Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 16. forduló

Hat mérkőzést rendeznek vasárnap a magyar férfi A csoport 16. fordulójából - lássuk, mi várható.

16. forduló

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét (3-5) - Alba Fehérvár (6-2)
2020. december 27., vasárnap, 17:00

A Kecskemét legutóbb legyőzte a Pécset, most azonban egy jóval nehezebb feladat elé néz Váradi Kornél együttese. Az ellenfél az az Alba Fehérvár lesz, amely a szolnoki vereségét egy ZTE elleni sikerrel és 101 dobott ponttal feledtette. A hazaiak saját otthonukban eddig hibátlanok, három meccsből hármat megnyertek, és az Egis Körmendet is legyőzték már, úgyhogy semmiképp nem lehet leírni Wittmannékat (épp az irányító nagyszerű dobóformája kellett a vasiak elleni sikerhez). Ettől függetlenül a vendégek állománya jobbnak tűnik egyelőre - nagyszerűen választott légiósokat Forray Gábor, Davis extra teljesítményt nyújt eddig, de a többiek is hozzák magukat. Még ha várhatóan nem is számíthat könnyű meccsre volt csapata ellen az Alba trénere, a székesfehérváriak egyértelműen esélyesebbek.

Naturtex-SZTE-Szedeák (8-4) - Jászberényi KSE (0-10)
2020. december 27., vasárnap, 18:00

A Szedeák múlt hét végén újfent legyőzte a Körmendet, ezzel zsinórban négy sikernél jár Szrecsko Szekulovics együttese. Az ellenfél az a Jászberény lesz, amely teljesen újragondolta a keretét: Kinney és Coleman után egy horvát center, Mladen Primorac és a Körmendről távozó Xeyrius Williams is a jászságiaknál kötött ki. Hogy ebből a négyesből ki játszik holnap, az egyelőre kérdéses (Kinney-ék sem léptek még pályára legutóbb, így simán ki is kaptak a Sopron ellen), de ha mindenki bevethető lesz, még egy egészen érdekes mérkőzés is kikerekedhet ebből. Ettől függetlenül a Szedeák jóval összeszokottabb, bizonyítottak is a hazaiak már számtalan alkalommal ebben az idényben, egyértelmű favoritnak tekintetők.

Sopron KC (5-5) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (6-0)
2020. december 27., vasárnap, 18:00

A Sopron a hét közben Jászberényben győzött egy egyoldalú mérkőzésen, most azonban egy teljesen más szintű feladat elé néz Kosztasz Flevarakisz gárdája. Az ellenfél a BL-ben a Zaragozát felülmúló Falco lesz, amely jelen állapotában minden mérkőzésen esélyesnek tekinthető a magyar bajnokságban - ez a találkozó sem kivétel ez alól. A Sopronnál Wideman nagyon kellene vissza, mert teljes kerettel ez az SKC megszoronghatja a szombathelyi alakulatot. Ha vissza is térne azonban a sérült center, akkor is jobb előjelekkel várja az összecsapást Gasper Okorn csapata, amely egyelőre még hibátlan a bajnokságban.

Zalakerámia ZTE KK (3-6) - DEAC (6-6)
2020. december 27., vasárnap, 18:00

A ZTE nagyon szépen összeszedte magát az edzőváltás óta, két győzelem után 93 pontot dobott Heinrich Róbert alakulata az Alba Fehérvár otthonában - igaz, 101-et kapott. Donaldson érkezése újabb színt hozhat a zalaegerszegiek játékába - hogy mennyivel tudták jobban beilleszteni őt a csapatba így a karácsonyi ünnepek idején, az persze kérdés. A DEAC nem volt jó formában a hétközi mérkőzések előtt. Kovács Adrián együttese azonban szerdán, egy feszült hangulatú meccsen legyőzte a nagy formában lévő Szolnokot, és ez nagyon kellett a handúságiaknak. Itt Ronnie Moore beépítése, illetve annak az üteme a kérdés. A korábbi fehérvári irányító egyelőre még nem tudta megközelíteni az Albában vagy a külföldön látott szintjét, pedig Moody hiányában nagy szükség lenne az ő jó játékára. Állományban egyébként a DEAC jobb, de az utóbbi időben mutatott formákat is figyelve bőven benne van egy szoros mérkőzés és a ZTE sikere is.

PVSK-VEOLIA (4-8) - Egis Körmend (7-4)
2020. december 27., vasárnap, 18:00

A Pécs nincs jó passzban, és akkor még finoman fogalmaztunk: az előző öt találkozójából négyet elveszített Dragan Alekszics csapata, és nem is játszik mostanában jól a PVSK, hiába villantott korábban többször is. Az Egis Körmendnél sem jönnek most az eredmények, sorozatban két zakót gyűjtött be Ziga Mravljak együttese, és Xeyrius Williamst el is küldték a vasi piros-feketék. Ennek ellenére a vendég együttes még mindig jobbnak tűnik, mint a házigazda, amit a mérleg is mutat - minden problémájuk ellenére esélyesebbek Thamesék, de több leolvadást is láttunk már tőlük, meglepetésekről nem lehet beszélni az ő meccseiken.

Szolnoki Olajbányász (7-2) - Atomerőmű SE (9-3)
2020. december 27., vasárnap, 18:15

A Szolnok a hét közben kikapott Debrecenben, és némi fáradtság mutatkozott az együttesen - nagy sorozatban volt az Olajbányász, de ha tényleg kezdenek egy kicsit fáradni, az a jelenlegi sorozatterhelésben nem sok jót vetít előre. Ettől függetlenül még az ASE ellen is esélyes lesz Gasper Potocnik gárdája, miután hazai pályán eddig hibátlan volt a szolnoki csapat - legutóbb egy nagy rangadón az Albát is legyőzték Pongó Mátéék. A Paks múlt szombaton még Lóránt nélkül is könnyedén verte a DEAC-ot hazai környezetben, és Dzunics Braniszlav csapata is jó formában van összességében. A vendégek állomány és játék alapján is bőven képesek lehetnek a győzelemre a Tiszaligetben. Valamivel esélyesebbnek számítanak a hazaiak, de kifejezetten nagy csatára lehet számítani - és ez még akkor is igaz, ha az ASE legutóbbi idegenbeli rangadóján, Székesfehérváron nagyon egyoldalú meccsen kapott ki.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus