A forduló válogatottja - 3.

Szombaton kettő, vasárnap pedig négy mérkőzést rendeztek a Férfi NB I A-csoportjának 3. fordulójában. Több gárda is megőrizte veretlenségét, akadt csapat, mely először ízlelhette meg a győzelem ízét. A szurkolók tapsolhattak sima hazai győzelmeknek, triplazápornak, remek egyéni teljesítményeknek. Alábbi listánkon a harmadik forduló legjobb játékosait találhatjátok.

Irányító:

Wittmann Krisztián - KTE-Duna Aszfalt

Mai listánkon ő az első olyan játékos, aki a hétközi fordulót követően megőrizte tagságát a legjobb játékosok között. Nem csoda, hisz ismét betöltötte a korábbiakban emlegetett vezér szerepkört. Pontjai döntő részét a mérkőzés legfontosabb periódusában szerezte, mellyel nem csak átlendítette a holtponton együttesét, hanem megalapozta a későbbi győzelmet is. 13 pontot, közte három triplát szállított a harmadik negyed során, felzárkóztatta együttesét a nyolc pontos hátrányból, sőt, közel tíz egységnyi fórt dolgozott ki társaival a Kecskemétnek. Továbbra is veretlen a KTE, mely nagyban köszönhető a mérkőzés emberének, Wittmannak, aki 22/12 ponttal (19-ből 9 mezőnyből, 11-ből 4 hárompontos), 1 támadólepattanóval, 2-2 szerzett és eladott labdával, 2 kiharcolt falttal és 3 gólpasszal járult hozzá csapata győzelméhez.

Dobóhátvéd:

Ferencz Csaba - Inkognito Fashion Körmend BC

Harmadik mérkőzésén szerezte meg első győzelmét a piros-fekete klub, melyhez - Jeremy Fears mellett - Ferencz tett a legtöbbet. A válogatott hátvéd karriercsúcs-beállítást jelentő 8 hárompontost süllyesztett el a pécsiek gyűrűjében. Játéka nagyban hozzájárult ahhoz, hogy eredményességi és lélektani szempontból is fontos győzelmet arathasson a Körmend. Sikeres távoli dobásaival tartást adott együttesének, s a több mint tíz pontos hátrány ledolgozását is lehetővé tette. A végjátékban pedig dobóparádét rendezett, utolsó triplájával pedig megnyerte a mérkőzést együttesének. 26/24 ponttal (17-ből 9 mezőnyből, 14-ből 8 hárompontos), 9 lepattanóval (7 védő, 2 támadó), 1-1 szerzet és eladott labdával, 2 gólpasszal zárt csapata legeredményesebb játékosaként.

Alacsony-bedobó:

Milos Markovics - FORTRESS Jászberény

Nagyszerű mezőnymunkát végzett a jászberényieknél már második szezonját töltő magasember. A rendes játékidőben vezetett utolsó támadásnál ő vállalta magára az egyenlítésért végrehajtott triplát. Tette ezt úgy, hogy előtte két sikertelen kísérletet tudott le távolról, ám próbálkozását siker koronázta. Egyenlített, így hosszabbításra mentette a találkozót, a ráadást pedig már behúzta a Jászberény, megszerezve ezzel idei harmadik győzelmüket. 18/3 ponttal (11-ből 8 mezőnyből, 3-ból 1 tripla, 3-ból 1 büntető), 11 lepattanó (5 védő, 6 támadó), 4 szerzett labda, 4 kiharcolt falt és 7 gólpasszt került a statisztikájába. 40-es VAL értéket hozott, kérdés nélküli, hogy ő érdemli a forduló legjobb játékosának járó MVP címet.

Magas-bedobó:

Zeljko Zagorac - Falco KC Szombathely

Még mindig nyeretlen a szombathelyi együttes, mely az első fordulóban két ponttal, a második játéknapon kétszeri hosszabbítás után, szombaton pedig szimpla túlórában maradt alul soros ellenfelével szemben. A nyeretlenségi szériában a legkevesebb felelősség a szlovén magasembert terheli, aki hozza azt a ponterős, kiegyensúlyozott játékot, amit már megszokhattak tőle a sárga-fekete klub szurkolói az elmúlt szezonban. 40 játékperc után pontozódott ki, 24/9 ponttal (13-ból 8 mezőnyből, 4-ből 3 hárompontos, 8-ból 5 büntető), 10 lepattanóval (8 védő, 2 támadó), 2 szerzett labdával, 6 kiharcolt falttal és 1 kiosztott blokkal segítette együttesét.

Center:

Lázár László - FORTRESS Jászberény

A center két kivételtől eltekintve minden dobását a gyűrűbe juttatta, leginkább azonban a védekezésben nyújtott teljesítményével érdemelte ki a szurkolók és Földi mester elismerését. 6 gyűrű felé tartó dobást hatástalanított, ami a szezon eddigi mérkőzéseit összegezve ligarekordnak számít, ugyanis ilyen magas számot még senki sem tudott elérni a blokkolt dobások tekintetében. 18 pont (9-ből 8 mezőnyből, 3-ból 2 büntető), 9 lepattanó (8 védő, 1 támadó), 1 eladott labda, 2 kiharcolt falt és 6 blokk került a lőlapjára.

Legjobb hatodik ember:

Kovács Ádám - Zalakerámia-ZTE KK

A legutóbbi idényben többször találkozhattunk az U20-as válogatott oszlopos tagjával a felülteljesítő játékosok listáján, valamint a fordulók válogatottjaiban. Annak ellenére, hogy a külső dobásai nem olyan hatékonysággal estek be, mint szerette volna, ponterős, s egyben hasznos játékkal segítette győzelemhez csapatát, mely továbbra is őrzi makulátlan mérlegét a 2013/14-es szezonban. 13/3 pontot (8-ból 4 mezőnyből, 5-ből 1 tripla, 7-ből 4 büntető), 3 lepattanót, 3 kiharcolt faltot és 1 gólpasszt jegyezhettünk fel neve mellé.

Slide: www.ferfikosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus