marko Kolarics – Marso-Nyíregyházi KK (2)

A klubváltás óta több játékpercet tölthet a parketten a honosított játékos, melyet alaposan meg is hálál Sitku mesternek. Hujduroviccsal karöltve jól látják el a magas posztok feladatait. A Jászberény ellen talán ha nagyobb sikere van a távoli dobások terén, akkor győzelemmel zárhatta volna csapata a mérkőzést. A pontszerzés mellett lepattanózásban is kitett magáért, hiszen nagy mennyiségű támadólepattanót kaparintott meg. A mezőny legeredményesebb játékosaként fejezte be a találkozót, statisztikájába 40-es VAL érték, 29/6 pont (20-ból 12 mezőnyből, 8-ból 2 hárompontos, 3-ból 3 büntető), 13 lepattanó (5 védő, 8 támadó), 6 szerzett, 5 eladott labda, 2 kiharcolt falt, 2 gólpassz és 1 blokkolt dobás került.


Center:
Darko Balaban
- Naturtex- SZTE-Szedeák (3)

Hiába hozta le két kihagyott mezőnydobással a pécsi mérkőzést, teljesítménye még ahhoz is kevésnek bizonyult, hogy egál körüli eredményt harcolhasson ki együttese a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Fel lehet róni számára az eladott labdákat, de a rendelkezésére álló lehetőségeket egészen kiváló hatékonysággal váltotta pontokra, a szezonban még nem produkált ilyen magas dobószázalékot (86,7%). A mérkőzést 28 ponttal (15-ből 13 mezőnyből, 4-ből 2 büntető), 7 lepattanóval (5 védő, 2 támadó), 2 szerzett, 5 eladott labdával, 6 kiharcolt falttal, és 4 gólpasszal fejezte be.


Legjobb hatodik ember:
Tóth Gergely
– Soproni Sördögök (1)

Eddig meg egyszer sem fordul elő vele a szezon során, hogy 10 pont vagy VAL fölé jusson. A MAFC ellen mindkét mutatóban elérte a húszas számot. Nagyon jól szállt be a játékba, onnan pedig már meg sem állt 26 játékpercig, mellyel majdnem elérte szezoncsúcsát (28). Szinte hibátlan napot fogott ki dobáspontosság terén, ugyanis csupán egy mezőnykísérletet és egy büntetőt hibázott el. 20/12 ponttal (7-ből 6 mezőnyből, 4-ből 4 hárompontos, 5-ből 4 büntető), 7 lepattanóval (4 védő, 3 támadó), 2 szerzett, 1 eladott labdával, 3 kiharcolt falttal zárta a mérkőzést.

Fotó, Slide - pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus