Bemelegítés - A-csoport - Középszakasz, 8. forduló

Szerdán újabb hétközi fordulóval folytatódik a Férfi NBI/A-csoport középszakasza, melyben már eldőlhet pár rájátszást érő hely sorsa is.

Felsőház

KTE-Duna Aszfalt (2., 3-3) - Kaposvári KK (5., 3-2), szerda - 18:00
Játékvezetők: Cziffra Cs., Jakab L., Pozsonyi L. (Farkas Z.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phu_15

Ellentétesen alakultak a mérkőző felek utolsó fellépései. A vendégek szünnapjukat töltötték a hétvégén, rá is fért a pihenő Fekete Ádám tanítványaira, a Sopron és a Szolnok ellen aratott győzelmek sokat vettek ki az együttesből, de a keret önbizalmát bizonyára megsokszorozták. A Kecskemét annak reményében utazott Szolnokra, hogy a sorozatban két vereséget begyűjtő címvédőt nehéz csatára késztesse, ehhez képest az Olaj erődemonstrációt tartott a KTE-vel szemben. Adott a feladat, a második hely megőrzése érdekében győznie kell a lila-fehéreknek. Az eddigi középszakaszbeli mérkőzések alapján valóban a hazaiak sikerét ígéri a papírforma, ugyanis a Kaposvár idegenben még nem aratott sikert a bajnokság jelenlegi szakaszában. Könnyen előfordulhat azonban, hogy a legutóbbi két mérkőzés lendülete még a hétközi játéknapon is tart a somogyországi alakulatnál, és újabb nagy skalpot gyűjthetnek be Fodorék.

Atomerőmű SE (3., 2-3) - Szolnoki Olaj KK (1., 4-2), szerda - 18:00
Játékvezetők: Kapitány G., Török R., Frányó P. (Hartyáni)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phu_16

Vojvoda Dávidék két meglepő vereség után a Tiszaligetben tartottak címvédőhöz méltó erődemonstrációt az őket üldöző Kecskeméttel szemben. A sérülésektől hátráltatott ASE kemény, szoros találkozón kerekedett a Sopron fölé, de ez a találkozó sem múlt el ijedtség, negatívum nélkül. Több játékosuk szedett be sérülést, melyeknek komolysága csak a következő mérkőzés előtt vagy alatt derül ki. Jelen állapotában a Paks csak kimagasló egyéni teljesítmények mellett lepheti meg a címvédőt, s amennyiben a Szolnok nem akar kellemetlen versenyhelyzetbe kerülni az első helyért a középszakasz végén, ma győznie kell. A Paksnak minden szempontból óriási pluszt jelentene, ha le tudnák győzni a Szolnokot.
 

Középház

Naturtex-SZTE-Szedeák (8., 15-15) - Egis Körmend (10., 13-16), szerda - 18:00
Játékvezetők: Földházi T., Tõzsér D., Minár L. (Gencsev dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phm_15

A hétvégi eredmények miatt már nincs választás a vasi alakulat számára, nyernie kell a hátralévő három mérkőzését, hogy bejuthasson a rájátszásba. Egy hét leforgása alatt összejöhet a totális körbeverés a Pécs, Szeged, Körmend trió között, persze ehhez Ferenczéknek még nagy csatát kell vívniuk. A Pécs elleni vereség nagyon fájó lehetett a piros-feketék számára, de most van szükség a legnagyobb tartásra a körmendieknél. Bár a múlt héten már azt hihették, hogy Richards rendelkezésükre állhat, a maródiak közül mégis csak Latinovicsot vetette be Déri Csaba. Egy fővel tovább csökkent a vasiak kerete, ugyanis a tegnapi nap folyamán menesztették Seals-t. A Szeged  nagyon sima, pontokban bővelkedő mérkőzésen diadalmaskodott a Pécs otthonában, melynek köszönhetően egyre nagyobb eséllyel pályázik a rájátszásba kerülésre. Amennyiben saját csarnokában tudja hozni a Szeged azt a lendületes támadójátékot, amit a hétvégi fordulóban, akkor ellenfele fölé nőhet. A hazai légióstrióból legalább egy, de inkább két játékost kell limitálnia a vendég együttesnek, hogy kitűzött céljukat megvalósíthassák. Ennek tükrében a szegedi húzóemberek számára adott a feladat, hazai pályán jó védőmunkával kell ellenfelük fölé kerekedniük.

Falco-Trend Optika KC Szombathely (6., 17-12) – Pécsi VSK-PANNONPOWER (7., 16-14), szerda - 18:30
Játékvezetők: Györffy P. A., Szabó G., Vida B. (Gincsai dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phm_16

Egyik csapat számára sem alakult úgy a hétvégi forduló, mint azt előzetesen tervezték. A Pécs saját csarnokában kapott ki meglepően simán a Szegedtől, a Falco pedig az Alba otthonában maradt alul, ezért még bőségesen van tétje a hétközi összecsapásnak. A Pécs rontott helyzetén, de még így is beérheti a Falcót, mivel a másik hétvégi találkozón kedvező eredmény született. Védekezésben nagyságrendekkel több koncentrációra lesz szükség, mivel ha ez nem lesz meg, akkor úgy rohannak át Halászékon a sárga-feketék, mint ahogy a Szeged tette. A szombathelyiek biztosítják a hatodik helyüket, amennyiben győznek, s ezt követően már „tét nélküli” lenne számukra az utolsó két középszakaszbeli forduló. Ők az egyedüli alakulat a középházban, mely még nem kapott ki hazai pályán, ezt a makulátlan mérleget őriznék tovább Perl Zoltánék, különösen annak tükrében, hogy az alapszakaszban könnyedén győzték le soros ellenfelüket a Savaria Arénában.


Alsóház

Marso Nyíregyháza KK - FAIRIUM Jászberényi KSE, szerda - 18:00 
Játékvezetők: Gál J., Fodor A., Rácz Zs. (Bernáth)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_11

Nehezen, kiélezett végjáték után tudta csak megszerezni a győzelmet a JKSE a ZTE otthonában. A Ware nélkül kiálló jászságiak nem pihenhettek sokat, rögtön a hétközi fordulóban egy újabb túra vár rájuk. Kérdés, hogy mennyit vett ki a zalai összecsapás Bencze mester tanítványaiból, milyen állapotban vághatnak neki a találkozónak. A hatodik alsóházi fordulóból előrehozott mérkőzésen Sitku Ernő már szakmai igazgatóként irányítja együttesét, melyet szeretne győzelemre vezetni szezonbeli utolsó hazai találkozóján. A kiesést már biztosan elkerüli az NYKK, ennek ellenére ne gondoljuk, hogy kevésbé fontos a siker a vendéglátó számára. Sokkal hatékonyabb támadójátékra lesz szükség hazai oldalon, mint a MAFC ellen, ha ezt meg tudják valósítani Nagy Krisztiánék, akkor lehet esélyük, hogy győzelemmel örvendeztessék meg szurkolóikat.

Slide és Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus