Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 16. forduló

Péntektől vasárnapig lejátsszák a magyar férfi élvonal alapszakaszának tizenhatodik fordulóját - nézzük, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt.

KTE-Duna Aszfalt (7-8, 9.) - Alba Fehérvár (6-9, 11.)
2019. január 18., péntek, 18:00

A Kecskemét a DEAC elleni szoros vereségből, az Alba pedig két sima győzelemből érkezik erre az összecsapásra úgy, hogy ezúttal a fehérváriaknak sem kellett a hét közben kupamérkőzést játszaniuk. A KTE Debrecenben is hozta, amit az egész év során: szoros találkozó, amely idegenben nem Forray Gábor csapatának irányába dőlt el. Itt most egy lendületben lévő Albát kell megállítania a hazaiaknak, és erre saját pályáján képes is lehet a Kecskemét, amelynek 5-1-es mérlege van otthon, és a Szolnoktól is csak egy ponttal kapott ki. Ezúttal azonban talán még idegenben is esélyesebb Jesus Ramirez alakulata, amely az elmúlt két meccsen állományához méltóan játszik, ráadásul a korábbi spanyol válogatott Carlos Cabezasszal erősítette keretét. Hazai pályán Wittmannékat sem lehet leírni, de a jelenlegi formájában az Alba a favorit.

Egis Körmend (11-4, 2.) - Pécsi VSK-VEOLIA (8-7, 8.)
2019. január 18., péntek, 18:00

Mindkét csapat kikapott az előző körben, a Pécs Sopronban végig hátrányban játszott, míg a Körmend meglepő és tükörsima zakót kapott Fehérváron. A Pécsnél volt egy légióscsere, Kesar helyett Ryan Wright érkezett a csapathoz, és egy kis új impulzus kell is a mecsekaljai gárdának, amely kemény idegenbeli találkozó elé néz. A vasiak a székesfehérvári blama ellenére otthon hibátlan, 8-0-s mérleggel állnak, és ha nem nagyon maradt a fejekben az előző forduló, akkor itt egyértelmű favoritnak minősülnek. A vendégektől sokkal több kell, mint Sopronban, ez teljesen nyilvánvaló, de ha a jobbik arcukat mutatják, akkor kiváló összecsapás kerekedhet ebből - ellenkező esetben egy könnyed körmendi siker látszik a legvalószínűbbnek.

Szolnoki Olaj KK (13-2, 1.) - Sopron KC (7-8, 10.)
2019. január 19., szombat, 18:00

A listavezető botlott az elmúlt fordulóban, de még Sztrahinja Milosevics nélkül is csak egy ponttal kapott ki Szombathelyen - voltak gondok játékban ezúttal is, de maga a végeredmény hízelgő a tartalékos Olaj számára. A Sopron rossz sorozatát megszakítva, három vesztes mérkőzés után, végig vezetve győzött a Pécs ellen, ráadásul Warner bokasérülése sem tűnik súlyosnak, Lawrence Gilbert azonban távozott az együttestől - az öt légiós közül ő nyújtotta a leggyengébb teljesítményt, valószínűleg nem lesz akkora érvágás a távozása. A Sopron volt az első és az előző fordulóig az egyetlen csapat, amely meg tudta verni a címvédő listavezetőt, ám a Tiszaligetben ettől függetlenül, még Milosevics nélkül is esélyesebbnek tűnik a Szolnok. A kérdés az, hogy mennyire spanolja ez az SKC játékosait, hiszen a Sopron nemrég szintén egyetlen ponttal kapott csak ki a Falco pályáján, idegenben sem lehet elintézni a gárdát egy kézlegyintéssel.

Kaposvári KK (4-11, 13.) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (10-5, 4.)
2019. január 19., szombat, 18:00

A Kaposvár egy fokkal többet pihenhetett, hiszen szerdán lépett pályára, nem a hétvégén, ám Hendlein Rolandék kikaptak Szegeden, így a középházi álmok is egyre távolodnak - egyelőre úgy tűnik, hogy a Somogy megyei klub idén a kiesés ellen fog küzdeni. A Falco ezzel szemben egyre erősebb, legutóbb, ha nem is sziporkázó játékkal, de legyőzte a Szolnokot is, úgyhogy ezúttal idegenben is egyértelmű favoritnak számít Gasper Okorn együttese. A Kaposvár nagyon kevésszer nyújtott idén jó teljesítményt, egy mérkőzés teljes egészéig pedig szinte soha, márpedig a szombathelyiek ellen más esélye nincs Fekete Ádám együttesének, csak ha a legjobb formáját hozza - ettől viszont nagyon messze van az eddig látottak alapján, Harazin továbbra is hiányzik, Spica pedig a második forduló óta sérüléssel bajlódik. A találkozó érdekessége lehet, hogy a KKK-nál most debütálhat a frissen megszerzett Aliakszandr Pustahvar, aki néhány hete még a Falcóban lépett pályára.

Atomerőmű SE (8-7, 6.) - Naturtex-SZTE-Szedeák (4-11, 12.)
2019. január 19., szombat, 18:00

Az ASE hozta a kötelezőt a múlt héten, legyőzte a TF-et, míg a Szedeák múlt szerdán a Kaposvár ellen győzött hosszabbításban, ezzel meg is előzte riválisát. A hazaiakhoz megérkezett LaDontae Henton is, így most már Norfleet mellett a másik új légiós is bemutatkozhat majd az edzőváltás óta sokat javuló paksiaknál. A Szedeák kezdi szépen összeszedni magát, jönnek a jobb eredmények, a győzelmek is, Boltics jelentős formajavulást mutat, Ponjavics pedig egyre jobban és ponterősebben játszik, ettől függetlenül a hazaiak esélyesebbek - bár Henton egyelőre lutri, az ASE állománya mélyebb, a játékkal sincs probléma Schmidt Béláéknál, a Szedeák pedig csak Kaposváron tudott meccset nyerni eddig idegenben (1-7).

JP Auto - JKSE (10-5, 3.) - DEAC (8-7, 5.)
2019. január 19., szombat, 18:00

A Berény zsinórban három győztes meccsel, 7-2-es hazai mérleggel és a harmadik helyen fogadja az időközben ötödik helyre felkúszó, legutóbb a Kecskemétet legyőző DEAC-ot. A debreceni odavágón is a Jászberény nyert, amely azóta egyrészt jobb is lett (Nelson sérülése sajnálatos, de Pitts személyében egy még jobb játékost szerződtetett a jászsági klub), másrészt hazai pályán nagyon magabiztos, a legjobb csapatok ellen is esélyesként léphet parkettre, így ez a helyzet most is. A Debrecen szépen kezd összeállni Ivosev megérkezése óta, de még mindig nagyok a hullámvölgyek a vendégek játékában (igaz, a JKSE legutóbb nagy előnyből majdnem elbukta a ZTE elleni összecsapást), és Berényi Sándor gárdája nem nyert még meccset saját pályájától távol, idegenben 0-6-tal áll a hajdúsági alakulat.

Zalakerámia ZTE KK (8-7, 7.) - Serco - TF-BP (1-14, 14.)
2019. január 20., vasárnap, 18:00

A ZTE három meccset bukott zsinórban, így a hetedik helyre csúszott vissza, de volt már egy ilyen sorozata korábban is, a kiváló kezdés után, és szépen reagált rá Bencze Tamás legénysége. Itt a kiváló lehetőség, hogy újra visszataláljanak a győzelem ösvényére, hiszen az utolsó helyezett TF látogat Egerszegre vasárnap, amely hazai pályán okozott ugyan kellemetlen perceket ellenfeleinek, meglepetést is, de idegenben egyelőre csak a DEAC ellen tudott maradandót alkotni. A hazaiaknál elvileg már bevethető lesz Alandise Harris is, így az otthon 5-2-vel álló zalaegerszegi együttes topfavorit az idegenben még nyeretlen (0-7) fővárosi alakulat ellen.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus