A forduló válogatottja - 16.

A forduló ismét a magasemberek tündöklését és soklepattanós produkciókat hozott több esetben is. A gólpassz továbbra sem a magyar bajnokságban játszók erőssége, ám kivételes teljesítményekben nem volt hiány, hiszen akadt, aki félig betegen varázsolt, más a padról szállt be úgy, hogy más 40 perc alatt nem tesz annyit, mint ő egy félidő alatt, de találunk olyan játékost is, aki egyszerűen csak még jobb volt, mint általában. A legtöbben most a bajnok Albából kerültek be a forduló válogatottjába vagy annak közelébe.

Irányító:

Braydon Hobbs (Alba)

21 pont, 3 tripla, 30 VAL, 4 szerzett labda (0 eladott). Hobbs hármasai jókor estek be, ahogyan középtávoli dobásai is. Kiegyensúlyozottan kosarazott és a védekezésből is kivette a részét. Nem a gólpasszokról volt híres ezen a mérkőzésen sem, ám a szerkezetben betöltött szerepét igen jól "játszotta el", s nem utolsósorban komoly tényezőnek számított abban, hogy a Kaposvár ne kapjon lábra jobban a találkozó egyes szakaszaiban.

Dobóhátvéd:

Jara Rubin Doyne (Nyíregyháza)

21 pont, 2 tripla, 31 VAL, 6 gólpassz, 7 kierőszakolt fault. Poscic és Doyne a mérkőzés elején hatalmas iramban termelte a kosarakat, ők ketten szaladtak el az NYKK-val úgy, mint a szél a vendég Szeged orra elől, hogy ezzel gyakorlatilag jó erős alapot teremtettek a későbbi magabiztos sikernek. Egyébként Chad Timberlake (19 pont, 31 VAL, 14 lepattanó, 6 kiharcolt fault, 40 játékperc) vagy Nik Raivio (13 pont, 14 lepattanó, 35 VAL, 6 kiharcolt fault, 4 gólpassz) is lehetett volna a rovat tagja, hiszen előbbire szinte végig lehetett számítani a Falco - Pécs meccsen, utóbbi pedig ismét jelezte, ha a kedvenc posztján játszik, ő átlag feletti kosaras, ám Doyne az együttese első hazai sikere által került az élre közülük is.

Alacsonybedobó:

Ramone Moore (Alba)

21 pont, 2 tripla, 33 VAL, 6 gólpassz, 6 kierőszakolt fault. Hobbshoz hasonlóan Moore is jókor dobta fontos kosarait, s ő a többiek utolsó passzos kiszolgálásából is igencsak kivette a részét. Például a végén triplákkal tette egyértelművé a fehérváriak sikerét. Gyakorlatilag ezután lett biztos, hogy a KKK nem rúg labdába onnantól kezdve ezen a derbin. Hasonlók mondhatók el amúgy a nyíregyházi  Mohácsi Mátéról is (22 pont, 5 tripla, 22 VAL, 6 kierőszakolt fault, fontos, jókor behintett hármasok), tőle azonban az 1 lepattanó kevés és talán az 1 gólpassz is, no, meg ő reméljük tartósan rálel a "sárga köves útra", hisz ebben az idényben főleg amellett lépdelt...

Magasbedobó:

Nikola Jovanovics (Kecskemét)

24 pont, 4 tripla, 5 lepattanó, 30 VAL. A Wittmann és Bencze nélküli Kecskemét vezére volt idegenben, az ellen a Jászberény ellen, amely gárda úgy tűnt, hogy kezd magára találni az elmúlt időszakban, de most megint beleszaladt a késbe. Más kérdés, hogy annak nyelét az a KTE "tartotta", amely alakulat fő fegyverét, vagyis a hatékony, kemény védekezést ezúttal is bemutatta (64 kapott pont idegenben). Ugyanakkor kulcsembert is nélkülözve játszottak a vendégek, ezért Jovanovicsnak még inkább össze kellett kapnia magát, amit meg is tett, ráadásul egy jó Dramicsanyin és egy közepes, de nehéz eset Dukics ellen. Az Alba Tóth Norbertje (19 pont, 1 hármas, 26 VAL, 10 lepattanó, 6 kiharcolt fault, fontos kosarak szerzése) is kitett magáért ebben a fordulóban ezen a poszton, így a két játékos közül azt helyeztem előrébb, aki idegenben tudott maradandót alkotni, s győzni csapatával.

Center:

Zsarko Rakocsevics (Körmend)

19 pont, 11 lepattanó, 32 VAL, 4 szerzett labda (2 eladott). Beteg volt, még a héten is, de visszatért, s a már nélküle is jól játszó Körmend így még jobb lett. Sorozatban hatszor nyerni már szép produkció, az egyik, ha nem a legjobb formában lévő csapat ezzel az MTE. A Körmend ezen a napon a betegen is kiváló Rakocsevics palánk alatti jelenléte, játéka nélkül vélhetően nem nyert volna pár ponttal a szintén remek formában lévő Sopron ellen. Rakocsevics tette azért is megsüvegelendő, mert az ellenfél centerét, Barovicsot is parkolópályára tette (2 pont, 2 lepattanó 29 perc alatt), így ott a mags posztokon Tóth Gergely hiába játszott átlagon felül, a vasi gépezet bedarálta az SKC-t is. Itt jegyezzük meg, hogy ha megosztanánk a forduló centere posztot, Matija Poscic lenne a másik játékos, aki ide kerül. Az idegenben a mostani szezonban remek Szegedet verte meg ugyanis elég simán a Nyíregyháza, többek között Poscic ellenállhatatlan centermunkájának köszönhetően (olyannyira dupla-dupla, hogy a 13-at kétszerezte meg: 13-13 pont és lepattanó, ráadásul 4-szer lopott labdát, miközben egyszer sem vesztett és 29 VAL-t ért el).

Legjobb hatodik ember:

Eilingsfeld János (Paks)

16 pont, 7 lepattanó, 4 kierőszakolt fault, 22 VAL, 19 perc alatt. Nem először teljesít átlag felett bőven Eilingsfeld, ráadásul a padról beszállva, cirka félmeccsnyi játékidő alatt. A nemsokára 23 éves csatár-center a rá jellemző dolgos produkcióval rukkolt elő, ami általában hasznára szokott válni csapatának. Amikor még a ZTE gondolhatott arra, hogy netán szorossá tegye a meccset, Eilingsfeld volt az többek között, aki néhány alkalommal látványos zsákolással vagy más megmozdulásával tette helyére a zalaiakat, akik végül jókora vereségbe szaladtak bele az edzőmenesztés utáni első fellépésükön.

Fotó 1: bajnokokvarosa.hu

Fotó 2 és slide: bsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus