Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 13. forduló

Holnap lejátsszák a magyar férfi élvonal alapszakaszának kupaindulást eldöntő tizenharmadik fordulóját - nézzük, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt.

DEAC (6-6) - Pécsi VSK-VEOLIA (7-5)
2018. december 30., vasárnap, 17:00

A DEAC az Alba elleni győzelemmel megőrizte esélyét a kupaindulásra, a Pécs viszont nem játszott 27-én, mivel a ZTE ellen már a múlt héten letudta saját mérkőzését. A mecsekaljai alakulat sorozatban két vereséget szedett be, egy kicsit megtorpant, és a hazai pályán 6-1-gyel álló debreceniek otthonában sem lesz könnyű dolga Csirke Ferenc együttesének. A szezon első harmadában látott játékkal lehet esélye a Pécsnek, de a DEAC az idény során talán először tudott 4-5 jó teljesítményt egyszerre felvonultatni a székesfehérváriak ellen - kérdés, hogy ezt most is meg tudják-e tenni. Annyi biztos, hogy a vendégek győzelem esetén ott lesznek a magyar kupában, ha viszont a hazaiak nyernek, akkor jó eséllyel mindkét együttes szerepelhet majd az MK nyolcasdöntőben - biztosra nem lehet venni semmit ebben az esetben, elviekben 7-6-tal is ki lehet csúszni a legjobb nyolc közül..

Sopron KC (6-6) - Alba Fehérvár (4-8)
2018. december 30., vasárnap, 18:00

Óriási meglepetés, hogy a hazaiak a kupaindulásért harcolhatnak, a vendégek azonban már nem - az Alba a válogatott szünet óta Zalaegerszegen és Debrecenben is kapitulált, zsinórban hat veresége van a bajnokságban, így elszállt annak az esélye, hogy a legjobb nyolc közé jusson az alapszakasz felénél, és ezzel indulhasson a kupadöntőn. A Sopron legutóbb kikapott Szegeden, de Sabáli Balázs csapatánál a sorminta jól látható: idegenben nem megy az együttesnek, saját pályáján viszont nagyon, 5-1-es mérleggel bír, és a listavezető Szolnok egyetlen veresége is a Hűség Városából van. A kupa ugyan már nem motiválhatja az Albát, de a szezont nyilván nem engedte még el a klub, az SKC viszont plusz motivációval léphet pályára, otthon jól és eredményesen is játszik, így ebben a felállásban most esélyesebbnek számít.

Naturtex-SZTE-Szedeák (3-9) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (6-6)
2018. december 30., vasárnap, 18:00

A Szedeák két hónap után nyert meccset a bajnokságban a Sopron ellen, ami gyógyír lehetett a TF elleni vereséget követően, míg a Falco a jászberényi zakóját feledtette a fővárosiakkal szemben aratott sima sikerrel. A nagy kérdés az, hogy a Szedeáktól ez csak egy egyszeri fellángolás volt-e, vagy az elmúlt két évben látott masszív gárda húzóemberei (Sulovics, Boltics) tudják ezt a szintet tartani hosszabb távon is. A másik kérdőjel a Falco idegenbeli szereplése körül van: a szombathelyiek is azon csapatok közé tartoznak, amelyek látványosan gyengébben muzsikálnak idegenben, és Gasper Okorn alakulata eddig csak a Paksot tudta legyőzni saját pályájától távol. Megjósolhatatlan, hogy mi fog történni, akkora hullámvölgyekre képes a két gárda. Annyi biztos, hogy a Falcónak nagyon kellene a siker a kupaindulás miatt, mert bár 6-7-tel is be lehet kerülni adott esetben a legjobb nyolc közé, van rá bőven sansz, hogy az nem lesz elég.

Zalakerámia ZTE KK (8-4) - Egis Körmend (9-3)
2018. december 30., vasárnap, 18:00

A játéknap rangadóját Zalaegerszegen rendezik, a harmadik helyezett a másodikat fogadja. A ZTE-hez megérkezett új amerikai hármasa, de egyébként is kiváló formát mutatott, hiszen a Pécset és az Albát is legyőzte - plusz pihentebb is lehet, 27-én nem játszott, hiszen a PVSK-t egy héttel korábban verte. A Körmend a kaposvári sikere után a jó formában lévő ASE-t is le tudta győzni. Jó mérkőzésre van kilátás - a vendégek állománya egyértelműen mélyebb, a zalaegerszegieknél azonban mindenki nagyon tudja a helyét és azt, hogy mi a dolga. Zalaegerszegen, a hazaiak esetében kicsit több pihenővel ez egy abszolút kétesélyes mérkőzés, nem csak a hagyományok miatt lehet emlékezetes rangadó. Ez az egyetlen olyan összecsapás, amelyen mindkét gárda biztosan ott van a kupadöntőn.

JP Auto - JKSE (7-5) - Kaposvári KK (3-9)
2018. december 30., vasárnap, 18:00

A Berény legutóbb kikapott a Szolnoktól, de mindössze 5 ponttal, előtte pedig rendkívül jó teljesítményt nyújtott hazai pályán. A Kaposvárnál hiába érkezett meg Ubilla, ez egyelőre nem mutatkozik meg eredményekben, sorozatban három vereségből érkezik erre a találkozóra a somogyi alakulat. Jelen pillanatban még nem biztos a hazaiak részvétele a magyar kupában, de egy győzelemmel azzá válik, és a két gárda jelenlegi formáját, illetve a hazai pályát nézve a mérleg most egyértelműen a vendéglátók felé billen.

Atomerőmű SE (6-6) - KTE-Duna Aszfalt (6-6)
2018. december 30., vasárnap, 18:00

A Paks és a Kecskemét ki-ki meccset vív a kupadöntőbe jutásért, igaz, az is elképzelhető, hogy mindkét csapat továbbjuthat, akármelyik nyer vagy veszít. Az ASE zsinórban három győzelem után kapott ki Körmenden, míg a Kecskemét elképesztően szoros mérkőzéseket játszik most már rendre, legutóbb egyetlen ponttal múlta felül a Kaposvárt. A hazai pálya miatt Schmidt Béla együttese egy fokkal esélyesebb, és a körmendi kisiklás ellenére az utóbbi időben nagyon meggyőző volt a paksi alakulat, de ezen a találkozón nem lehet esélyest megnevezni, annyi szoros összecsapást játszott már és nyert is meg Forray Gábor csapata ebben az idényben.

Serco - TF-BP (1-11) - Szolnoki Olaj KK (11-1)
2018. december 30., vasárnap, 18:30

Ez a mérkőzés tűnik a legegyértelműbbnek annak ellenére is, hogy a TF az utóbbi időben kifejezetten komoly ellenállást tanusított hazai környezetben, a Szedeákot pedig le is győzte. A hazai pályát leszámítva minden a listavezető címvédő mellett szól, új légiósát is megtalálta Dragan Alekszics gárdája, úgyhogy teljesen egyértelmű favorit az Olaj a sereghajtó otthonában.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus