Bemelegítés - A-csoport, 4. forduló

Szombaton négy mérkőzéssel kezdődik a Férfi NBI/A-csoport 4. fordulója. A meccsek beharangozóit, Fullcourt-linkjeit a cikkben megtaláljátok.

Marso-Nyíregyháza KK (2., 3-0) - Soproni Sördögök (3., 3-0), szombat - 16:30
Játékvezetők: Vígh P. dr., Gorka Sz., Fodor A., (Gincsai dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_22
 
A szezon kezdete előtt kevesen hitték volna el, hogy a 4. fordulóban a két csapat találkozóját beharangozhatjuk úgy, mint a játéknap -egyik- rangadója. A Sitku-legénység két sima és egy nehéz győzelem után sorozatban negyedik alkalommal léphet parkettre saját közönsége előtt. Ez a tény minden bizonnyal megsokszorozza Nagy Krisztiánék erejét. Kérdés, hogy a mélyebb rotációs lehetőségekkel rendelkező Sopron ellen mire jutna, mert az szinte biztos, hogy a hazai kiegészítő játékosoktól hasonló produkcióra lesz szükség, mint amit a Pécs ellen mutattak. Sabáli Balázs tanítványai pár nap alatt két hosszabbításban aratott győzelmet könyvelhettek el. Ez a tény nagy lelki pluszt adhat a kék-fehér mezes csapat számára, mely azzal együtt, hogy idegenben kell fellépniük és még veretlen csapat ellen meccselnek, esélyesebb a találkozó megnyerésére, mint a vendéglátó.

Naturtex-SZTE-Szedeák (7., 1-1) - MAFC (13., 0-2), szombat - 18:00
Játékvezetők: Györffy P. A., Söjtöry T., Kovács N., (Szabó)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_19

A Szeged nem lépett parkettre a hétközi fordulóban, így többet készülhetett, mint a fővárosi csapat. A piros-feketéknek nem termett sok babér Szombathelyen, nagy vereségben szaladtak bele, egyetlen pozitívum Toutziarakis és Lakosa játéka lehetett számukra. Ha Timbus mester feledtetni tudja fiaival az eddigi két nagy arányú vereséget, akkor akár még meglepetést is okozhat a MAFC. Persze csak akkor, ha ehhez "partner" lesz a vendéglátó csapat, de látva, hogy a kiegészítő emberek milyen elánnal dobták bele magukat a legutóbbi találkozóba, aligha valószínű, hogy a hazai csapat beragadna a rajtnál és hagyná eltávolodni a vendégeket.

Jászberényi KSE (10., 1-2) - Egis Körmend (11., 0-3), szombat - 18:00
Játékvezetők: Pálla Z., Hegedűs T., Kulcsár T., (Hartyáni)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_20
 
Szerda este lemondott a Körmend vezetőedzője, Aaron Mitchell, ezért Hencsey Tamás irányítja majd a csapatot a szombati találkozón. Továbbá a grúz center, Sarabidze helyett a brit válogatott, Ryan Richards szerepel majd, aki megoldást jelenthet a centergondokra. Mélyen van a vendég együttes, melynek már nagy szüksége lenne morális szempontból -is- az első győzelemre. Ha ezek a változtatások jól sülnek el, akkor megszülethet az áttörés. A hazaiak fordulatos, pontgazdag mérkőzésen szerezték meg első sikerüket, melyet leginkább a Dramicsanin - Ware duónak köszönhettek. A két légiós 65 pontot vállalt a 99 egységnyi csapatteljesítményből. A hatékony támadójáték sikert érhet a körmendiek ellen is, de a korábban említett változások akár 180 fokot is fordíthatnak a piros-feketék eddigi irányán, teljesítményén.

Pécsi VSK-PANNONPOWER (12., 0-3) - Alba Fehérvár (4., 2-1), szombat - 18:30
Játékvezetők: Földházi T., Benczur T., Balog Gy., (Pázsitka)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_21
 
Csirke Ferenc legénysége eddig minden mérkőzésen igazolta, hogy nem lehet őket lebecsülni, ahogy erejükből telt, tartották magukat a találkozókon, egy kis szerencsével állhatnának épp olyan mérleggel, mint a fehérváriak. A Simont és Juhost is nélkülözni kényszerülő kék-fehérek magabiztos sikert könyvelhettek el a Körmenddel szemben, továbbá Csorvási javuló formát mutat, valamint Wood jó formában tért vissza tétmérkőzésen. Minden bizonnyal a Lauber Dezső Sportcsarnokban is abban az összeállításban lép parkettre a Tenter-legénység, mint a hétközi fordulóban. A Pécs már komolyan meglepett egy erősebb csapatot, a Paksot, lehet, hogy az Alba lesz az első áldozat, aki veszít a baranyaiak otthonában.

Zalakerámia ZTE KK (9., 1-2) - Falco KC Szombathely (1., 2-0), hétfő - 19:00
Játékvezetők: Papp P., Makovsky Sz., Tőzsér D., (Fekete)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_23

Mindkét találkozóján száz pont fölé jutott a Falco, de könnyen elképzelhető, hogy Zalaegerszegen nem így lesz, de ezzel nem járna együtt, hogy ne tudnák megszerezni a győzelmet. Kálmán László jól elosztotta a támadásbeli feladatokat, kérdés, hogy ki lesz az első ellenfél, aki fogást tud találni a szombathelyi gárdán. A zalaegerszegiek már nyeregben érezhették magukat Jászberényben, de nem tudták feltartóztatni a Ware - Dramicsanin duót. A hétfő esti rangadón sem lesznek könnyebb helyzetben, hiszen a szombathelyi alakulat támadójátékát eddig még senki sem tudta lassítani, nemhogy megállítani. Ha Jiménez mester jól megszervezi a csapatvédekezést, akkor lehet esélye a hazai együttesnek. Ám abban az esetben, ha hagyják futni a szombathelyiek, játszhatják a gyors kosárlabdájukat, akkor garantálható, hogy a sárga-feketék örülhetnek a lefújás után.
 
KTE-Duna Aszfalt (6., 2-1) - Kaposvári KK (8., 1-2), szerda - 18:00    
Játékvezetők: Papp P., Makovsky Sz., Tõzsér D., (Fekete)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_24

A kaposváriak pénteken elküldték légiós magasemberüket, mivel Alihodzic eddig erősen visszafogott teljesítményt mutatott, Fekete Ádámék a változtatás mellett kötelezték el magukat. Szüksége volt a cserére a somogyi alakulatnak, mivel a Paks elleni hazai rangadónak induló mérkőzést úgy vesztetették el simán, hogy megnehezíteni sem tudták az ASE dolgát. A Kecskemét morálja sem lehet jobb, hiszen Sopronban, egy már megnyert mérkőzésen hagyták felzárkózni és egyenlíteni a hazaiakat, akik végül be is húzták a mérkőzést. A KTE saját csarnokában még nem talált eddig legyőzőre, a Kaposvár pedig eddigi egyetlen vendég fellépését elbukta. A forduló záró mérkőzésén nagy csatára van kilátás, melyen a kék-fehérek hátvédhármasának minden tagjától kell a jó teljesítmény, ha győztesen szeretnének távozni a Messzi István Sportcsarnokból.

Előrehozott mérkőzés a 11. fordulóból:
Atomerőmű SE - Jászberényi KSE, szerda - 18:00

Fotó, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus