Bemelegítés - A-csoport, 14. forduló

A 2013-as naptári év utolsó fordulójára kerül sor a hétvégén a Férfi NB I A-csoportjában. Rangadót játszik a Kaposvár az ASE-val, a Falco a Jászberénnyel, az SKC a Kecskeméttel, újabb bravúrra készül a Pécs, újra győzne a ZTE, és az Alba. A mérkőzésekhez készített felvezetőket az alábbiakban olvashatjátok és a Fullcourt-linkeket is megtaláljátok.

Kaposvári KK (5., 8-5) - Atomerőmű SE (1., 12-1), szombat - 18:00
Játékvezetők: Benczur T., Makovsky Sz., Jakab L., (Parádi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1776
 
Kisebb hullámvölgy aljáról lépett felfelé a somogyi együttes, miután saját otthonában győzték le hét közben a ZTE csapatát. Továbbá szintén örömteli tény számukra, hogy hosszabb kihagyás után visszatérhetett a parkettre Hrvoje Puljko is, így már csak Dávid Gergelyre várnak, hogy a lehető legerősebb legyen keretük. A Paks eddigi egyetlen vereségét idegenben könyvelte el, legutóbbi öt fellépésüket kivétel nélkül megnyerték. Szabó Zsolt is újra teljes értékű munkát végez, rajta kívül több olyan játékos található Dzunics mester keretében, akik jó játékuk összességével győzelemre vezethetik az ASE-t. A legfontosabb a Hendlein-Chism páros semlegesítése lesz, elsősorban ezen áll, vagy bukik, egyik, illetve másik csapat sikere.
 
Falco-Trend Optika KC Szombathely (10., 4-8) - Fortress Jászberény (8., 5-8), szombat - 18:00
Játékvezetők: Cziffra Cs., Hegedűs T., Tőzsér D., (Bodrogváry)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1777
 
Lélektani, valamint a tabellán elfoglalt helyezések szempontjából is fontos találkozóra számíthat a mérkőzésre kilátogató nézősereg. A Kecskemét otthonában elszenvedett kudarc után saját szurkolói előtt javítana, ezzel együtt zárná jó szájízzel a viszontagságos évet a Falco. Látva a Jászberény formáját, s tudva, hogy a hazaiak mennyire szeretnének bejutni a legjobb hét együttes közé, szinte borítékolható a hazai győzelem. Ám ne gondoljuk, hogy a jászságiak nem akarják megszakítani rossz sorozatukat, s ezzel végre maguk mögött tudni az évet.
 
Inkognito Fashion Körmend BC (6., 6-7) - Pécsi VSK-PANNONPOWER (11., 3-9), szombat - 18:00 (MTE TV)
Játékvezetők: Pálla Z., Boros T., Németh Cs., (Szabadvári)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1778
 
Sorozatban harmadik hazai győzelmére készül a Hencsey-legénység. A Körmendnek az utóbbi három bajnoki fellépését sikerült megnyernie, így joggal bíznak a jó sorozat folytatásában, főleg úgy, hogy hazai pályán zárhatják az évet. Egyetlen hiányzó van a keretükben, Farkas Attila, ám nélküle is jóval erősebb a magasember-rotációjuk, mint a Pécsnek. Ám ez a tény nem altathatja el a hazaikat. A legutóbbi fordulóban a Sopron esélyesként utazott a PVSK otthonába, aztán megégették magukat az ezer sebből vérző baranyaiak ellen. Ha hamar előnybe tud kerülni a piros-fekete had, akkor nem lehet kérdéses győzelmük, mellyel 50%-osra javítanák mérlegük, s megszilárdítanák helyüket a középmezőnyben.
 
Sopron KC (3., 8-4) - KTE-Duna Aszfalt (2., 9-3), szombat - 18:00
Játékvezetők:  Földházi T., Bognár T., Balog Gy., (Fekete)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1779
 
A bajnoki éllovas Pakssal egyetemben a Sopron rendelkezik 7-0-ás, makulátlan hazai mérleggel. Az SKC a 13. fordulóban meglepő vereséget szenvedett a Pécs otthonában, nem engedhetik meg maguknak, hogy egymás után két találkozót veszítsenek. A Wittmann – Djeraszimovics duó által vezetett vendégek az egyik legjobb, s egyben legkiegyensúlyozottabb csapatteljesítményt hozzák a bajnokságban. Ennek ellenére idegenben gyűjtöttek már be vereségeket. Amennyiben a hazaiak folytatni tudnák jó hazai sorozatukat, akkor beérnék a Kecskemétet a tabellán, ha azonban a KTE nyer, akkor a Paks mellett ők is ellépnének a közvetlen üldözőktől.
 
Naturtex-SZTE-Szedeák (7., 5-7) - Zalakerámia-ZTE KK (9., 5-8), szombat - 18:00
Játékvezetők: Ádám J., Farkas G., Jurák K., (Faidt)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1780

Komoly hullámvölgybe került Plumb sérülése után a ZTE, melyből az új érkező, Vernon Teel segítségével sem tudott még kilábalni. Tegyük hozzá, a sorsolásuk az utóbbi időben messze volt a könnyűtől. A hétközi játéknapon nagy csatában maradtak alul a Kaposvárral szemben. Érthető, hogy Völgyi mester fiai győzelemmel szeretnék zárni a 2013-as évet, főleg úgy, hogy eddigi mérlegük idegenben 1-4. A Szegednek érdekes módon jobban megy idegen környezetben, mint saját csarnokukban, a meglepetésekre építenek. Ha sikerülne győzelemmel megörvendeztetni szurkolóikat, akkor biztos, hogy rájátszást érő helyen zárnák az esztendőt.
 
Marso-Nyíregyházi KK (12., 1-11) - Alba Fehérvár (4., 8-4), vasárnap - 19:00
Játékvezetők: Földházi T., Pozsonyi L., Vida B., (Bukta)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1781
 
Nehéz helyzetben van a Horváth-legénység, hisz legutóbbi nyolc mérkőzésük közül csupán egyet tudtak megnyerni. Hazai környezetben még nem nyertek, igaz nehézségek sújtják a fehérvári együttest, de nem valószínű, hogy a forduló záró találkozóján szakítják meg a hazaiak negatív sorozatukat. Annak ellenére, hogy az Alba mérlege messze áll a makulátlantól idegen környezetben (4-4) kisebb fajta csoda lenne, ha a nyíregyháziak diadalmaskodni tudnának a kék-fehérek felett. Továbbra is üldözni szeretnék a Sopron, Kecskemét, Paks triót, azért behúzzák a találkozót.

Slide - kosarsport.hu

Fotó - Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus