A forduló válogatottja - 16. forduló

Három "újonc" került be a 16. forduló válogatottjába, Ryan Richards pedig több szempontból duplázott.

Zárójelben, hogy a játékos hányadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában.

Irányító:
Goran Martinics
– Falco-Trend Optika KC Szombathely (4)

Bár korán beütötte harmadik személyi hibáját, pályán tartotta Kálmán László, s mint utólag kiderült, jó döntést hozott. A montenegrói játékmester a rendes játékidő végén hárompontosával hosszabbításra mentette a találkozót, amivel lehetővé tette csapata számára, hogy a ráadásban megnyerje a mérkőzést. 29/6 ponttal (24-ből 12 mezőnyből, 7-ből 2 hárompontos, 3-ból 3 büntető), 3 lepattanóval (2 védő, 1 támadó), 3 szerzett, 4 eladott labdával, 6 kiharcolt faulttal, 4 gólpasszal és 1 blokkolt dobással zárta a mérkőzést.


Dobóhátvéd:
Misek Levente
– MAFC (1)

Nem ezen poszt játékosairól szólt a hétvége, de nem csak ezért került be a legjobbak közé a fővárosiak fiatal játékosa. 8 pontot szerzett a negyedik negyedben, s bár a rendes játékidő utolsó dobását elhibázta, nélküle aligha lehetett volna még öt perce a piros-feketéknek a győzelem megszerzésére. Bár nem indult jól számára a hosszabbítás, az utolsó percen belül magabiztosan büntetőzött, utoljára juttatta vezetéshez a MAFC-ot. Összességében 14 ponttal (10-ből 5 mezőnyből, 3-ból 0 hárompontos, 4-ből 4 büntető), 6 lepattanóval, 2 szerzett labdával, 3 kiharcolt faulttal és 2 gólpasszal segítette csapatát. A statisztika negatív oldalára 2 eladott labda került.


Alacsony-bedobó:
Milos Boriszov – Soproni Sördögök (4)

Újfent ráadás döntött a Sopron – Kecskemét párharc győzteséről. Ez alkalommal a Messzi István Sportcsarnokban következett ráadás a rendes játékidőt követően. A montenegrói játékos nem igazán a könnyű dobásokból szerezte a neve mellé kerülő komoly pontmennyiséget, ugyanis öt középtávoli kosarat és öt hárompontost jegyzett. 30/15 ponttal (18-ból 10 mezőnyből, 8-ból 5 hárompontos, 5-ből 5 büntető), 13 lepattanóval (11 védő, 2 támadó), 1 szerzett, 2 eladott labdával, 8 kiharcolt faulttal és 2 gólpasszal, 44-es VAL mutatóval zárta a rangadót.


Magas-bedobó:
Lekli József
– Zalakerámia ZTE KK (1)

Maratoni hosszúságú negatív sorozatot tört meg a ZTE, a sikerből pedig elévülhetetlen érdemeket szerzett a magasember. Dupla-duplás teljesítménnyel vezette győzelemre együttesét, tette mindezt precíz dobóformával. 26 pont (14-ből 11 mezőnyből, 7-ből 4 büntető), 10 lepattanó (7 védő, 3 támadó), 1-1 szerzett és eladott labda, 5 kiharcolt fault, 1 gólpassz és 2 blokk került a lőlapjára.


Center:
Ryan Richards – Egis Körmend (3)

A legutóbbi forduló után ismét magabiztosan húzta be a legjobb centernek járó elismerést. Ez alkalommal a fehérvári játékosok nem tudták megállítani az angol középjátékost, s palánk alatti határozott játékán felül a kinti dobásaival is alaposan lendített csapata játékán. 56-os VAL értéket jelentő 41/15 ponttal (23-ból 12 mezőnyből, 11-ből 5 hárompontos, 17-ből 12 büntető), 15 lepattanóval (10 védő, 5 támadó), 1 szerzett, 2 eladott labdával, 14 kiharcolt faulttal, 2 gólpasszal, valamint 1 blokkolt dobással érdemelte ki sorozatban második alkalommal a forduló legértékesebb játékosának járó (MVP) címet.


Legjobb hatodik ember:
Ernest Kalve
– TLI – Alba Fehérvár (1)

Csereként lépett parkettre, mégis ő végzett a legeredményesebb vendég játékosként a körmendi mérkőzésen, nagyon sokat jelentett támadásban a fehérvári csapatnak a magasember teljesítménye.  21/6 ponttal (14-ből 8 mezőnyből, 6-ból 2 hárompontos, 4-ből 3 büntető), 2 támadólepattanóval, 3 kiharcolt faulttal, valamint 1 gólpasszal zárt 27 játékperc alatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus