Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 15. forduló

Négy mérkőzést játszanak hét közben a férfi A csoport 15. fordulójából - lássuk, mi várható ezeken a meccseken!

15. forduló

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét (2-5) - PVSK-VEOLIA (4-7)
2020. december 22., kedd, 19:00

A két együttes múlt hét szerdán csapott össze egymással Pécsett, akkor 102-85-re nyert Dragan Alekszics együttese egy 32-14-es utolsó negyeddel. Azt is hozzá kell tenni azonban, hogy a gyengébb kezdés után a Kecskemét a harmadik negyed végére fordított - az utolsó 10 perc volt igazi pécsi henger, 30 percig viszont teljesen kiegyenlített volt a játék, és most is ez várható. Ha a KTE meg tudja oldani, hogy ezúttal ne hátrányból kelljen visszakapaszkodnia, jó esélye van a visszavágásra, mert a Pécs sincs épp csúcsformában: a vendégek hétvégén kikaptak Zalaegerszegen, méghozzá nem túl jó teljesítménnyel. A két együttes állománya nagyjából hasonló erősségű, egyik csapa sincs túl nagy formában (a hazaiak rengeteg kihagyás után még csak egy meccsen vannak túl), úgyhogy szoros összecsapásra van kilátás.

Alba Fehérvár (5-2) - Zalakerámia ZTE KK (3-5)
2020. december 23., szerda, 17:00

A ZTE az edzőváltás óta kétszer is győzött, a kaposvári hosszabbításos siker után a Pécset is felülmúlta Heinrich Róbert alakulata. Az Alba nagy csatát vívott Szolnokon, amelyet ráadás után bukott el, ettől függetlenül jelenleg egyértelműen esélyesebb, mint a ZTE. A hazaiak még Csorvási és Markovics hiányában is erősebb állománnyal rendelkeznek az eddig látottak alapján, úgyhogy masszív favoritnak számítanak. A vendégek nyilván nem fogják olcsón adni a bőrüket, de a két együttes között van akkora különbség, hogy Forray Gábor csapatának ne okozzon gondot ez a találkozó.

Jászberényi KSE (0-9) - Sopron KC (4-5)
2020. december 23., szerda, 18:00

Először fordul elő, hogy feltételes módban kell beszélnünk a Jászberény meccséről, hiszen a múlt héten két ismerős játékos, James Kinney és Orlando Coleman érkezett a jászsági együtteshez. Hogy ketten mire lesznek elegek a Brbaklics-Filipovic-Katona-Füzi négyes mellett, arra azért még nem tippelnénk - továbbra sem tűnik acélosnak a névsor, mégha jóval jobbnak is néz már ki, mint eddig. A Sopron hullámzó produkciót nyújt, de hol van Wideman, hol nincs. Ha a center ezúttal tudja vállalni a játékot, nem lehet kérdés a győztes kiléte, de ha nem játszik az amerikai, akkor is sokkal esélyesebb Kosztasz Flevarakisz gárdája - Wideman nélkül is voltak jó meccsei az SKC-nek, és azok a teljesítmények most is elegek lehetnek.

DEAC (5-6) - Szolnoki Olajbányász (7-1)
2020. december 23., szerda, 18:30

A DEAC nincs nagy formában, hogy finoman fogalmazzunk, pedig legutóbb már az új irányító, Ronnie Moore is pályára lépett. Az amerikait nyilván nem sikerült még beépíteni teljesen, de nincs sok ideje, hogy felvegye a ritmust, ugyanis a bajnokság egyik legjobb formájában lévő gárdája, a Szolnok lesz az ellenfél. Az Olajbányász nem játszott igazán jól az Alba ellen, de egy nagy rangadót sikerült megnyernie hatalmas küzdéssel, és ez további önbizalmat adhat az amúgy is nagyon magabiztosnak tűnő szolnokiaknak. A hajdúságiaknak eddig nem igazán ment a rangadókon, vannak is gondjaik, a Szolnoknak pedig látszólag nem igazán. Egyértelmű esélyesnek tekinthető Gasper Potocnik együttese még akkor is, ha a DEAC-nak olyan állománya van, ami miatt soha nem lehet leírni egyetlen meccs előtt sem.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus