A forduló válogatottja - 7. forduló

Túl vagyunk a 7. fordulón a Férfi NBI/A-csoportban, lássuk, hogy kik kerültek be a játéknap legjobb játékosai közé.

Egy kivételtől eltekintve kizárólag újoncok találhatóak a forduló válogatottjában. Nagy öröm, hogy a játékhét legjobbjának járó elismerést magyar játékos zsebelte be.

Zárójelben, hogy a játékos hányadik alkalommal került be a forduló válogatottjába.

Irányító:
Henry Dugat - Atomerőmű SE (1)

Bár az ASE sorra nyerte a mérkőzéseit, és az amerikai irányító sem teljesített rosszul, hiányolták tőle azt a teljesítményt, mellyel a húzóember szerepkörét be tudná tölteni. A legjobbkor és a leghatásosabb módon bizonyította, hogy méltó Dzunics mester bizalmára. Sokat elmond megbízhatóságáról, hogy a Falco ellen ő kapta a legtöbb játékpercet a paksiak tíz fős aktív rotációjából. Amellett, hogy védekezésben jól semlegesítette a szombathelyi csapat játékszervezőjét, Martinicset, a dobóformája is hatékony volt. Mindössze egyetlen lepattanóra volt attól, hogy dupla-duplával zárja a találkozót. 24/6 pontot (13-ból 9 mezőnyből, 2-ből 2 hárompontos, 4-ből 4 büntető), 9 lepattanót (8 védő, 1 támadó), 1 szerzett labdát, 5 kiharcolt faltot, és 3 gólpasszt tett hozzá az ASE győzelméhez. A negatív oldalon csupán három eladott labdát kell megemlítenünk nála.

Dobóhátvéd:
Matthew Gibson - Kaposvári KK

Meglepő vereségbe szaladt bele Jászberényben a somogyi alakulat, ám a nagy különbségű vereség ellenére sem lehetett panasz az amerikai hátvéd játékára. 21/12 pontjával (7-ből 7 mezőnyből, 4-ből 4 hárompontos, 4-ből 3 büntető), 5 lepattanójával (4 védő, 1 támadó), 2-2 szerzett és eladott labdájával, 5 kiharcolt faltjával, és 3 gólpasszával a legeredményesebb kaposvári játékosként szerepelt. Keserű vigasz számára a jó teljesítmény, mivel még ezzel sem tudta meccsben tartani együttesét.

Alacsony-bedobó:
Kerpel-Fronius Balázs - Jászberényi KSE (1)

Elképesztő felnőtt, A-csoportos karriercsúcsot teljesített a 22 éves jászberényi játékos, aki Dramicsanin mellett a JKSE-győzelem legfőbb letéteményeseként szerepelt. Hihetetlen dobóformával örvendeztette meg edzőjét és szurkolóit. Pontjait egyenletesen elosztotta, az első félidőben 13 egységet, közte két hárompontost tett az eredményjelzőre, a javát azonban a második félidőre tartogatta. Összességében 31/18 ponttal (16-ból 12 mezőnyből, 9-ből 6 hárompontos, 1-ből 1 büntető), 3 lepattanóval (2 védő, 1 támadó), 4 kiharcolt falttal zárta a mérkőzést, s végzett ezzel együtt a forduló legértékesebb játékosaként (MVP).

Magas-bedobó:
Neiko Hunter - MAFC (1)

A korábban lejátszott öt bajnoki mérkőzésén összesen nem hozott össze olyan VAL-értéket, mint a Nyíregyháza ellen. Szezonbeli legjobb produkciójával rukkolt ki, mellyel elvitathatatlan érdemeket szerzett a MAFC első győzelmének megszerzésében. A játék minden területén, dobáspontosságban, mezőnymunkában, lepattanózásban felülmúlta a várakozásokat, melyeket eddigi teljesítménye alapján támasztottak irányába. 27/9 pontot (18-ból 12 mezőnyből, 7-ből 3 hárompontos), 15 lepattanót (9 védő, 6 támadó), 2-2 szerzett és eladott labdát, 2 kiharcolt faltot és 1 blokkolt dobást jegyeztek fel neki a statisztikusok.

Center:
Rasztko Dramicsanin - Jászberényi KSE (2)

Ware és Soós hiányában rengeteg plusz terhet vett magára a légiós, de nem csak ő, a korábban említett Kerpel-Fronius is masszív teljesítményt tett az asztalra. A szerb magasember aktívan játszott támadásban, nem hárította a feladatokat, de kiemelkedett a mezőnyből, hiszen élen járt a társak kiszolgálásában is. Csupán három gólpassz hiányzott neki ahhoz, hogy klasszikus tripla-duplával zárja a mérkőzést. 29/6 ponttal (19-ből 10 mezőnyből, 6-ból 2 hárompontos, 7-ből 7 büntető), 10 lepattanóval (7 védő, 3 támadó), 1 szerzett labdával, 7 kiharcolt falttal, 1 kiosztott blokkal, és 7 gólpasszal segítette győzelemhez csapatát. 

Legjobb hatodik ember:
Révész Ádám - Naturtex-SZTE-Szedeák (1)

A szegedi kiegészítő játékosok már több alkalommal igazolták, hogy lehet rájuk számítani, mindig akad, aki képes egy-egy mérkőzésen előlépni és a meghatározó emberek segítségére lenni. A 19 éves játékos eddig összesen 9 pontot szerzett NBI/A-csoportos karrierje során, melyet most alig tíz perc alatt, egy mérkőzésen felülteljesítette. Rajta kívül más cserejátékostól nem érkezett pont a Kecskemét elleni bajnokin, amit tudott, megtette a csapat sikeréért. 14 ponttal (7-ből 6 mezőnyből, 3-ból 2 büntető), 1 támadólepattanóval, 2 kiharcolt falttal zárt, 10 perc alatt jutott el 15 VAL-os hatékonysági mutatóig.

Slide és Fotó - Fekete Zsuzsanna

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus