A forduló válogatottja - 3. forduló

Kedden és szerdán teljes fordulót rendeztek a Férfi NBI/A-csoportban, mely után megtudhatjuk, kik kerültek a 3. játéknap válogatottjába.

Zárójelben, hogy hányadik alkalommal került be a játékos a forduló válogatottjába.

Irányító:
Brane Szavics - Marso-Nyíregyháza KK (1)

Eddig is az egyik meghatározó tagjaként szerepelt a NYKK együttesének, a kedd esti, Pécs elleni mérkőzésen azonban bizonyította, hogy amennyiben tőle kell extra, pontgazdag teljesítmény, akkor lehet rá számítani. Támadásról-támadásra bontotta a baranyai alakulat védekezését, s bár a nagy elánnal hozott támadójáték 7 eladott labdába sodorta bele, hatékonyan ellensúlyozta ezt a statisztikai mutatót, dupla dupláig jutott. 28/9 ponttal (20-ból 11 mezőnyből, 7-ből 3 hárompontos, 4-ből 3 büntető), 1 lepattanóval, 2 szerzett labdával, 4 kiharcolt falttal, továbbá 10 gólpasszal segítette győzelemhez csapatát.

Dobóhátvéd:
Brandon Wood - Alba Fehérvár (1)

Aligha sikerülhetett volna jobban Wood székesfehérvári visszatérése. Már az első negyedben magabiztos vezetésre tett szert csapata, ő pedig pontos kinti dobásokkal zilálta szét teljesen a körmendiek védekezését. Ki kell emelni mezőnymunkáját is, továbbá azt a tényt, hogy élen járt a társak kiszolgálásában, előkészítésben. 17/9 pont (11-ből 5 mezőnyből, 4-ből 3 hárompontos, 4-ből 4 büntető), 7 lepattanó (5 védő, 2 támadó) 1-1 szerzett és eladott labda, 2 kiharcolt falt és 5 gólpassz került a lőlapjára.

Alacsony-bedobó:
Milos Boriszov - Soproni Sördögök (3)

Ez alkalommal dobáspontosságban kissé elmaradt attól a hatékonyságtól, melyet eddig megszokhattunk tőle, azonban játékával így is komoly hatással bírt a mérkőzés alakulására. Edwards-szal karöltve felhozták a hátrányban kosarazó soproni alakulatot a negyedik játékrészben, mellyel nem csak a hosszabbítás, de a győzelem megszerzésének lehetőségét is megteremtették. Zsinórban harmadik alkalommal került be a forduló válogatottjába a montenegrói játékos, aki 23/9 ponttal (15-ből 6 mezőnyből, 9-ből 8 büntető), 9 lepattanóval (8 védő, 1 támadó), 1 szerzett, 2 eladott labdával és 6 kiharcolt falttal fejezte be a találkozót.

Magas-bedobó:
Nermin Hujdorovic - Marso-Nyíregyháza KK (3)

Sorozatban harmadik hazai győzelmét könyvelhette el a Nyíregyháza, a sikerből újfent nagy szerepet vállalt a magasember. Hozzá kell tenni, hogy ez alkalommal sokkal kevesebb dobást vállalt mezőnyből, mint a két korábbi összecsapáson, valamint hibátlan büntetőzést mutatott be. Lassan már evidensnek ható dupla duplával fejezte be a mérkőzést, 22 pontot (7-ből 5 mezőnyből, 12-ből 12 büntető), 12 lepattanót, 4 szerzett labdát, 7 kiharcolt faltot, továbbá 5 kiosztott blokkot tett a közösbe. A negatív oldalra 2 eladott labda és 1 kapott blokk került.

Center:
Csorvási Milán - Alba Fehérvár (1)

A Simon és Juhos nélkül felálló Alba legbiztosabb pontja volt, bástyájaként állt, tevékenykedett a Körmend elleni mérkőzésen. Feltarthatatlanul támadta a gyűrűt, több szépen befejezett akció fűződött nevéhez. Szinte hiba nélküli teljesítménnyel igazolta, hogy képes arra a játékra, mely alapján szerződtették a fehérvári vezetők. Magasan szezonbeli legjobb játékát nyújtotta, 24 ponttal (13-ból 11 mezőnyből, 2-ből 2 büntető), 3 lepattanóval (1 védő, 2 támadó), 4 szerzett, 1 eladott labdával, 2 kiharcolt falttal, és 3 gólpasszal zárt.

Legjobb hatodik ember:
Mario Edwards - Soproni Sördögök (2)

Ritkán fordul elő, hogy csereként lép pályára az a játékos, aki később bezsebeli a forduló legjobbja címet, a hétközi játéknapon mégis ez történt. A mérkőzés legeredményesebb játékosaként záró légiós 4 másodperccel a rendes játékidő lejárta előtt értékesített hárompontosával hosszabbításra mentette a Kecskemét elleni mérkőzést, a ráadás öt perc pedig szinte kizárólag róla és az általa hozott soproni sikerről szólt. 10 pontot, közte 8 büntetőből szerzett egységet írt az eredményjelzőre, s nem csak a túlórában célzott hibátlanul a vonalról, hanem a teljes mérkőzés folyamán. 26/6 ponttal (12-ből 4 mezőnyből, 5-ből 2 hárompontos, 16-ból 16 büntető), 1-1 védő- és támadólepattanóval, 3 szerzett labdával, 8 kiharcolt falttal, 1 gólpasszal, és 1 blokkal fejezte be a mérkőzést.

Slide - kosarsport.hu
Fotó - Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus