Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 10. forduló

Pénteken és szombaton lejátsszák a magyar férfi élvonal alapszakaszának tizedik fordulóját - nézzük, hogy mit érdemes tudni a mérkőzések előtt.

DEAC (4-5) - Zalakerámia ZTE KK (6-3)
2018. december 14., péntek, 18:00

Érdekes mérkőzés lehet ebből, hiszen a jó formában lévő ZTE a sokak szerint többre hivatott DEAC-hoz látogat. Az teljesen egyértelmű, hogy a vendégek sokkal letisztultabb csapatjátékot játszanak, jelentősen többet hoztak ki eddig magukból, mint a hajdúsági együttes. Ha valamelyik gárdának jól jött azonban a válogatott szünet, akkor az a Debrecen lehet, amelynek nagy szüksége volt 2-3 hét "pihenőre", ahol egyrészt össze tudta csiszolni csapatjátékát, másrészt beépíthette Ivosevet. Hogy ez sikerült-e, az borzasztóan nagy kérdés, mert bőven volt honnan javulni, és a ZTE alapvetően sokkal egységesebb összképet mutatott - a hazai pálya miatt kiegyenlítettek a viszonyok és azért, mert nem lehet tudni, hogy a hosszabb szünet alatt mi történt a csapatokkal.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (5-4) - KTE-Duna Aszfalt (5-5)
2018. december 14., péntek, 19:00

Mindkét gárda játszott a múlt héten, a Falco az Albát verte, a Kecskemét pedig a Szolnoktól kapott ki hazai pályán. A szombathelyiek sokáig meggyőzőek voltak Dzunics Braniszlav csapata ellen, a vége mégis szoros lett, míg a KTE egy újabb thrillert játszott saját közönsége előtt, de ezúttal nem Greenék jöttek ki végül győztesen. Nagy birkózás is lehet ebből a találkozóból, mert idén a Falco is inkább a védekezésére helyezte a hangsúlyt - nagy küzdelem várható, de mivel Gasper Okorn csapata nem veszített még az Arena Savariában a bajnokságban, Forray Gáborék pedig csak a TF-et győzték le idegenben

Naturtex-SZTE-Szedeák (2-7) - JP Auto - JKSE (5-4)
2018. december 15., szombat, 18:00

Ez is érdekes találkozó lesz. Itt a Jászberény az a csapat, amely vendégként eddig jelentősen meggyőzőbb, mint vendéglátója, amelytől talán többet vártunk a szezon elején. A Szedeáknál van egy új légiós is, úgyhogy egy fokkal erősebbek lehetnek, de eddig nagyon kevés igazán jó teljesítményt láttunk Andjelko Mandics gárdájától. Azt is hozzá kell tenni, hogy a sorsolás sem kedvezett a Tisza-parti alakulatnak, eddig összesen három meccset játszott otthon a Szedeák, nehéz ellenfelei is voltak, míg a Berény összesen három találkozón lépett pályára idegenben. Nincs nagy különbség papíron az állományok között sem, a hazai pálya Juhos Leventéék mellett szól, úgyhogy jó mérkőzésre van kilátás, kétesélyes összecsapás.

Alba Fehérvár (4-5) - Atomerőmű SE (4-5)
2018. december 15., szombat, 18:00

Az Albának nagyon nem megy most már hetek óta, és a válogatott szünet sem tette rendbe a csapatot, azóta kikaptak a Falco otthonában és a hétközben Bulgáriában is, ráadásul egy hosszabbításos összecsapáson. Itt a nagy lehetőség azonban Dzunicsék számára, mert az ASE is pocsékul teljesített eddig, a paksiaknál már edzőváltás is volt, de attól sem léptek előre. Mindkét oldalon van egy-egy plusz légiós a szünet előtti állapotokhoz képest, ez megkavarhatja a szálakat, de mindkét csapat nagyon messze van attól, hogy kész legyen a játéka - és ez még akkor is igaz, ha az Alba a vereség sorozat előtt zsinórban 10 meccset nyert. A hazai pálya miatt az Albát lehet favoritnak tekinteni, ha csak Chane Benahan nem hozza NCAA bajnok formáját.

Pécsi VSK-VEOLIA (6-3) - Kaposvári KK (3-6)

2018. december 15., szombat, 18:00

A Pécs kiválóan kezdte a szezont, és bár kikapott Szombathelyen és Szolnokon is, így zsinórban két vereséggel érkezik erre az összecsapásra, hazai pályán még hibátlan mérleggel (4-0) áll. Csirke Ferenc csapata a téli szünetben légióst cserélő Kaposvárral néz majd farkasszemet, amely ennek megfelelően egy kicsit lutri is. A KKK hazai pályán nyerte eddigi összes meccsét - a sorozatból a TF elleni győzelem kilóg, a ZTE és az Alba sima legyőzése egy-két fokkal nagyobb eredménynek számít, ráadásul legutóbb épp a székesfehérváriakat verték Fekete Ádámék. Óriási kérdés, hogy Ubilla milyen formában van, mert ő elit irányító volt a bajnokságban (támadásban), de ettől függetlenül a Pécs készebb csapat is, és hazai pályán is játszik, sokkal esélyesebbnek számít.

Szolnoki Olaj KK (9-1) - Egis Körmend (7-2)
2018. december 15., szombat, 18:00

A forduló szuperrangadóján az első fogadja a másodikat. Az erőviszonyok egészen a téli szünetig még így is egyértelműek lettek volna, a Szolnok rendkívül magabiztosan hozta a meccseit, még ha nem is mindig hibátlan játékkal. Airington azonban sérült, Alex Murhpy helyett pedig még nem érkezett új ember a csapathoz, így az Olaj rotációja egyszerűen rövid - ez majdnem visszaütött a KTE ellen is, a Pinar Karsiyaka pedig ki is használta ezt. A Körmend szezonja nehezebben indult, de az utóbbi időben szépen pörögnek a vasi piros-feketék. A Szolnok nehézségei miatt érdekes mérkőzés lehet ez, ahol egyáltalán nem teljesen egyértelmű a vendéglátó sikere, még ha egy fokkal esélyesebbnek is tekinthető.

Serco - TF-BP (0-9) - Sopron KC (4-5)
2018. december 15., szombat, 18:30

Nagy kérdés, hogy a téli szünet mennyit segített a TF-nek, de ezt a találkozót kell a legkevesebbet ecsetelni. A Sopron a jó szezonkezdet után kicsit megtorpant, de jóval minőségibb légiósokkal rendelkezik, sokkal markánsabb eredményei vannak eddig idén, nagyon masszív favorit - a teher is Sabáli Balázs csapatán van így, itt kötelező a győzelem most a soproniak számára.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus