A negyeddöntő válogatottja

Véget értek a negyeddöntők a magyar férfi A csoportban - lássuk a négy párharcból összeállított első és második ötöst.

Első ötös

Desonta Bradford (Egis Körmend)
Kameron Taylor (Pécsi VSK-VEOLIA)
Vojvoda Dávid (Szolnoki Olaj KK) - MVP
Veljko Budimir
 (Pécsi VSK-VEOLIA)
Nemanja Milosevics (Szolnoki Olaj KK)

Az első ötösben helyet kapott az a két játékos, akik utolsó másodperces győztes kosarat dobtak a negyeddöntő során.

Desonta Bradford VAL-ban (74) ugyan nem volt a legjobb irányító, de a Sopron elleni idegenbeli mérkőzést az ő kosarával nyerte csapata, az első két találkozón pedig kifejezetten hasznosan kosarazott végig, nemcsak a második meccs legvégén. Nemanja Milosevicsnél (75 VAL) is voltak jobbak a magasemberek között, ha csak a statisztikát nézzük, nem is négyes posztra került be, viszont a Szolnok szerb játékosa az első meccs legvégén győztes triplát szórt a dudaszóra, a harmadik mérkőzésen pedig szintén előlépett Kovács Péter bokasérülését követően. Ezen a meccsen volt a legjobb (32 VAL), és két olyan mérkőzést döntött el az Olaj javára, amely nagyon könnyen alakulhatott volna máshogy is - az ő produkciói nélkül még a szolnoki továbbjutás is veszélyben lehetett volna.

Vojvoda Dávid 98 VAL-lal az egész mezőny legjobb játékosa volt a statisztika alapján, így megnyerte az MVP címet is - a magyar válogatott kiválósága az első meccsen kiváló, a másodikon extraklasszis volt a Paks ellen (45 VAL).

A Pécstől két embert is beválogattunk az első ötösbe. Veljko Budimir (84 VAL) az egész mezőny negyedik legjobb embere volt úgy, hogy az első meccsen nagyon haloványan szerepelt, a másodikon (32 VAL) és a harmadikon (43 VAL) azonban nyerőember volt a Jászberény ellen - ugyanaz a helyzet, ami Milosevicsnél vagy éppen Vojvodánál, az ő jó teljesítménye nélkül még a továbbjutás is veszélyben lehetett volna, nemhogy a 3-0. Csapattársa, Kameron Taylor 89 VAL-lal a második legjobb lett az egész mezőnyben Vojvoda mögött - neki pont az első meccse volt kiemelkedő (39 VAL).


Második ötös

Damier Erik Pitts (JP Auto - JKSE)
Váradi Benedek (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely)
Perl Zoltán (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely)
Leyton Hammonds (Egis Körmend)
Evan Bruinsma (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely)

Söpréssel kieső csapatból ritkán válogatunk be embert, de Damier Erik Pitts 85 VAL-lal a harmadik legjobb volt a mezőnyben, így neki helyet szorítottunk a második ötösben. A körmendi Leyton Hammonds magabiztos volt az egész Sopron elleni sorozatban, folyamatosan javuló teljesítménnyel hozott végül 76 VAL-t, amivel egyébként a legjobb volt az alapszakasz győztesének keretéből.

A Falcótól az első ötösbe ugyan nem került be senki, a másodikba viszont hárman is, így összességében a szombathelyiek delegálták ide a legtöbb embert. Evan Bruinsma volt a Falco legjobb embere összességében 77 VAL-jával, Hammondshoz hasonlóan nem nagyon volt hullámvölgye a három meccs alatt - neki a második, kecskeméti összecsapás sikerült a legjobban (35 VAL). Perl Zoltán és Váradi Benedek az első ütközet visszafogottabb teljesítménye után két-két 20 VAL fölött produkciót nyújtottak, egyre jobban belelendültek a játékba, így végül 60 és 59 VAL-lal bekerültek a második ötösbe.

 

Fotórészletek, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus