Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 2. forduló (2)

Két mérkőzést játszanak még ebben a naptári évben, mindkettőt a második fordulóból halasztották el - ezeknek a beharangozóit olvashatjátok!

2. forduló

PVSK-PANNONPOWER (7-3) - Naturtex-SZTE-Szedeák (4-5)
2016.12.21., szerda, 18:00

Ma este feszül egymásnak a két gárda, és teljesen ellentétes formában várják az egymás elleni derbit. A Pécs 3 meccses győzelmi sorozatból érkezik (győztek Pakson és Berényben, előtte pedig megverték a Sopront is), otthoni környezetben pedig ebben az idényben még nem kaptak ki (4-0). A Szedeák jól kezdte a szezont, az állományuk továbbra is nagyon potensnek tűnik támadásban, de a sok hazai meccs után rengeteg idegenbeli találkozót kellett vívniuk, eddig egyet sem tudtak megnyerni ebben a szezonban (0-3), és hárommeccses vereségsorozattal érkeznek erre a találkozóra (az Alba elleni hazai zakó belefér, de kikaptak Pakson és a Vasas pályáján is). A két kezdő között minőségre nincs is nagy különbség, a szegediek első ötöse minden szempontból veszélyes, de a Pécs az eddigiek alapján jóval mélyebbnek tűnik, Csirke Ferenc legalábbis több embert használ, mint Nikola Lazics, és sokkal markánsabb produkciót is nyújtanak a pécsi cserék - legutóbb Halász Ákos tudott például nyerőember lenni. Ezt, a két csapat formáját, valamint otthoni és idegenbeli mérlegeiket is nézve ez a mérkőzés a hazaiaknak áll.

KTE-Duna Aszfalt (4-5) - Szolnoki Olaj KK (6-4)
2016.12.29., csütörtök, 18:00

Meglepően kicsi a különbség a tabellán a két együttes között, főleg a lehetőségeiket is figyelembe véve. A Kecskeméttel hazai pályán vigyázni kell, a gyenge idénykezdet után, Djukanovics leigazolása óta hozzák a meccseiket, decemberben megverték már a MAFC-ot, a Jászberényt és a Körmendet is. Az más kérdés, hogy alapvetően így is a Szolnok lesz az esélyesebb, mert bár az Olaj a legyőzött Körmendhez hasonlóan nemzetközi kupázik, így fáradtabb lehet, ez előtt a találkozó előtt lesz 9 napjuk pihenni. Ez elég soknak számít a folyamatos szerda-szombat után, úgyhogy valószínűleg valamivel frissebb vendég gárdát láthatunk majd, mint az utóbbi időben. A KTE hozhatja a saját játékát, a masszív védekezést és a valamennyire feljavuló támadójátékot, de ha a Szolnok egy kicsit is összekapja magát, akkor győzniük kell - egy újabb vereség komoly blama lenne, nemzetközi szereplés ide vagy oda.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus