Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 19. forduló

Pénteken és szombaton játsszák a magyar férfi élvonal alapszakaszának tizenkilencedik fordulóját - nézzük, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt.

Naturtex-SZTE-Szedeák (5-13, 13.) - Alba Fehérvár (7-11, 11.)
2019. február 8., péntek, 18:00

A Szedeák egy jobb időszak után két vereséget gyűjtött be a ZTE és a DEAC ellen, míg az Alba egy borzalmas sorozatot tört meg a TF ellen - igaz, fáradtabb lehet ellenfelénél, hiszen a hét közben a nemzetközi kupában is pályára lépett a székesfehérvári alakulat, amely egy tét nélküli találkozón kikapott. Egyáltalán nincs minden rendben az Albával egy TF elleni győzelem miatt, de Szegeden is kötelező győznie Jesus Ramirez csapatának, mert ugyanolyan helyzetbe kerülhet, mint egy esetleges fővárosiak elleni vereséggel került volna: van még hátra bőven az alapszakaszból, de hátrányban vannak Lóránt Péterék a Top10-hez, a középházhoz képest is, és ha itt nem nyernek, utána már bravúrok kellenének az óriási negatív szenzáció (kupa és PO nélküli év) elkerüléséhez. A hazaiaknál Ante Krapic is pályára léphet, ő segíthet azért a megtorpanó együttesen.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (11-7, 4.) - DEAC (10-8, 6.)
2019. február 8., péntek, 18:00

A Falco messze van a csúcsformától, pedig a keret minősége alapján ez egy egyértelműen bajnokesélyes gárda. A szombathelyi alakulat legutóbb a ZTE otthonában kapott ki emlékezetes módon, hosszabbítás után, a DEAC pedig két győzelemből érkezik, a múlt héten a Szedeákot verte. Ettől függetlenül az Arena Savariában kristálytiszták az erőviszonyok: az otthon 9-0-val álló hazaiak masszív favoritok az idegenben egyelőre 1-7-es mérleggel bíró hajdúságiak ellen. Ivosevék talán most játszanak a legösszeszedettebben ebben az idényben, de kiugró produkciót kellene nyújtaniuk egy ekkora meglepetéshez - a Falco mostanában ad esélyt az ellenfeleinek, de ezeket ki is kell tudni használni.

Sopron KC (8-10, 9.) - KTE-Duna Aszfalt (9-9, 8.)
2019. február 9., szombat, 18:00

Létfontosságú mérkőzés ez a nyolcba kerülés szempontjából - mivel a középszakaszba is viszik a csapatok a mérlegeket, nagyon nem mindegy, hogy ki mennyi győzelemmel megy tovább. A Sopron otthon kiválóan teljesít, 7-2-vel áll eddig, a KTE pedig mindössze 2-8-cal szerénykedik saját pályájától távol - ez sokkal komolyabb faktor lehet, mint az, hogy az SKC legutóbb kiütéses vereséget szenvedett Kaposváron, míg Forray Gáborék legyőzték a tabella harmadik helyezettjét, a Körmendet. Mindkét csapatnak láttuk már nagyon sok arcát idén, de a Hűség Városában Sabáli Balázs alakulata az esélyesebb.

Kaposvári KK (6-12, 12.) - Atomerőmű SE (8-10, 10.)
2019. február 9., szombat, 18:00

A Kaposvár kezd életjeleket mutatni, ezt legutóbb a Sopron bánta, nagyon-nagyon sima sikert aratott Fekete Ádám együttese, az ASE pedig gödörben van, zsinórban három vereségből érkezik, és a játékoscserék után nem igazán találja az edzőváltást követő formáját. Trajkovszki helyett új center érkezett Paksra, róla egyelőre nem sokat tudni, de jelen állapotában Somogyban a hazai alakulat esélyesebbnek számít, függetlenül attól, hogy összességében még így is 2 győzelemnyi a különbség a két gárda között - az ASE begyűjtött már három idegenbeli győzelmet, de ezúttal ez meglepetés lenne.

Egis Körmend (12-6, 3.) - JP Auto - JKSE (13-5, 2.)
2019. február 9., szombat, 18:00

A forduló legnagyobb rangadóját játssza a két együttes, amely az elmúlt hétvégén cserélt helyet egymással - a Körmend kikapott Kecskeméten, a Jászberény pedig hazai pályán egy kitűnő találkozón verte a Pécset, ezzel zsinórban hatodik sikerét aratta. A vasi piros-feketék 9-0-val állnak saját közönségük előtt, most is favoritnak számítanak, viszont a Berény nagyon sokszor megmutatta már idén, hogy még idegenben is borzasztóan jól tartja magát, a rengeteg szoros meccséből pedig nagyon sokat megnyert - 4-3-mal áll még idegenben is. A Pitts-Rakics-Coleman-Alekszandrov-Pantelics ötös sokak életét megkeserítette már, a Körmend is beleszaladhat a késbe, de hazai pályán Ferencz Csabáéknak áll még mindig a zászló.

Szolnoki Olaj KK (16-2, 1.) - Zalakerámia ZTE KK (11-7, 5.)
2019. február 9., szombat, 18:00

Ez a forduló másik rangadója, a listavezető a liga egyik kellemes meglepetésével találkozik majd. A Szolnok a hét közben kiesett a nemzetközi kupából, de még játszott, valamivel talán fáradtabb lehet, míg a ZTE egyértelműen rövidebb állománnyal rendelkezik. Mindkét gárda jó formában van, mindkettő 3 meccses győzelmi sorozatból érkezik (a ZTE legutóbb a Falcót verte egy emlékezetes negyedik negyed és végjáték után), a zalaegerszegiek 4-5-ös idegenbeli mérlege pedig a harmadik legjobb az egész élvonalban. Ettől még az otthon 9-0-val álló címvédő az esélyes, viszont Agafonovék nagyobb nyomás nélkül, a tőlük megszokott fegyelmezettséggel játszva ezúttal is borsot törhetnek ellenfelük orra alá.

Pécsi VSK-VEOLIA (9-9, 7.) - Serco - TF-BP (1-17, 14.)
2019. február 9., szombat, 18:00

Ezen a találkozón most nem nagyon van mit elemezni. A Pécs otthon hozza a mérkőzéseit, 7-1-gyel áll, a TF pedig idegenben 0-8-cal, miközben a fővárosi gárda zsinórban 7 meccses vereségsorozatból érkezik erre az összecsapásra, egyértelmű favorit a mecsekaljai alakulat.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus