A forduló válogatottja - elődöntő, 1. mérkőzés

Hétfő este lejátszották a magyar férfi A csoportban az elődöntők első mérkőzéseit - a forduló válogatottját olvashatjátok a szombathelyi MVP-vel.

Irányító
Kendrick Perry - Szolnoki Olaj KK

A szolnokiak irányítója főleg a Körmend elleni elődöntő első felében volt csapata vezére, amikor nagyon nem ment az Olajnak a dobás. Ő sem zárt túl jó mezőnymutatóval, de tripla-dupla közelében teljesített 17 pontjával (4/11 dupla, 2/5 tripla, 3/3 büntető), 10 pattanójával és 8 gólpasszával, ami mellett volt még 1 eladott labdája, illetve 3 beütött és 2 kiharcolt faultja, így 31 perc alatt 23 VAL-t szállított.


Dobóhátvéd
Darrin Govens - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

A magyar válogatott honosított hátvédje 21 ponttal (4/5 dupla, 2/6 tripla, 7/10 büntető), 7 gólpasszal, 2-2 pattanóval és eladott labdával, valamint 3 beütött és 7 kiharcolt személyi hibával zárta az Alba elleni elődöntő első találkozóját. A végjátékban gyakorlatilag egymaga szállította a pontokat csapata számára, és bár 35 és fél perc alatt szerzett 24 VAL-jánál volt egy jobb teljesítmény, mivel övé volt a győztes dobás ezen a találkozón, így ő lett a forduló MVP-je.


Kiscsatár
Quincy Ford - Szolnoki Olaj KK
Váradi Benedek - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Ford a padról beszállva megint rendkívül hasznosan kosarazott a kupagyőztesnél - kevesebb, mint 23 és fél perc alatt 11 pontot (4/5 dupla, 0/2 tripla, 3/3 büntető), 6 pattanót, 2 gólpasszt, 1 blokkot, 1 szerzett és 2 eladott labdát, illetve 2 beütött faultot jegyzett, ami 18 VAL-t ért. A Falcónál a három hátvéd lényegében minden poszton játszik egymás mellett, ezúttal Váradi Benedeket egy hajszállal jobbnak ítéltük meg az ugyanannyi, 19 VAL-t hozó Perl Zoltánnál. Váradi 15 pontos (3/3 dupla, 2/5 tripla, 3/3 büntető), 4-4 pattanós és gólpasszos, 1-1 szerzett és eladott labdás, valamint 4-4 beütött és kiharcolt személyi hibás produkciót nyújtott 33 és egy negyed perc alatt.


Erőcsatár
Sztrahinja Milosevics - Szolnoki Olaj KK

A Szolnok motorja volt a Körmend ellen a szerb játékos, aki többször is olyankor jelentkezett egy-egy kosárral, amikor nagyon kellett csapatának, és nagyobb körmendi sorozatokat tört meg ezekkel a találatokkal. Milosevics neve mellé végül 22 pont (7/7 dupla, 1/4 tripla, 5/7 büntető), 5 pattanó, 1 gólpassz, 2 eladott labda, illetve 4 beütött és 8 kiharcolt fault került, ami 26 perc alatt 25 VAL-t jelentett számára és csapatának - ez volt a játéknap legjobb egyéni mutatója, de Govens teljesítményét az Alba elleni mérkőzés végjátéka miatt többre értékeltük ezúttal.


Center
Steven Taylor - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

A Falco centerének voltak gondjai most is védekezésben, de dupla-duplázott 15 pontjával (7/10 dupla, 1/2 büntető) és 10 pattanójával. Volt még emellett 4 gólpassza, 2 szerzett és 3 eladott labdája, valamint 2-2 beütött és kiharcolt személyi hibája, ami 35 és fél perc alatt 24 VAL-nak felelt meg.


Legjobb hatodik ember
Luksa Andric - Szolnoki Olaj KK

A horvát center Ford mellett a másik játékos, aki rendszeresen kiválóan száll be a cserék közül mostanában a Szolnoknál - most is 14 pontot (5/8 dupla, 4/4 büntető), 5 pattanót, 4 gólpasszt, és 2-2 blokkot és szerzett labdát írhattak fel a neve mellé a statisztikusok. 19 perc alatt kipontozódott, de volt még 4 kiharcolt faultja is, ami összesen 23 VAL-t ért.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus