Bemelegítés - A-csoport, 14. forduló

Alig kezdődött el az új év, máris folytatódik a Férfi NBI/A-csoport alapszakasza,  méghozzá a 14. fordulóval.

MAFC (10., 3-9) - Kaposvári KK (5., 7-5), szombat - 16:00
Játékvezetők: Kapitány G., Jakab L., Tõzsér D. (Parádi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_80

A Kaposvár nem a legjobban, egy soproni vereséggel búcsúztatta az évet, továbbá légióst küldtek el Fekete Ádámék, a hátvéd poszton szereplő Gibson távozott. Annak ellenére, hogy a fővárosi alakulat hazai nyerő szériája megszakadt, mutatkozik esély arra, hogy meglepjék soros ellenfelüket. Ehhez elsősorban az szükségeltetik, hogy minél jobban tudják semlegesíteni a lepattanógyűjtésben, kizárásokban a Hendlein – Spica kettőst. Ha itt jól működik a MAFC játéka, akkor lehet keresnivalójuk, mert ahogy a somogyországiaknál Fodorban, Jancsikinben, vagy épp Raivióban ott rejlik az extra teljesítmény lehetősége, addig ezt hazai oldalon elmondhatjuk Parrishről, Lakosáról egyaránt. Mindkét gárdának sokat jelentene a győzelem, parázs csatára van kilátás az új év első bajnokiján.


Jászberényi KSE (9., 4-8) - TLI-Alba Fehérvár (7., 6-6), szombat - 18:00
Játékvezetők: Györffy P. A., Vida B., Sallai I. (Hartyáni)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_79

Az Alba nagy győzelmi kényszer alatt játszik majd, ugyanis egy esetleges kudarc azt jelenteni, hogy az élmezőny üldözőivel szemben is komoly lépéshátrányba kerülne. Pedig az eddigi tapasztalatok nem azt mutatják, hogy a kék-fehérek nyerni járnak idegenbe, eddigi hat fellépésükből csak egyet tudtak megnyerni vendégként - ráadásul Dalibor Djapát és Cleveland Melvint is elküldték, azt pedig egyelőre nem tudni, a helyükre igazolt Ernests Kalve játszhat-e. A jászságiakat sok nehézség sújtotta az elmúlt időszakban, viszont a nyíregyházi siker adhatott némi önbizalmat, erőt a csapatnak. A sok sérülés miatt nekik jól jött a bajnoki szünet, kérdés, hogy ebből a kis pihenőből származó pozitív kihatást maguk mellé tudják-e állítani és feléjük billen-e majd a mérleg nyelve. Az bizonyos, hogy ha hagyják, hogy az Alba irányítsa a mérkőzés alakulását, akkor sok jóra nem számíthatnak Bencze Tamás tanítványai.


Naturtex-SZTE-Szedeák (8., 6-6) - Soproni Sördögök (1., 11-1), szombat - 18:00
Játékvezetők: Benczur T., Farkas G., Balog Gy. (Gincsai dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_82

A soproniak önbizalommal telve, magabiztosan vághatnak bele a szegedi túrába. Hazai környezetben két sikert arattak az ünnepek előtt, a MAFC előtt a Kaposvárt győzték le rangadóként beharangozott, ám nagy különbségű SKC sikerrel záruló mérkőzésen. A Szeged utolsó öt mérkőzéséből hármat nyert, de nekik nem sikerült örömtelire az évzáró. Nem egyszerű az a feladat, ami Kiss Zsolték előtt tornyosul, hiszen a listavezetőt kellene két vállra fektetniük. Már a tabellán elfoglalt helyek miatt is jóval esélyesebb a vendég gárda, mint a hazai, talán akkor lesz lehetősége egy esetleges meglepő eredmény elérésére a Lazics-legénységnek, ha mindhárom külföldi játékos és még a magyarok közül is valaki extrát hoz. Minden más forgatókönyv a Sopron számára bír kedvező előjelekkel.


Atomerőmű SE (3., 10-2) - Pécsi VSK-PANNONPOWER (6., 6-6), szombat - 18:00 
Játékvezetők: Földházi T., Török R., Söjtöry T. (Bukta)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_83

A paksiakat több sérülés hátráltatta az elmúlt hetekben, viszont az a tény, hogy már mindenki hadra fogható, nem kínálja tálcán a győzelmet. A Körmend ellen egy jó negyed elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy sikert arassanak, viszont ez a Pécs ellen messze nem garancia, ugyanis a Csirke-legénység már többször bizonyította, hogy képesek hátrányból fordítani, kamatoztatni a csapategységet. Az  ASE nem engedheti meg magának, hogy hazai pályán vereséggel nyissa az új évet, főleg úgy nem, hogy sikerült Wise leigazolásával megerősíteni a csapatot, hármas posztra pedig szintén új játékos érkezett. A Pécs számára is sokat érne viszont egy idegenbeli siker, mellyel megszilárdítanák helyüket a tabellán. Érdekes lesz, hogy miként meccsel majd egymással Dugat és Nelson, valamint, hogy palánk alatti szekciók közül melyik kerül ki győztesen. A Paks esélyesebb, de nem elképzelhetetlen, hogy a Pécs meglepje a vendéglátókat.


Zalakerámia ZTE KK (13., 1-11) - Marso Nyíregyháza KK (11., 3-9),  szombat - 19:00
Játékvezetők: Vígh P. dr., Makovsky Sz., Boros T. (Szabadvári)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_81

Egy kérdésre biztosan megadjuk, tudhatjuk a választ már a feldobás előtt, hogy a bajnokság két legrosszabb formájában lévő csapat közül az egyik lezárhatja a hosszú hetek óta tartó nyeretlenségi szériáját. Hiába nyeretlen még idegen környezetben az NYKK, nem mostanában mutatkozott ekkora esélyük arra Sitku Ernő tanítványainak, hogy a Bujtositól távol nyerjenek mérkőzést. Rengeteg nehézség gyötörte a ZTE-t az elmúlt időszakban, s úgy tűnik, hogy még várni kell arra a zalai együttesnél, hogy ideális körülményekről beszélhessünk. Nehéz győzelmi esélyekről beszélni velük kapcsolatban, amikor Gáspárnak 40 percet kell robotolni és a fiatal, rutintalan játékosokra hárulnak súlyos játékpercek. Sok pluszt jelentene a kék-fehérek számára, ha győzelemmel tudnák indítani az évet, de ennek jóval kevesebb a valószínűsége, mint a nyíregyházi győzelemnek. Kérdés, hogy Wise távozása milyen mértékben gyengíti az NYKK-t.


Szabadnapos: Falco-Trend Optika KC Szombathely (4., 8-4)

Később rendezik:
Egis Körmend - KTE-Duna Aszfalt

Slide: pvsk-panthers.hu
Fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus